Artikel top billede

Efter blodig dag på aktie-markedet: Store tech-aktier har mistet svimlende 6,66 billioner i værdi

De såkaldte FAANG-aktier fået djævelsk store børs-tæsk. Samlet set har de tabt 6,66 billioner dollar i børsværdi.

Da de amerikanske aktiemarkeder lukkede tirsdag aften, blev det endnu en blodig aktiedag for nogle af verdens mest værdifulde it-selskaber.

De såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Googles moderselskab Alphabet, red) har mistet mere end 1 billlion dollars i børsværdi i forhold til selskabernes højeste aktiekurs i løbet af de seneste år

Det skriver CNBC.

Apples aktiekurs er styrtdykket

Apple er den af aktierne, der har oplevet det mest dramatiske kursdyk i løbet af de seneste dage.

Apple-aktien faldt således med med 4,78 procent i løbet af tirsdagen. Det er ellers blot få måneder siden, at virksomheden passerede en børsmilepæl, da selskabet som det første i verden ramte en markedsværdi på én billion dollar.

Da de amerikanske aktiemarkeder lukkede tirsdag aften lød markedsværdien på 839,8 milliarder dollar.

CNBC har sammenlignet selskabernes børsværdi tirsdag aften med selskabernes højeste børsværdi i løbet af de sidste 52 uger.

Her har Apple tabte 253 milliarder dollar i børsværdi. Amazon har mistet 280 milliarder dollar, Facebook 253 milliarder dollar, Aplhabet 164 milliarder dollar og Netflix 67 milliarder dollar.

Det giver et samlet tab på 1,02 billioner dollar – eller 6,66 billioner kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Læs også: Apple skruer ned for iPhone-produktionen. Efterårets iPhone sælger ikke som forventet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”