Artikel top billede

Nokia indblandet i gigantisk hvidvaskningssag - kan have modtaget 640 millioner kroner fra fiktive selskaber

En berømt finansmand og hvidvaskningsjæger anklager Nokia for at være involveret i en gigantisk hvidvaskningssag.

Nokia er blevet identificeret som den største individuelle modtager af midler, der er relateret til en aktuel hvidvasknings-anklage mod Nordea.

Det skriver Bloomberg med henvisning til den berømte investor og hvidvaskjæger Bill Browder.

Det fremgår af dokumenter, som Bloomberg er kommet i besiddelse af, at intet mindre end 97,2 millioner dollar (640 millioner danske kroner), der muligvis er blevet hvidvasket, er endt på Nokias konto hos Nordea.

Beløbene lader ifølge Bloomberg til at være relateret til Nokias mobilforretning, der i 2014 blev afhændet til Microsoft.

”Nokia tager denne type anklager meget alvorligt, men vi kan ikke kommentere på dem, før vi har set indholdet af anklagerne fra hr. Browder,” oplyser Brett Young, talsperson for Nokia, i en udtalelse der blev offentliggjort søndag.

Tråde til Danske Bank-sag

Ifølge Bill Browder er i alt 405 millioner dollar blevet hvidvasket gennem Nordea i en sag, der angiveligt er forbundet til den aktuelle skandale med hvidvaskning i Danske Bank.

Bill Browder oplyser, at de midler som Nokia modtog kom fra fiktive selskaber med konti i Ukio Bank i Litauen. Selskaberne er ifølge Bill Browder oprettet med det formål at hvidvaske penge og unddrage sig skatter.

Læs også:
Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere