Artikel top billede

Lige nu opgraderes DNS-systemet for at sætte en stopper for DDoS-angreb

I dag er det DNS Flag Day, og alle store DNS-leverandører skal i sving med at opdatere deres tjenester for at sætte en stopper for DNS-angrebene. Husk at opdatere, hvis du driver din egen DNS.

I dag er det store-opdaterings-dag for DNS-tjenester verden over.

Softwaren skal opdateres dels for at give hurtigere opslag, dels for at give operatørerne mulighed for at indføre ny funktionalitet til beskyttelse mod de tilbagevendende DDoS-angreb, skriver Computerworlds svenske søstermedie Techworld.se.

Opgraderingen handler konkret om at komme af med en sværm af tillæg til DNS-protokollen og udvidelser af den såkaldte resolver-software, som i mange tilfælde ligefrem bidrager til, at DDoS-angrebene kan gennemføres.

Techworld skriver, at opdateringen af eksempelvis BIND og Microsoft Azure DNS vil ske i dag eller i den nærmeste fremtid.

De fleste store DNS-tjenester som Cloudflare, Cleanbrowsing, Facebook, Cisco, Google, Microsoft og Quad9 vil følge umiddelbart efter.

Målet er, at alle fremover følger EDNS-standarderne fra 1999 (Extension mechanisms for DNS).

Ændringerne vil påvirke alle seriøse DNS-servere, som ikke stringent følger den første DNS-standard fra 1997 kaldet RFC10356, eller de nyere EDNS-standarder RFC2671 og RFC6891.

Hvis man eksempelvis vil benytte sikkerhedsprotokollen DNSSEC er det en forudsætning, at man følger EDNS

Hvis man vil teste sit eget domæne, kan det gøres på DNS Flag Days hjemmeside, som du finder her.

Ifølge Internetstiftelsen i Sverige (IIS), der svarer til DK Hostmaster, er det er vigtigt for alle virksomheder, som har egen DNS-drift, at være på stikkerne.

Det er ikke kun resolver-softwaren, som kan gøre knuder - firewalls og anden software kan have problemer med at følge standarderne, lyder det.

Et godt råd

Hvis du ejer et domæne men benytter en ekstern DNS-service, kan det være en god ide at tjekke den fremtidige funktion med leverandøren, lyder det gode råd fra IIS.

Den vigtigste gevinst ved dagens store opdatering er, at det bliver betydeligt sværere at gennemføre DDoS-angreb ved at udnytte svagheder i DNS.

Det stopper måske ikke helt, men de protokol-tillæg, som nu bliver fjernet, spiller en afgørende rolle for, at DDoS-angreb kan gennemføres.

Protokol-tillæggene komplicerer og påvirker hele DNS-systemet på en måde, som gør det svært at indføre nye metoder til at bekæmpe angrebene, skriver TechWorld.se.
IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere