Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lejre Kommune annullerer udbud på grund af manglende interesse / Dansk onlinevaskeri drejer nøglen om og begynder forfra / Dansk socialt medie ‘rammer langt forbi skiven’

Lejre Kommune annullerer udbud på grund af manglende interesse. Dansk onlinevaskeri drejer nøglen om og begynder forfra. Dansk socialt medie ‘rammer langt forbi skiven’. Nyhedsbureauer langer ud efter Google og Facebook. Kinesisk it-topchef anholdt i USA på sex-anklager.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Lejre Kommune annullerer udbud på grund af manglende interesse

Sjællandske Lejre Kommune har trods to års forberedelserne annulleret et stort telebud på grund af manglende interesse fra teleselskaberne, skriver KIT-magasinet.

Kommunen modtog blot et enkelt tilbud - fra TDC - i forbindelse med udbuddet.

Og det lå to til tre gange over den pris, som Lejre Kommune havde en forventning om, at opgaven skulle koste.

"Vi modtog kun et bud, som var væsentligt dyrere end forventet. Det kan således konstateres, at efterspørgsel af dækning ved indkøb til eget kommunalt behov ikke virker som et instrument for en kommune af vores størrelse, når der reelt ikke er konkurrence på den underliggende infrastruktur i kommunen," siger kommunaldirektør Inger Marie Vynne til bladet.

Dansk onlinevaskeri drejer nøglen om og begynder forfra

Det onlinebaserede vaskeri Washa drejer nøglen om - og åbner igen i nyt format.

Det sker for at få fuldt kontrol over selskabet efter samarbejdsvanskeligheder med vaskerikæmpen Berendsen, der ejer mellem 15 og 20 procent af Washa, skriver TechSavvy.

“Siden Berendsen blev opkøbt af Elis, har der været problemer med samarbejdet. Berendsens direktion blev skiftet ud, og den nye direktion var ikke enig i Washas strategi eller den rejse, vi skal ud på. Vi har derfor valgt at rekonstruere Washa og starte Washa ApS, så vi får fuldkommen frihed til at udvikle selskabet i den retning, vi ønsker,” lyder det fra Karim Ben M’Barek, der er CEO i Washa.

Dansk socialt medie ‘rammer langt forbi skiven’

Det sociale medie List 101 rammer ifølge Børsen ‘langt forbi skriven’ i sit første leveår.

Mediet gik med direktør Robert Hintze - som også i sin tid stod bag Beautifulpeople.com - i luften i fjor med høje ambitioner om at nå 30 millioner brugere inden et år. Men blot 10.000 danskere har siden lanceringen downloadet appen. Blot 2.000 af dem er aktive brugere.

“Måske har jeg taget munden for fuld med de 30 mio. brugere, og så kan man stå og pege fingre ad mig, hvis man synes, det er sjovt, men det tager jeg ganske let på," siger Robert Hintze til avisen.

Nyhedsbureauer langer ud efter Google og Facebook

Europas 20 største nyhedsbureauer kritiserer i en fælles meddelelse Google og Facebook for at ‘plyndre’ nyhedsbranchen.

De kræver samtidig, at de store amerikanske internet-selskaber deler en del af deres tårnhøje omsætning med nyhedsmedierne, som leverer grundlaget for en pæn del af internet-selskabets trafik og omsætning.
Kravet er underskrevet af direktørerne i 20 nyhedsbureauer, herunder franske Agence France-Presse (AFP), britiske Press Association og tyske Deutche Presse-Agentur.

Du kan læse om kravet hos AFP her.

Kinesisk it-topchef anholdt i USA på sex-anklager

Amerikansk politi anholdte lørdag Richard Liu, der er er hovedejer og stifter af Kinas næststørste online-selskab JD.com, med anklage om voldtægt, skriver forskellige medier.

Anholdelsen af Richard Liu - som retteligt hedder Liu Qiangdong - fandt sted i Minneapolis, og der pågår nu en efterforskning. Selv afviser JD.com-topchefen alle anklager og meddeler, at han er blevet stillet over for falske anklager.

JD.com er på vej til at etablere sig i USA - ikke mindst via et stort anlagt samarbejde med Google. Selskabet håber her at kunne tage kampen op med Amazon.

Richard Liu stiftede JD.com for 20 år siden. Selskabet er noteret på Nasdaq-børsen. Liu er personligt god for omkring 7,3 milliarder dollar. Han blev løsladt igen efter afhøring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere