Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Ugen i tech: Her er det russiske svar på Tesla, Nvidias vilde RTX grafikkort er sluppet løs mens Nikon genopfinder deres kamera.

Det russiske svar på Teslas elbil kommer med et interessant retrolook. Denne uge byder samtidig på nyt fra Nvidia og Nikon til henholdsvis gaming- og fotoentusiastere.

Tesla og andre etablerede bilmærker med elbiler på programmet får en ny konkurrent fra uventet side.

Denne uge kunne russiske Kalashnikov, virksomheden bag det famøse AK-47 gevær, løfte sløret for elbils prototypen CV-1 ved et event nær ved Moskva, Rusland.

Bilens udseende trækker på designelementer fra soviet-tiden, men er ifølge selskabet selv tænkt som en ’supercar’. Det skriver bbc.com.

I en pressemeddelelse detaljerer Kalashnikov hvordan bilen rummer ’komplekse systemer’ og teknologi, der vil lade selskabet træde ind blandt rækkerne af elbilproducenter såsom Tesla.

Prisen på bilen er selskabet ikke klar til at røbe, men Kalashnikov lover at topfarten vil være flere gange hurtigere end de køretøjer som selskaber fremstiller i dag. Selskabet fremstiller i dag også kampvogne

Den maksimale rækkevidde oplyses til at være på omtrent 350 kilometer på en enkel opladning.

Men Kalashnikov har Tesla i sigtekornet, kunne Tesla-chefen Elon Musk denne uge vise sin hel og halvautmatiske ’Gigafactory’ frem til YouTuberen MHBHD og der give et indblik i, hvordan selskabets elbiler fremstilles.

Se dem i aktion herunder.

Vildt (dyrt) grafikkort fra Nvidia

Nvidia præsenterede denne uge tre nyheder til den voksende RTX-serie: RTX 2070, RTX 2080 samt topmodellen RTX 2080 Ti.

Kortene byder på ny teknologi ombord med Turing-arkitekturen. Her vil dedikerede raytracing-enheder give mere realistiske lyseffekter, ved på naturtro vis at efterligne hvordan lys opfører i renderede 3D-scener.

Topmodellen RTX 2080 Ti leverer her, ifølge Nvidia, op til seks gange højere raytracing ydelse end tidligere topmodeller, hvilket muliggør delvis rendering af raytracing-effekter i realtid.

Med sin nye kollektion, hæver Nvidia dog priserne over hele linjen. Nvidia RTX 2080 Ti bliver dyrest med en listepris på 1.199 dollar, mens RTX 2080 løber op i 699 dollar og RTX 2070 bliver billigst med en debutpris på 499 dollar.

Du kan læse om den nye kortkollektion og dennes danske priser her: Nvidia løfter sløret for dyr efterårskollektion: Her er supergrafikkortet RTX 2080 Ti

Nikon Z6 og Z7

Det er ikke hver dag, at der kommer revolutioner i kameraverdenen, men med lanceringen af Nikon Z6 og Z7 kameraerne, har den førende kameraproducent taget et afsked med næsten 60 års historie med selskabets F-fatning til optiker.

Spejlrefleksformatet vrages her til fordel for et spejlløst design, med en digital søger og en ekstra stor åbning til særligt lysstærke optiker.

En f/0,95 58mm optik er på tegnebrættet, men allerede nu er Nikon klar med tre Z-optiker, en f/4 standard-zoom samt to faste f/1,8 optikker på 35 og 50mm. En adapter til eksisterende F-optiker bliver også tilbudt.

Nikon Z6 og Z7 byder på henholdsvis 24 og 46 megapixels, med Z7 som topmodellen i serien da den også byder på dobbelt så mange fokuspunkter.

Begge kameraer byder på en vægt omkring 650 gram, en mekaniske stabiliseret sensor og 4K videooptagelser med 10-bit farver.

Prisen lyder på henholdsvis 15.990 og 28.990 kroner for Nikon Z6 og Nikon Z7. Du kan læse mere om kamerarerne på Nikons hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.