Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft skovler penge ind i rekord-kvartal - to-cifrede vækstrater på alle hovedområder: Se tallene her

Microsoft skovler penge ind som aldrig før og har tocifrede vækstrater på alle hovedområder - herunder gaming. Den uhyre vigtige Azure-forretning vokser dog 'kun' med 76 procent, som er laveste vækstrate i de seneste to år.

Microsoft er i god gænge i disse år med selskabets topchef Satya Nadella ved roret.

Det underbygges af Microsoft netop offentliggjorde regnskab for selskabets første regnskabskvartal, som viser solide vækstrater på stort set alle forretningsområder.

De tre hovedområder leverer alle to-cifrede omsætnings-vækstrater i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

- 'Intelligent cloud' (Azure, Enterprise Services) er vokset med 23,8 procent til 8,6 milliarder dollar.

- 'Productivity and business processes' (Office, Dynamics, LinkedIn) er vokset med 18,6 procent til 9,8 milliarder dollar.

- 'More personal computing' (Windows, gaming, search, Surface) er vokset med 14,6 procent til 10,7 milliarder dollar.

Bedre end forventet

Overordnet leverer Microsoft et resultat, der er en del bedre end det, som analytikerne på Wall Street havde forventet.

Den samlede omsætning lander på 29,1 milliarder dollar (19 procents vækst i forhold til samme kvartal i fjor).

Driftsresultatet lander på 10 milliarder dollar (29 procents vækst i forhold til samme kvartal i fjor) og nettoindtjeningen lander på 8,8 milliarder dollar (34 procent vækst i forhold til samme kvartal i fjor).

Stort set alle selskabets kerneområder leverer da også to-cifrede vækstrater i forhold til omsætningen i det tilsvarende kvartal i i fjor.

Det gælder Office 365 (36 procent), LinkedIn (33 procent), Dynamics (20 procent).

Omsætningen i Microsoft gaming-divison er vokset med hele 44 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

I en udsendt pressemeddelelse meddeler CFO Amy Hood at resultatet ‘afspejler Microsoft langsigtede strategiske investeringer og vedholdende dedikation til omsætningsfvækst og udvidelse af drifts-margin.”

Den meddelelse - der også indeholder regnskabstallene - kan du finde her.

Malurt i bægeret

Der er dog også en smule malurt i bægeret. For Microsofts enormt vigtige cloud-forretning med Azure-platformen i centrum er ‘kun’ vokset med 76 procent i kvartalet i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

76 procents omsætningsvækst kan lyde af meget og vil normalt udløse jubel andre steder.

Men det er ikke desto mindre den mindst vækst, som Microsoft har haft i cloud-forretningen, siden selskabet for alvor tog hul på den store cloud-drevne transformation, som er godt i gang med at redefinere hele Microsoft og selskabets forretningsmodel.

I det forrige kvartal - altså fjerde regnskabskvartal - var Azure-forretningen eksempelvis vokset med 89 procent.

Der er dog ingen ko på isen, lyder det fra Microsoft. Og den ‘lave’ vækst i Azure-forretningen har været helt forventet.

Microsofts investor relations-chef, Mike Spencer, siger til forskellige medier, at afmatningen i Azure-væksten således skyldes ‘de store tals lov’ og ikke problemer i forretningen - altså at det procentuelt kræver mere at fastholde de høje væksttal, når tallene, der arbejdes med, bliver store.

Det samme billede gør sig gældende i Microsofts cloud-baserede Dynamics 365-forretningen, der ‘kun’ er vokset med 51 procent mod 61 procent i fjerde kvartal.

Driftsresultatet lander på 9,95 milliarder dollar i kvartalet. Det svarer en stigning på 29,5 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Nettoindtjeningen lander på 8,8 milliarder i kvartalet - en stigning på 34 procent.

Aktiekurs stiger markant

Microsofts aktiekurs er steget med fem procent i kølvandet på kvartalsregnskabet.

Microsoft nævner i regnskabsmeddelsen også nogle fremadrettede risciso

- Den skarpe konkurrence i alle markederne, hvor Microsoft bevæger sig, kan føre til faldende omsætning, hedder det.

- Microsoft vil have øget fokus på cloud-baserede services - og det udgør en konkurrencerisiko.

- Selskabets betydelige investeringer i nye produkter og services er ikke garanteret at kaste de forventede gevinster af sig.

Se hele regnskabsmeddelelsen fra Microsoft her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere