Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amerikansk medie hylder Margrethe Vestager: Kåret til en af verdens største tænkere / Nike klar med app-styrede sneakers med selv-bindende snørebånd / Danske Bank sælger ud af Netcompany-aktier

Amerikanske medie hylder Margrethe Vestager: Kåret til en af verdens største tænkere. Nike klar med app-styrede sneakers med selv-bindende snørebånd. Danske Bank sælger ud af Netcompany-aktier. Efter stor Lego-investering: Nu kører svingdøren i Globeteams bestyrelse. Microsoft indgår samarbejdsaftale med stor apotekerkæde. Snapchats finansdirektør siger stop efter blot otte måneder og Facebook klar med milliard-investering i lokalmedier.

Godmorgen.

Her kommer onsdagens morgen-briefing.

De danske og udenlandske medier har her til morgen især fokus på gårsdagens dramatiske brexit-afstemning i det britiske parlament.

Men vi starter dagens briefing med en nyhed om, at den danske EU-kommissær Margrethe Vestager (R) nok engang bliver hyldet i de amerikanske medier.

Amerikanskemedie hylder Margrethe Vestager: Kåret til en af verdens største tænkere

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestagers kamp for at sikre, at verdens største tech-virksomheder overholder konkurrencereglerne har fået det indflydelsesrige amerikanske magasin Foreign Policy til at udnævne hende til en at dette årtis største tænkere.

I magasinets kåring indtager hun tredjepladsen lige bag Christine Lagarde, direktør for verdensbanken, mens Alibaba-stifteren Jack Ma indtager førstepladsen.

Foreign Policy skriver, at Magrethe Vestagers arbejde i EU-kommisionen aldrig har været vigtigere. Det skyldes ifølge magasinet, at vi lever i en tid, hvor amerikanske politikere er tilbageholdende md at regulere de amerikanske tech-giganterne.

”Vestager har taget et ensomt standpunkt, hvor hun kæmper for digital gennemsigtig og forbrugerrettigheder, og dermed har hun været med til at starte en bevægelse for reformer, der nu er ved at få medvind i Europa.”

I et interview med Computerworld tirsdag proklamerede Margrethe Vestager i øvrigt, at hun mener, at it-giganter som Google og Facebook bør dele deres brugerdata med konkurrenterne.

Noget som hun selv betegner som ”den mest interessante diskussion” netop nu i EU.

Læs Computerworlds interview her: Vestager vil give konkurrenter adgang til it-giganters data: "Jeg vil virkeligt gerne stille de data, man producerer, når man foretager en Google-søgning, til rådighed for andre"

Nike klar med app-styrede sneakers med selv-bindende snørebånd

Du gik måske og troede, at vi efterhånden var løbet, tør for produkter, der kunne udstyres med en mere eller mindre ligegyldig app?

I så fald tager du fejl.

Den amerikanske sportsproducent Nike har netop lanceret en ny basketball-støvle ved navn Nike Adapt BB, der er udstyret med selvbindende snørebånd, som kan styres med en app.

Med appen kan du løbende regulere, hvor stramt skoen skal snørers. Eksempelvis kan en basketball-spiller snøre skoen op under en pause i kampen og bagefter indstille skoen til præcis samme stramhed, når kampen går i gang igen. Derudover kan man også forestille sig, at skoen kan være en fordel for folk med motoriske problemer, der kan have svært ved selv at snører sine sko.

Det lyder da egentligt meget smart, tænker du måske. Men før du skynder dig at investere i de nye sko, skal du være opmærksom på, at skoen også har et batteri indbygget i sålen, der skal oplades, når der er gået mellem 8 og 14 dage.

Danske Bank sælger ud af Netcompany-aktier

Danske Bank har solgt en smule ud af sine aktier i Netcompany. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen, skriver nyhedsbureauet Ritzau Finans

Ifølge nyhedsbureauet ejer Danske Bank-koncernen nu 13,3 procent af aktiekapitalen i Netcompany og sidder samtidig på 9,9 procent af stemmerne i selskabet.

Efter stor Lego-investering: Nu kører svingdøren i Globeteams bestyrelse

Der er nu udskiftning i det danske it-konsulenthus Globeteams bestyrelse. Her forlader medstifter Erik Arnbak og investoren Mikael Konnerup nu bestyrelsen.

Det skriver Itwatch med henvisning til en opdatering i det Centrale Virksomhedsregister, CVR.

Udskiftningen kommer efter, at Lego-arvingernes milliardfond Kirk Kapital sidste år købte sig ind i selskabet. Derfor indtræder investeringschefen for Kirk Kapital Andreas Færk nu også i Globeteams bestyrelse.

Microsoft indgår samarbejdsaftale med stor apotekerkæde

It-giganten Microsoft har indgået en syv år lang aftale med den store amerikanske apotekerkæde Walgreens. Det skriver Reuters.

Den nye aftale betyder, at de to selskaber vil samarbejde om at udvikle nye digitale sundhedsløsninger, der blandt andet skal gøre det muligt for kunderne at komme i virtuel kontakt med Walgreens butikker.

Derudover vil Microsoft og Walgreens også arbejde på sundhedsløsninger, der har til formål at reducere antallet af skadestuebesøg og hospitalsindlæggelser.

Snapchats finansdirektør siger stop efter blot otte måneder

Efter blot otte måneder i jobbet har Snapchats finansdirektør Tim Stone valgt at sige sit job op, hvilket har fået selskabets aktier til at rasle ned med 7 procent.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Snapchats aktier er i løbet af det seneste år faldet med mere end 50 procent, og finansdirektørens opsigelse bliver ifølge det amerikanske medie på aktiemarkedet set som endnu et tegn på, at Snapchat i øjeblikket befinder sig på usikker grund.

Finansdirektørens opsigelse er ifølge Snapchat ikke relateret til uenighed om selskabets regnskaber, strategi eller andre praksisser.

Facebook klar med milliard-investering i lokalmedier

Facebook vil investere lige knap 2 milliarder kroner (300 millioner dollar) i lokalmedier over hele verden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Investeringerne er ifølge Reuters en signifikant udvidelse af et eksisterende program, der har haft til hensigt at støtte nyhedsmedier og hjælpe dem med at finde nye bæredygtige forretningsmodeller.

Det nye initiativ kommer i kølvandet på, at Facebook gennem de seneste år er blevet kritiseret for sin rolle i spredning af fake news og samtidig er blevet beskyldt for at have en negativ indflydelse på nyhedsmedier i hele verden.

I modsætning til tidligere tiltag fra Facebook bliver pengene ifølge Reuters denne gang ikke udelukkende givet til projekter, der er relateret til Facebooks egne tjenester.