Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Dansk it-firma ramt af cyber-angreb: 12.391 e-mail-adresser blev stjålet

Et hacker-angreb på en dansk it-virksomhed førte til et tyveri af over 12.000 e-mail-adresser. Meget tyder på, at det hele skyldes en mand, der havde set sig sur på en jysk idrætsforening.

Den danske it-virksomhed Conventus blev i slutningen af juli udsat for et hackerangreb, hvor 12.391 e-maildresser blev stjålet fra en af virksomhedens kunder.

Det skriver Børsen, der har fået aktindsigt i oplysninger om sikkerhedsbruddet, som er blevet indrapporteret til Datatilsynet.

Vred på idrætsforening

Conventus leverer it-systemer til danske kommuner og foreninger, og virksomhedens direktør, Jimmi Damgaard, oplyser, at hackeren bag angrebet er en dansk mand, der havde haft uoverensstemmelser med en midtjysk idrætsforening.

Derfor brød han ind i forenings systemer, der var drevet af Conventus, og i den forbindelse stajl han de i alt 12.391 e-mailadresser.

"Hackeren må under ingen omstændigheder få fat i oplysningerne. Adgangen kom fra et eller andet værktøj, som gav et mikroskopisk lille hul i vores system," siger Jimmi Damgaard til Børsen.

Læs også: Faxe Kommune står for knap 10 procent af alle de danske kommuners GDPR-indberetninger: Men det er ikke et udtryk for dårlig it-sikkerhed, siger DPO Dorit Hemmingsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere