Artikel top billede

Dansk it-firma ramt af cyber-angreb: 12.391 e-mail-adresser blev stjålet

Et hacker-angreb på en dansk it-virksomhed førte til et tyveri af over 12.000 e-mail-adresser. Meget tyder på, at det hele skyldes en mand, der havde set sig sur på en jysk idrætsforening.

Den danske it-virksomhed Conventus blev i slutningen af juli udsat for et hackerangreb, hvor 12.391 e-maildresser blev stjålet fra en af virksomhedens kunder.

Det skriver Børsen, der har fået aktindsigt i oplysninger om sikkerhedsbruddet, som er blevet indrapporteret til Datatilsynet.

Vred på idrætsforening

Conventus leverer it-systemer til danske kommuner og foreninger, og virksomhedens direktør, Jimmi Damgaard, oplyser, at hackeren bag angrebet er en dansk mand, der havde haft uoverensstemmelser med en midtjysk idrætsforening.

Derfor brød han ind i forenings systemer, der var drevet af Conventus, og i den forbindelse stajl han de i alt 12.391 e-mailadresser.

"Hackeren må under ingen omstændigheder få fat i oplysningerne. Adgangen kom fra et eller andet værktøj, som gav et mikroskopisk lille hul i vores system," siger Jimmi Damgaard til Børsen.

Læs også: Faxe Kommune står for knap 10 procent af alle de danske kommuners GDPR-indberetninger: Men det er ikke et udtryk for dårlig it-sikkerhed, siger DPO Dorit Hemmingsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere