Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Nokia indblandet i gigantisk hvidvaskningssag - kan have modtaget 640 millioner kroner fra fiktive selskaber

En berømt finansmand og hvidvaskningsjæger anklager Nokia for at være involveret i en gigantisk hvidvaskningssag.

Nokia er blevet identificeret som den største individuelle modtager af midler, der er relateret til en aktuel hvidvasknings-anklage mod Nordea.

Det skriver Bloomberg med henvisning til den berømte investor og hvidvaskjæger Bill Browder.

Det fremgår af dokumenter, som Bloomberg er kommet i besiddelse af, at intet mindre end 97,2 millioner dollar (640 millioner danske kroner), der muligvis er blevet hvidvasket, er endt på Nokias konto hos Nordea.

Beløbene lader ifølge Bloomberg til at være relateret til Nokias mobilforretning, der i 2014 blev afhændet til Microsoft.

”Nokia tager denne type anklager meget alvorligt, men vi kan ikke kommentere på dem, før vi har set indholdet af anklagerne fra hr. Browder,” oplyser Brett Young, talsperson for Nokia, i en udtalelse der blev offentliggjort søndag.

Tråde til Danske Bank-sag

Ifølge Bill Browder er i alt 405 millioner dollar blevet hvidvasket gennem Nordea i en sag, der angiveligt er forbundet til den aktuelle skandale med hvidvaskning i Danske Bank.

Bill Browder oplyser, at de midler som Nokia modtog kom fra fiktive selskaber med konti i Ukio Bank i Litauen. Selskaberne er ifølge Bill Browder oprettet med det formål at hvidvaske penge og unddrage sig skatter.

Læs også:
Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere