Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Dansk it-firma ramt af cyber-angreb: 12.391 e-mail-adresser blev stjålet

Et hacker-angreb på en dansk it-virksomhed førte til et tyveri af over 12.000 e-mail-adresser. Meget tyder på, at det hele skyldes en mand, der havde set sig sur på en jysk idrætsforening.

Den danske it-virksomhed Conventus blev i slutningen af juli udsat for et hackerangreb, hvor 12.391 e-maildresser blev stjålet fra en af virksomhedens kunder.

Det skriver Børsen, der har fået aktindsigt i oplysninger om sikkerhedsbruddet, som er blevet indrapporteret til Datatilsynet.

Vred på idrætsforening

Conventus leverer it-systemer til danske kommuner og foreninger, og virksomhedens direktør, Jimmi Damgaard, oplyser, at hackeren bag angrebet er en dansk mand, der havde haft uoverensstemmelser med en midtjysk idrætsforening.

Derfor brød han ind i forenings systemer, der var drevet af Conventus, og i den forbindelse stajl han de i alt 12.391 e-mailadresser.

"Hackeren må under ingen omstændigheder få fat i oplysningerne. Adgangen kom fra et eller andet værktøj, som gav et mikroskopisk lille hul i vores system," siger Jimmi Damgaard til Børsen.

Læs også: Faxe Kommune står for knap 10 procent af alle de danske kommuners GDPR-indberetninger: Men det er ikke et udtryk for dårlig it-sikkerhed, siger DPO Dorit Hemmingsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere