Artikel top billede

Intel-boss stoppede på grund af intimt forhold til medarbejder: Nu er afløseren på plads

Hvem der skulle overtage stillingen som øverste chef hos verdens største chip-producent har været et stort spørgsmålstegn siden forhenværende CEO, Brian Krzanich, måtte gå af på grund af et intimt forhold til en medarbejder. Nu er tronfølgeren på plads.

Intels forhenværende administrerende direktør, Brian Krzanich, måtte i juni fratræde sin stilling med omgående virkning, efter det blev afsløret, at han havde haft et intimt forhold til en medarbejder.

Nu er tronfølgeren endeligt på plads i virksomheden, der blevet grundlagt for mere end 50 år siden.

Det bliver Bob H. Swan, der nu gøres til permanent CEO for verdens største chip-selskab.

Det skriver Reuters.

Det kan du læse mere om her: Intels topchef færdig: Brian Krzanich fratræder omgående efter afsløring

Brian Krzanich blev udnævnt til koncernchef i Intel i foråret 2013 efter en lang karriere i Intel, hvor han blev ansat helt tilbage i 1982.

Bob Swan har fungeret som midlertidig direktør, siden den opsigtsvækkende sag, der endte med det pludselige direktø-exit, hvor Brian Krzanich blandt andet måtte vinke farvel til årsløn på omkring 135 millioner kroner.

"Vigtigt i bestyrelsens beslutning var det fremragende job, Bob har gjort som midlertidig CEO i de sidste syv måneder, hvilket afspejles i Intels fremragende resultater i 2018," lyder det fra bestyrelsesformand hos Intel, Andy Bryant.

Læs også: Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt

Tidligere eBay-CFO

Den nu permanente direktør har kun været i selskabet siden 2016. Han har tidligere været CFO i eBay i ni år.

Derudover han været CEO for det mindre selskab Webvan i en periode.

"Vores ambitioner har aldrig været større, og vi har en relativt lille andel af det største adresserbare marked i Intels historie," lyder det Bob Swan i et brev til Intel-medarbejdere, der fortsætter:

"Vi skal forblive fokuseret på at spille offensivt og innovere i en stadig mere data-centrisk verden.

Nu er spørgsmålet, om Bob Swan kan følge op på den vækstspor, som Brian Krzanich forud for den amourøse sag, havde fået Intel ind på.

Brian Krzanich har nemlig været en ubetinget succes i løbet af sine fem år på topposten.

Mest tydeligt kommer det udtryk ved at kigge på Intels omsætning, der er steget markant, siden han tiltrådte, ligesom Intels aktiekurs er næsten fordoblet.

Det skyldes ikke mindst Brian Krzanichs fokus på omkostninger samt hans nye kurs, som du kan læse mere om her: Intel dropper pc- og mobil-markedet som hovedmål: Fremtidens vækst skal komme fra disse nye områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.