Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebooks annonceplatform i kaos få dage inden Black Friday

I flere timer var der tirsdag enorme problemer hos Facebooks reklameplatform Ads Manager. Nedbruddet har været skyld i, at flere brugere og virksomheder ikke har kunnet oprette eller købe annoncer på det sociale medie.

Facebooks Ads Manager, der giver brugere mulighed for at oprette og købe annoncer på Facebook, var i går tirsdag nede i flere timer. Det sker få dage inden Thanksgiving, Black Friday og Cyber Monday, der er nogle af de allerstørste indkøbsdage.

Det skriver CNBC og flere andre medier.

Nedbruddet medvirkede til, at brugere og annoncører ikke kunne oprette eller købe reklamer på Facebook, Facebooks app, Messenger og Instagram.

Det forlyder, at nogle brugere og annoncører havde problemer med servicen i op til otte timer.

"Jeg har arbejdet med sociale medier i over fem år og er stødt på nedbrud her og der. Men dette er med længder det største nedbrud, som jeg har oplevet indtil nu," lyder det fra en social strategi- og driftsdirektør hos MediaCrossing til Business Insider.

Flere kilder melder om problemer med at se statistik for reklamer, redigere i live reklamer eller sætte nye kampagner i gang, imens problemerne varede.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Nedbrud sker op til kæmpe indkøbsdage

En kilde har overfor Business Insider fortalt, at han aldrig før har oplevet annonceplatforme være nede så tæt på de store indkøbsdage i form af Thanksgiven, Black Friday og Cyber Monday.

Ifølge Marketingland, der har været i kontakt med Facebook, er problemet med Ads Manager løst, men der kan stadig forekomme problemer.

"Vi har løst det underliggende problem, men annoncører kan stadig opleve sporadiske problemer, som bør være forbedret i løbet af de næste par timer. Vi er opmærksomme på, at problemet kom på et vigtigt tidspunkt i året for mange annoncører og undskylder for eventuelle forstyrrelser, det har medført," skriver en talsperson fra Facebook til Marketingland i morges dansk tid.

Nedbruddet bør ifølge en talsperson fra Facebook ikke have haft betydning for reklamer, der var igangsat inden problemerne.

Black Friday og Cyber Monday er traditionelt de største indkøbsdage i USA. Cyber Monday var den største online shoppingdag i USA's historie med online køb for omkring 43 milliarder kroner.

Læs også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere