Artikel top billede

Sikkerhedsfirma finder alvorlige sårbarheder i overvågningskamera: Producent har ikke lukket hul trods flere advarsler

Hackere kan kigge med hos brugerne af overvågningskameraer fra Guardzilla. Det advarer sikkerhedsfirmaet Bitdefender om, men producenten bag har ikke lukket hullet endnu.

Intet mindre end 410.000 brugere af sikkerhedskameraer fra producenten Guardzilla kan blive overvåget af hackere, der har fået adgang til kameraene.

It-sikkerhedsfirmaet Bitdefender har nemlig fundet hele tre sårbarheder i sikkerhedskameraer fra netop Guardzilla.

Sårbarhederne betyder, at hackere kan få fuld adgang til kameraets direkte optagelser, og altså følge med i alt hvad kamerarene ser.

Læs også: Overvågningskameraer infiltreret af hackere: Danmark kan også være ramt

Alle tre sårbarheder giver potentielle hackere adgang til fuld kontrol over kameraene og dermed mulighed for at spionere på brugerne.

To af de offentliggjorte sårbarheder giver samtidig hackere mulighed for at få adgang til både brugernavne, e-mailadresser og passwords.

Det er Guardzilla Indoor Security Camera, som Bitdefender har analyseret og fundet sårbarhederne i.

Producent har endnu ikke reageret

Sikkerhedskameraerne kan tilgås af brugerne gennem en app, der giver adgang til indstillinger og direkte optagelser fra kameraene.

Allerede i slutningen af august forsøgte Bitdefender ifølge virksomheden selv at kontakte Guardzilla for at få udleveret en såkaldt PGP-nøgle for at kunne sende beviser på sårbarhederne på en sikker måde.

Læs også: Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Ifølge Bitdefender vente Guardzilla ikke tilbage til sikkerhedsfirmaet trods gentagende henvendelser.

Derfor har Bitdefender nu besluttet at offentliggøre de tre opdagede sårbarheder alligevel.

Kameraene sælges også af danske leverandører, men Bitdefender kan ikke sige noget om, hvilke lande der specifikt er ramt af sårbarhederne.

Tidligere er der også blevet fundet sårbarheder i andre overvågningskameraer.

I maj sidste år advarerede sikkerhedskamera-producenten Arlo mod, at flere brugere kunne have fået kompromiteret deres konti af hackere.

Her kan du læse Bitdefenders fulde rapport om sårbarhederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.