Artikel top billede

Kristian Jensen frygter amerikansk hævn, hvis EU ændrer beskatning af tech-giganter

Finansminister Kristian Jensen advarer mod at gøre Tysklands og Frankrigs forslag om en særlig omsætningsbeskatning af store globale teknologivirksomheder til virkelighed. Den amerikanske hævn kan ramme en virksomhed som Novo Nordisk hårdt, lyder advarslen.

Tyskland og Frankrig fører an i EU's kamp for at indføre en digital omsætningsskat for globale teknologiganter som Apple, Facebook, Google og Microsoft, men Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) advarer nu imod konsekvenserne af et sådan tiltag.

Han frygter et amerikansk hævntogt, der kan gå udover den danske medicinalindustri.

Det siger han til Børsen.

"Vi skal sikre en fair beskatning af de store globale selskaber, også store tech-selskaber, hvoraf mange har base i USA. Men hvis vi laver en skat, der er så anderledes end al anden skat, giver vi amerikanerne lejlighed til at gøre det samme mod vores medicinalindustri," lyder det fra Kristian Jensen til den danske erhvervsavis.

Ifølge Kristian Jensen vil en særlig teknologiskat bryder med det internationale skatteprincip om, at beskatningen sker der, hvor værdien skabes fremfor der, hvor brugerne er.

Han frygter, at Novo Nordisk kan blive hårdt ramt af et amerikansk modsvar, da Novo Nordisk har størstedelen af virksomhednes kunder i udlandet, men beskattes hårdest i Danmark, hvor selskabet har sit hovedsæde.

Christiansborg er splittet

Mens Kristian Jensens udmelding bakkes op af Dansk Folkeparti, der opfordrer finansministeren til at bremse EU-diskussionerne om den nye skat hurtigst muligt, kritiserer både Socialdemokratiet og SF Venstre-politikeren for at modarbejde EU-forslaget.

Storbritannien har meldt ud, at den britiske union efter brexit vil se på at indføre sin egen udgave af en digital beskatning af teknologiganterne, men den model er Folketingets partier også uenige om, ville kunne fungere i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere