Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel-boss stoppede på grund af intimt forhold til medarbejder: Nu er afløseren på plads

Hvem der skulle overtage stillingen som øverste chef hos verdens største chip-producent har været et stort spørgsmålstegn siden forhenværende CEO, Brian Krzanich, måtte gå af på grund af et intimt forhold til en medarbejder. Nu er tronfølgeren på plads.

Intels forhenværende administrerende direktør, Brian Krzanich, måtte i juni fratræde sin stilling med omgående virkning, efter det blev afsløret, at han havde haft et intimt forhold til en medarbejder.

Nu er tronfølgeren endeligt på plads i virksomheden, der blevet grundlagt for mere end 50 år siden.

Det bliver Bob H. Swan, der nu gøres til permanent CEO for verdens største chip-selskab.

Det skriver Reuters.

Det kan du læse mere om her: Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Bob Swan har fungeret som midlertidig direktør, siden den opsigtsvækkende sag, der endte med det pludselige direktø-exit, hvor Brian Krzanich blandt andet måtte vinke farvel til årsløn på omkring 135 millioner kroner.

"Vigtigt i bestyrelsens beslutning var det fremragende job, Bob har gjort som midlertidig CEO i de sidste syv måneder, hvilket afspejles i Intels fremragende resultater i 2018," lyder det fra bestyrelsesformand hos Intel, Andy Bryant.

Læs også: Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt

Tidligere eBay-CFO

Den nu permanente direktør har kun været i selskabet siden 2016. Han har tidligere været CFO i eBay i ni år.

Derudover han været CEO for det mindre selskab Webvan i en periode.

"Vores ambitioner har aldrig været større, og vi har en relativt lille andel af det største adresserbare marked i Intels historie," lyder det Bob Swan i et brev til Intel-medarbejdere, der fortsætter:

"Vi skal forblive fokuseret på at spille offensivt og innovere i en stadig mere data-centrisk verden.

Nu er spørgsmålet, om Bob Swan kan følge op på den vækstspor, som Brian Krzanich forud for den amourøse sag, havde fået Intel ind på.

Brian Krzanich har nemlig været en ubetinget succes i løbet af sine fem år på topposten.

Mest tydeligt kommer det udtryk ved at kigge på Intels omsætning, der er steget markant, siden han tiltrådte, ligesom Intels aktiekurs er næsten fordoblet.

Det skyldes ikke mindst Brian Krzanichs fokus på omkostninger samt hans nye kurs, som du kan læse mere om her: Intel dropper pc- og mobil-markedet som hovedmål: Fremtidens vækst skal komme fra disse nye områder
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere