Leg giver millionsucces for dansk e-læring

Det danske webbureau Verticportals har succes med sit e-læringsprodukt, hvor leg og underholdning er i centrum. Virksomheder bruger produktet til at oplære tusindvis af salgsassistenter og ansatte over hele verden, og danske Verticportals ser derfor frem mod et millionresultat efter en rekonstruktion i 2002.

Efter en rekonstruktion i 2002 er danske Verticportals kommet på benene igen med et e-læringsprodukt, som fokuserer på leg og underholdning, når virksomheder vil oplære medarbejderne.

Blandt kunderne er store firmaer som Motorola, Microsoft, Codan og amerikanske Harman International, der bruger Verticportals koncept til at give ny viden til sine ansatte og salgsassistenter.

Markedet for e-læring har ellers taget et gevaldigt drop, og en undersøgelse foretaget af Institut for Konjunkturanalyse viste for nylig, at antallet af danske virksomheder, der bruger e-læring, er halveret på to år.

- Virksomheder håber at spare en masse penge med e-læring, men hvis folk ikke gider bruge det, så er det en dårlig investering. Vi mener, at underholdningsaspektet er afgørende, hvis e-læring skal virke, siger direktør Sebastian Jespersen fra Verticportals.

E-læring med leg og spil

Webbureauet har derfor udviklet et standardsystem til indholdsstyring, som kan bruges til e-læring.

Fokus er på leg og underholdning, så eksempelvis salgsassistenter med udgangspunkt i et selskabs produkter deltager i konkurrencer med ugentlige præmier.

En af kunderne er amerikanske Harman International, der er kendt for hi-fi-udstyr under mærker som Harman Kardon, JBL og Infinity. Harman vil i den kommende tid bruge Verticportals produkt til at undervise omkring 60.000 salgsassistenter i sine hi-fi-produkter.

En anden kunde er danske Codan, der vil bruge produktet til at uddanne cirka 600 ansatte i risikostyring.

- Vi synes det er godt, for man kan få virkeligheden ind i nogle helt konkrete rammer, så medarbejderne gennem leg, der har relation til hverdagen, kan lære noget, siger projektleder Charlotte Zacho Jørgensen.

Simuleret hverdag

Ifølge hende ville det optimale være at sende alle 600 ansatte ud på besøg hos virksomheder, men det kan være svært i praksis. I stedet bruger de ansatte deres webbrowser til at gennemspille forskellige simulerede hverdagssituationer.

- Vi har haft en workshop, og alle medarbejdere syntes, det var et sjovt og spændende værktøj, fordi det kunne relateres til deres hverdag. Der er dog et godt stykke vej fra det og til at sige, at de rent faktisk har lært noget om risikostyring, siger Charlotte Zacho Jørgensen.

E-læring udgør halvdelen af Verticportals forretning, mens den anden halvdel består i at hjælpe virksomheder med internetdesign på et mere generelt plan.

Efter et lille overskud på 110.000 kroner i 2003, satser Verticportals på at nå en omsætning på 10 millioner kroner i år.

Rekonstruktion i 2002

- Vi regner med et millionresultat i år, og vi ligger allerede pænt foran det budgetterede, siger Sebastian Jespersen.

Det forventede millionresultat kommer to år efter, at selskabet var igennem noget af et stormvejr, da den amerikanske hovedaktionær ifølge Sebastian Jespersen gik i betalingsstandsning og trak Verticportals med sig.

Det førte til, at de danske investorer sammen med ledelsen i 2002 købte aktiviteterne ud af det danske konkursbo for et mindre millionbeløb og førte dem videre i et nyt selskab med samme navn.

De eksterne investorer ejer i dag 55 procent af Verticportals, mens resten ejes af ledelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere