Artikel top billede

Ugen i tech: Her er det russiske svar på Tesla, Nvidias vilde RTX grafikkort er sluppet løs mens Nikon genopfinder deres kamera.

Det russiske svar på Teslas elbil kommer med et interessant retrolook. Denne uge byder samtidig på nyt fra Nvidia og Nikon til henholdsvis gaming- og fotoentusiastere.

Tesla og andre etablerede bilmærker med elbiler på programmet får en ny konkurrent fra uventet side.

Denne uge kunne russiske Kalashnikov, virksomheden bag det famøse AK-47 gevær, løfte sløret for elbils prototypen CV-1 ved et event nær ved Moskva, Rusland.

Bilens udseende trækker på designelementer fra soviet-tiden, men er ifølge selskabet selv tænkt som en ’supercar’. Det skriver bbc.com.

I en pressemeddelelse detaljerer Kalashnikov hvordan bilen rummer ’komplekse systemer’ og teknologi, der vil lade selskabet træde ind blandt rækkerne af elbilproducenter såsom Tesla.

Prisen på bilen er selskabet ikke klar til at røbe, men Kalashnikov lover at topfarten vil være flere gange hurtigere end de køretøjer som selskaber fremstiller i dag. Selskabet fremstiller i dag også kampvogne

Den maksimale rækkevidde oplyses til at være på omtrent 350 kilometer på en enkel opladning.

Men Kalashnikov har Tesla i sigtekornet, kunne Tesla-chefen Elon Musk denne uge vise sin hel og halvautmatiske ’Gigafactory’ frem til YouTuberen MHBHD og der give et indblik i, hvordan selskabets elbiler fremstilles.

Se dem i aktion herunder.

Vildt (dyrt) grafikkort fra Nvidia

Nvidia præsenterede denne uge tre nyheder til den voksende RTX-serie: RTX 2070, RTX 2080 samt topmodellen RTX 2080 Ti.

Kortene byder på ny teknologi ombord med Turing-arkitekturen. Her vil dedikerede raytracing-enheder give mere realistiske lyseffekter, ved på naturtro vis at efterligne hvordan lys opfører i renderede 3D-scener.

Topmodellen RTX 2080 Ti leverer her, ifølge Nvidia, op til seks gange højere raytracing ydelse end tidligere topmodeller, hvilket muliggør delvis rendering af raytracing-effekter i realtid.

Med sin nye kollektion, hæver Nvidia dog priserne over hele linjen. Nvidia RTX 2080 Ti bliver dyrest med en listepris på 1.199 dollar, mens RTX 2080 løber op i 699 dollar og RTX 2070 bliver billigst med en debutpris på 499 dollar.

Du kan læse om den nye kortkollektion og dennes danske priser her: Nvidia løfter sløret for dyr efterårskollektion: Her er supergrafikkortet RTX 2080 Ti

Nikon Z6 og Z7

Det er ikke hver dag, at der kommer revolutioner i kameraverdenen, men med lanceringen af Nikon Z6 og Z7 kameraerne, har den førende kameraproducent taget et afsked med næsten 60 års historie med selskabets F-fatning til optiker.

Spejlrefleksformatet vrages her til fordel for et spejlløst design, med en digital søger og en ekstra stor åbning til særligt lysstærke optiker.

En f/0,95 58mm optik er på tegnebrættet, men allerede nu er Nikon klar med tre Z-optiker, en f/4 standard-zoom samt to faste f/1,8 optikker på 35 og 50mm. En adapter til eksisterende F-optiker bliver også tilbudt.

Nikon Z6 og Z7 byder på henholdsvis 24 og 46 megapixels, med Z7 som topmodellen i serien da den også byder på dobbelt så mange fokuspunkter.

Begge kameraer byder på en vægt omkring 650 gram, en mekaniske stabiliseret sensor og 4K videooptagelser med 10-bit farver.

Prisen lyder på henholdsvis 15.990 og 28.990 kroner for Nikon Z6 og Nikon Z7. Du kan læse mere om kamerarerne på Nikons hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere