Artikel top billede

Efter blodig dag på aktie-markedet: Store tech-aktier har mistet svimlende 6,66 billioner i værdi

De såkaldte FAANG-aktier fået djævelsk store børs-tæsk. Samlet set har de tabt 6,66 billioner dollar i børsværdi.

Da de amerikanske aktiemarkeder lukkede tirsdag aften, blev det endnu en blodig aktiedag for nogle af verdens mest værdifulde it-selskaber.

De såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Googles moderselskab Alphabet, red) har mistet mere end 1 billlion dollars i børsværdi i forhold til selskabernes højeste aktiekurs i løbet af de seneste år

Det skriver CNBC.

Apples aktiekurs er styrtdykket

Apple er den af aktierne, der har oplevet det mest dramatiske kursdyk i løbet af de seneste dage.

Apple-aktien faldt således med med 4,78 procent i løbet af tirsdagen. Det er ellers blot få måneder siden, at virksomheden passerede en børsmilepæl, da selskabet som det første i verden ramte en markedsværdi på én billion dollar.

Da de amerikanske aktiemarkeder lukkede tirsdag aften lød markedsværdien på 839,8 milliarder dollar.

CNBC har sammenlignet selskabernes børsværdi tirsdag aften med selskabernes højeste børsværdi i løbet af de sidste 52 uger.

Her har Apple tabte 253 milliarder dollar i børsværdi. Amazon har mistet 280 milliarder dollar, Facebook 253 milliarder dollar, Aplhabet 164 milliarder dollar og Netflix 67 milliarder dollar.

Det giver et samlet tab på 1,02 billioner dollar – eller 6,66 billioner kroner med den aktuelle dollar-kurs.

Læs også: Apple skruer ned for iPhone-produktionen. Efterårets iPhone sælger ikke som forventet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere