Artikel top billede

Ugen i tech: Her er det russiske svar på Tesla, Nvidias vilde RTX grafikkort er sluppet løs mens Nikon genopfinder deres kamera.

Det russiske svar på Teslas elbil kommer med et interessant retrolook. Denne uge byder samtidig på nyt fra Nvidia og Nikon til henholdsvis gaming- og fotoentusiastere.

Tesla og andre etablerede bilmærker med elbiler på programmet får en ny konkurrent fra uventet side.

Denne uge kunne russiske Kalashnikov, virksomheden bag det famøse AK-47 gevær, løfte sløret for elbils prototypen CV-1 ved et event nær ved Moskva, Rusland.

Bilens udseende trækker på designelementer fra soviet-tiden, men er ifølge selskabet selv tænkt som en ’supercar’. Det skriver bbc.com.

I en pressemeddelelse detaljerer Kalashnikov hvordan bilen rummer ’komplekse systemer’ og teknologi, der vil lade selskabet træde ind blandt rækkerne af elbilproducenter såsom Tesla.

Prisen på bilen er selskabet ikke klar til at røbe, men Kalashnikov lover at topfarten vil være flere gange hurtigere end de køretøjer som selskaber fremstiller i dag. Selskabet fremstiller i dag også kampvogne

Den maksimale rækkevidde oplyses til at være på omtrent 350 kilometer på en enkel opladning.

Men Kalashnikov har Tesla i sigtekornet, kunne Tesla-chefen Elon Musk denne uge vise sin hel og halvautmatiske ’Gigafactory’ frem til YouTuberen MHBHD og der give et indblik i, hvordan selskabets elbiler fremstilles.

Se dem i aktion herunder.

Vildt (dyrt) grafikkort fra Nvidia

Nvidia præsenterede denne uge tre nyheder til den voksende RTX-serie: RTX 2070, RTX 2080 samt topmodellen RTX 2080 Ti.

Kortene byder på ny teknologi ombord med Turing-arkitekturen. Her vil dedikerede raytracing-enheder give mere realistiske lyseffekter, ved på naturtro vis at efterligne hvordan lys opfører i renderede 3D-scener.

Topmodellen RTX 2080 Ti leverer her, ifølge Nvidia, op til seks gange højere raytracing ydelse end tidligere topmodeller, hvilket muliggør delvis rendering af raytracing-effekter i realtid.

Med sin nye kollektion, hæver Nvidia dog priserne over hele linjen. Nvidia RTX 2080 Ti bliver dyrest med en listepris på 1.199 dollar, mens RTX 2080 løber op i 699 dollar og RTX 2070 bliver billigst med en debutpris på 499 dollar.

Du kan læse om den nye kortkollektion og dennes danske priser her: Nvidia løfter sløret for dyr efterårskollektion: Her er supergrafikkortet RTX 2080 Ti

Nikon Z6 og Z7

Det er ikke hver dag, at der kommer revolutioner i kameraverdenen, men med lanceringen af Nikon Z6 og Z7 kameraerne, har den førende kameraproducent taget et afsked med næsten 60 års historie med selskabets F-fatning til optiker.

Spejlrefleksformatet vrages her til fordel for et spejlløst design, med en digital søger og en ekstra stor åbning til særligt lysstærke optiker.

En f/0,95 58mm optik er på tegnebrættet, men allerede nu er Nikon klar med tre Z-optiker, en f/4 standard-zoom samt to faste f/1,8 optikker på 35 og 50mm. En adapter til eksisterende F-optiker bliver også tilbudt.

Nikon Z6 og Z7 byder på henholdsvis 24 og 46 megapixels, med Z7 som topmodellen i serien da den også byder på dobbelt så mange fokuspunkter.

Begge kameraer byder på en vægt omkring 650 gram, en mekaniske stabiliseret sensor og 4K videooptagelser med 10-bit farver.

Prisen lyder på henholdsvis 15.990 og 28.990 kroner for Nikon Z6 og Nikon Z7. Du kan læse mere om kamerarerne på Nikons hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere