Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Ny undersøgelse: Ransomware er slået af pinden som den hurtigst voksende sikkerhedstrussel

Antallet af crypto-jacking tilfælde er eksploderet, og det er nu den hurtigst voksende it-sikkerhedstrussel, lyder det fra flere it-sikkerhedsfirmaer.

Ransomware er ikke længere den hurtigstvoksende it-sikkerhedstrussel på markedet.

Den position er netop blev overtaget af såkaldt cryptojacking, hvor it-kriminelle stjæler din computerkraft og bruger den til at mine bitcoins.

Det skriver it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro i en pressemeddelelse.

Ifølge sikkerhedsfirmaets egen opgørelse er antallet af crypto-jacking-trusler blevet mere end 10-doblet fra 74.547 i første halvdel af 2017 til 787.146 hændelser i første halvdel af 2018.

Læs også: Cryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

Lille vækst i ransomware-angreb

Til gengæld er antallet af ransomware-angreb blot steget med 3 procent i første halvdel af 2018 i forhold til de samme månder sidste år.

Det er ifølge Trend Micro er en betydelig mindre stigning, end tilfældet har været de seneste år, hvor ransomware ubetinget har været den største globale it-sikkerhedstrussel.

“Der var været stor opmærksomhed omkring truslen fra ransomware de senere år. Det har fået mange virksomheder til at beskytte sig bedre, bl.a. ved at gøre deres backup mere effektiv. Det har gjort det sværere for cyberforbryderne at afpresse virksomhederne, fordi backuppen giver dem mulighed for at genskabe de kaprede data,” siger Jesper Mikkelsen, it-sikkerheds-specialist hos Trend Micro, ifølge pressemeddelelsen.

Bitcoin-kurs skyld i stigende trussel

Trend Micro er ikke det eneste it-sikkerhedsfirmaer, der oplever denne udvikling.

Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, fortalte i sommer, at virksomheden i øjeblikket registrerede ét ransomware-angreb pr 100 crypto-jacking angreb.

En udvikling som han vurderede hang nøje sammen med de seneste års dramatiske udviling i bitcoin-kursen.

“Det er blevet utrolig profitabelt særligti de perioder, hvor bitcoinprisen har været utrolig høj,”sagde han til Computerworld.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere