Samsung kommende S10 toptelefon kan få både tripelkamera og 5G ombord.

Ugen i tech: Massiv Samsung S10-offensiv på vej med 5G, stribevis af smart-højtalere fra Amazon og Google og Audi udfordrer Tesla.

Samsung liner op til en lancering af intet mindre en fire supertelefoner i foråret, mens Amazon og Google vil kæmpe om dit hjem.

En stribe Samsung supertelefoner
Apple har knapt nok nået at slippe deres efterårskollektion af iPhones, før der kom nyt om ærkerivalen Samsungs modtræk: forårets Galaxy S10 serie.

Her lyder det, at den sydkoreanske mobilkæmpe vil søsætte ikke bare en, men fire flagskibstelefoner i det tidligere forår – herunder en enkel 5G model.

Rygterne er baserede på et stykke kode som entusiast-mediet XDA Developpers har fundet i Samsungs kommende Android 9 Pie software til Galaxy S9 Plus.

Her bliver fire mulige Galaxy S10 modeller nævnt. Det skriver Wccftech.com.

Verserende rygter går på, at Samsung vil byde på to modeller med 5,8 tommer display, samme størrelse som i Galaxy S8 og S9.

Den ene vil dog være en billigere variant med et enkelt kamera og en sidemonteret fingeraftrykslæser mens en anden dyrere model vil få et dobbeltkamera.

En S9 Plus afløser er også vej, men her vil skærmen vokse til 6,44 tommer i stedet for 6,3 tommer, mens der samtidigt bydes på et ambitiøst tripelkamera bagpå og et dobbeltkamera foran.

Samme topmodel rygtes nu også til at blive ledsaget af en 5G-kompatibel variant som sandsynligvis vil debutere i takt med at sydkoreanske operatører åbner 5G-netværket op for offentligheden.

Processoren ombord bliver enten Samsungs kommende Exynos 9820 octa-core eller Qualcomms Snapdragon 855.

Hvornår telefonerne vil udkomme er fortsat uvist. Samsungs forårslanceringer plejer dog typisk at blive offentliggjort i februar, marts eller april måned.

Se også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig

En sværm af smart-højttalere og skærme
Både Google og Amazon synes indstillede på, at gøre hjemmet smartere med hver deres satsniger indenfor stemmestyrede assistenter og enheder til hjemmet, men også bilen.

Første bredside i den offensiv leverede Amazon, som i denne uge kunne løfte sløret for ikke mindre end 13 smart-enheder til hjemmet.

Du kan læse om de mange Amazon og Alexa-nyheder her: Amazon går amok: Her er selskabets 13 smart-nyheder til hjemmet og bilen

Google har også snart et eller flere modsvar på vej i form af Google Hub, som denne uge er blevet lækket af en forhandler, skriver Engadget.

Her forener søgegiganten et syv tommers display med en smarthøjttaler, som drives frem af den stemmestyrede Assistant.

Prisen lyder på 149 dollar - en tredjedel mindre end Amazons ti tommer store Echo Show.

Læs også: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor

Audi ude med Tesla X rival
Audi springer ud som elbil-producent, med deres nyligt annoncerede E-tron.

Her løfter bilproducenten sløret for en SUV i mellemklassen som skal tage kampen op med Teslas Model X, Jaguars i-Pace og Porsches Taycan.

Bilen vil komme sportslige køreegenskaber med en 0 til 100 tid på 5,5 sekunder, mens et 95 kWh batteri ombord vil sikre en god portion kørsel mellem opladningerne. Audi oplyser dog ikke nogen egentlig forventet rækkevidde endnu, skriver Cnet.

Audi e-Tron vil få salgsdebut i 2019 til en vejledende pris på lige under 75.000 dollar – omsat til danske kroner vil prisen ligge på 475.000 kroner før eventuel told og afgifter.

Se også: Det bliver denne Porsche, som skal udkonkurrere Teslas topmodel


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.