Artikel top billede

Ny undersøgelse: Ransomware er slået af pinden som den hurtigst voksende sikkerhedstrussel

Antallet af crypto-jacking tilfælde er eksploderet, og det er nu den hurtigst voksende it-sikkerhedstrussel, lyder det fra flere it-sikkerhedsfirmaer.

Ransomware er ikke længere den hurtigstvoksende it-sikkerhedstrussel på markedet.

Den position er netop blev overtaget af såkaldt cryptojacking, hvor it-kriminelle stjæler din computerkraft og bruger den til at mine bitcoins.

Det skriver it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro i en pressemeddelelse.

Ifølge sikkerhedsfirmaets egen opgørelse er antallet af crypto-jacking-trusler blevet mere end 10-doblet fra 74.547 i første halvdel af 2017 til 787.146 hændelser i første halvdel af 2018.

Læs også: Cryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

Lille vækst i ransomware-angreb

Til gengæld er antallet af ransomware-angreb blot steget med 3 procent i første halvdel af 2018 i forhold til de samme månder sidste år.

Det er ifølge Trend Micro er en betydelig mindre stigning, end tilfældet har været de seneste år, hvor ransomware ubetinget har været den største globale it-sikkerhedstrussel.

“Der var været stor opmærksomhed omkring truslen fra ransomware de senere år. Det har fået mange virksomheder til at beskytte sig bedre, bl.a. ved at gøre deres backup mere effektiv. Det har gjort det sværere for cyberforbryderne at afpresse virksomhederne, fordi backuppen giver dem mulighed for at genskabe de kaprede data,” siger Jesper Mikkelsen, it-sikkerheds-specialist hos Trend Micro, ifølge pressemeddelelsen.

Bitcoin-kurs skyld i stigende trussel

Trend Micro er ikke det eneste it-sikkerhedsfirmaer, der oplever denne udvikling.

Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, fortalte i sommer, at virksomheden i øjeblikket registrerede ét ransomware-angreb pr 100 crypto-jacking angreb.

En udvikling som han vurderede hang nøje sammen med de seneste års dramatiske udviling i bitcoin-kursen.

“Det er blevet utrolig profitabelt særligti de perioder, hvor bitcoinprisen har været utrolig høj,”sagde han til Computerworld.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere