Artikel top billede

Foto: Didi Chuxing

Kinas svar på Uber er i store problemer: Ramt af to passager-mord på et halvt år

For anden gang på et halvt år er en kvindelig bruger af det kinesiske svar på Uber blevet myrdet. Nu truer den kinesiske regering med at slå hårdt ned på såkaldt uhæderlig opførsel i transports-sektoren.

Didi Chuxing, der er Kinas svar på Uber, har afskediget to ledende medarbejdere samt suspenderet sin samkørselstjeneste Hitch. Det sker efter, at en 20-årig kvindelig passager er blevet voldtaget og myrdet.

Det skriver Bloomberg.

Manden der er sigtet for forbrydelsen er en chauffør på tjenesten, der kørte med offeret fredag aften.

En lignende hændelse fandt sted i maj.

Læs også: Efter stort milliardtab: Nu opgiver Uber at erobre det kinesiske marked

Statsmedier kræver hård regulering

Hændelsen har fået kinesiske statsmedier til at kræve, at den kinesiske regering i langt højere grad regulerer nye digitale tjeneste, og mandag morgen meddelte de kinesiske myndigheder ifølge Bloomberg, at de agter at slå ned på såkaldt "uhæderlig opførsel i transport-sektoren".

Da en kvindelig passager blev myrdet i maj fik det ligeledes store konsekvenser for tjenesten.

Her blev baggrundtjek af chaufførerne intensiveret samtidig med at samkørselstjenesten Hitch ifølge Bloomberg fjernede en kontroversiel funktion, der gjorde det muligt for passagerer og chauffører at bedømme hinandens udseende.

Didi Chuxing er vurderet til 60 milliarder dollar og er en af verdens mest værdifulde iværksætter-virksomheder, og i 2016 købe Didi Chuxing Uber ud af det kinesiske marked efter, at de to tjenester gennem flere år havde kæmpet en hård kamp om det kinesiske marked.

Uber ejer i dag 17,7 procent af Didi Chuxing.

Læs også: Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere