Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel-boss stoppede på grund af intimt forhold til medarbejder: Nu er afløseren på plads

Hvem der skulle overtage stillingen som øverste chef hos verdens største chip-producent har været et stort spørgsmålstegn siden forhenværende CEO, Brian Krzanich, måtte gå af på grund af et intimt forhold til en medarbejder. Nu er tronfølgeren på plads.

Intels forhenværende administrerende direktør, Brian Krzanich, måtte i juni fratræde sin stilling med omgående virkning, efter det blev afsløret, at han havde haft et intimt forhold til en medarbejder.

Nu er tronfølgeren endeligt på plads i virksomheden, der blevet grundlagt for mere end 50 år siden.

Det bliver Bob H. Swan, der nu gøres til permanent CEO for verdens største chip-selskab.

Det skriver Reuters.

Det kan du læse mere om her: Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Bob Swan har fungeret som midlertidig direktør, siden den opsigtsvækkende sag, der endte med det pludselige direktø-exit, hvor Brian Krzanich blandt andet måtte vinke farvel til årsløn på omkring 135 millioner kroner.

"Vigtigt i bestyrelsens beslutning var det fremragende job, Bob har gjort som midlertidig CEO i de sidste syv måneder, hvilket afspejles i Intels fremragende resultater i 2018," lyder det fra bestyrelsesformand hos Intel, Andy Bryant.

Læs også: Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt

Tidligere eBay-CFO

Den nu permanente direktør har kun været i selskabet siden 2016. Han har tidligere været CFO i eBay i ni år.

Derudover han været CEO for det mindre selskab Webvan i en periode.

"Vores ambitioner har aldrig været større, og vi har en relativt lille andel af det største adresserbare marked i Intels historie," lyder det Bob Swan i et brev til Intel-medarbejdere, der fortsætter:

"Vi skal forblive fokuseret på at spille offensivt og innovere i en stadig mere data-centrisk verden.

Nu er spørgsmålet, om Bob Swan kan følge op på den vækstspor, som Brian Krzanich forud for den amourøse sag, havde fået Intel ind på.

Brian Krzanich har nemlig været en ubetinget succes i løbet af sine fem år på topposten.

Mest tydeligt kommer det udtryk ved at kigge på Intels omsætning, der er steget markant, siden han tiltrådte, ligesom Intels aktiekurs er næsten fordoblet.

Det skyldes ikke mindst Brian Krzanichs fokus på omkostninger samt hans nye kurs, som du kan læse mere om her: Intel dropper pc- og mobil-markedet som hovedmål: Fremtidens vækst skal komme fra disse nye områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere