Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft skovler penge ind i rekord-kvartal - to-cifrede vækstrater på alle hovedområder: Se tallene her

Microsoft skovler penge ind som aldrig før og har tocifrede vækstrater på alle hovedområder - herunder gaming. Den uhyre vigtige Azure-forretning vokser dog 'kun' med 76 procent, som er laveste vækstrate i de seneste to år.

Microsoft er i god gænge i disse år med selskabets topchef Satya Nadella ved roret.

Det underbygges af Microsoft netop offentliggjorde regnskab for selskabets første regnskabskvartal, som viser solide vækstrater på stort set alle forretningsområder.

De tre hovedområder leverer alle to-cifrede omsætnings-vækstrater i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

- 'Intelligent cloud' (Azure, Enterprise Services) er vokset med 23,8 procent til 8,6 milliarder dollar.

- 'Productivity and business processes' (Office, Dynamics, LinkedIn) er vokset med 18,6 procent til 9,8 milliarder dollar.

- 'More personal computing' (Windows, gaming, search, Surface) er vokset med 14,6 procent til 10,7 milliarder dollar.

Bedre end forventet

Overordnet leverer Microsoft et resultat, der er en del bedre end det, som analytikerne på Wall Street havde forventet.

Den samlede omsætning lander på 29,1 milliarder dollar (19 procents vækst i forhold til samme kvartal i fjor).

Driftsresultatet lander på 10 milliarder dollar (29 procents vækst i forhold til samme kvartal i fjor) og nettoindtjeningen lander på 8,8 milliarder dollar (34 procent vækst i forhold til samme kvartal i fjor).

Stort set alle selskabets kerneområder leverer da også to-cifrede vækstrater i forhold til omsætningen i det tilsvarende kvartal i i fjor.

Det gælder Office 365 (36 procent), LinkedIn (33 procent), Dynamics (20 procent).

Omsætningen i Microsoft gaming-divison er vokset med hele 44 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

I en udsendt pressemeddelelse meddeler CFO Amy Hood at resultatet ‘afspejler Microsoft langsigtede strategiske investeringer og vedholdende dedikation til omsætningsfvækst og udvidelse af drifts-margin.”

Den meddelelse - der også indeholder regnskabstallene - kan du finde her.

Malurt i bægeret

Der er dog også en smule malurt i bægeret. For Microsofts enormt vigtige cloud-forretning med Azure-platformen i centrum er ‘kun’ vokset med 76 procent i kvartalet i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

76 procents omsætningsvækst kan lyde af meget og vil normalt udløse jubel andre steder.

Men det er ikke desto mindre den mindst vækst, som Microsoft har haft i cloud-forretningen, siden selskabet for alvor tog hul på den store cloud-drevne transformation, som er godt i gang med at redefinere hele Microsoft og selskabets forretningsmodel.

I det forrige kvartal - altså fjerde regnskabskvartal - var Azure-forretningen eksempelvis vokset med 89 procent.

Der er dog ingen ko på isen, lyder det fra Microsoft. Og den ‘lave’ vækst i Azure-forretningen har været helt forventet.

Microsofts investor relations-chef, Mike Spencer, siger til forskellige medier, at afmatningen i Azure-væksten således skyldes ‘de store tals lov’ og ikke problemer i forretningen - altså at det procentuelt kræver mere at fastholde de høje væksttal, når tallene, der arbejdes med, bliver store.

Det samme billede gør sig gældende i Microsofts cloud-baserede Dynamics 365-forretningen, der ‘kun’ er vokset med 51 procent mod 61 procent i fjerde kvartal.

Driftsresultatet lander på 9,95 milliarder dollar i kvartalet. Det svarer en stigning på 29,5 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Nettoindtjeningen lander på 8,8 milliarder i kvartalet - en stigning på 34 procent.

Aktiekurs stiger markant

Microsofts aktiekurs er steget med fem procent i kølvandet på kvartalsregnskabet.

Microsoft nævner i regnskabsmeddelsen også nogle fremadrettede risciso

- Den skarpe konkurrence i alle markederne, hvor Microsoft bevæger sig, kan føre til faldende omsætning, hedder det.

- Microsoft vil have øget fokus på cloud-baserede services - og det udgør en konkurrencerisiko.

- Selskabets betydelige investeringer i nye produkter og services er ikke garanteret at kaste de forventede gevinster af sig.

Se hele regnskabsmeddelelsen fra Microsoft her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere