Artikel top billede

Lige nu opgraderes DNS-systemet for at sætte en stopper for DDoS-angreb

I dag er det DNS Flag Day, og alle store DNS-leverandører skal i sving med at opdatere deres tjenester for at sætte en stopper for DNS-angrebene. Husk at opdatere, hvis du driver din egen DNS.

I dag er det store-opdaterings-dag for DNS-tjenester verden over.

Softwaren skal opdateres dels for at give hurtigere opslag, dels for at give operatørerne mulighed for at indføre ny funktionalitet til beskyttelse mod de tilbagevendende DDoS-angreb, skriver Computerworlds svenske søstermedie Techworld.se.

Opgraderingen handler konkret om at komme af med en sværm af tillæg til DNS-protokollen og udvidelser af den såkaldte resolver-software, som i mange tilfælde ligefrem bidrager til, at DDoS-angrebene kan gennemføres.

Techworld skriver, at opdateringen af eksempelvis BIND og Microsoft Azure DNS vil ske i dag eller i den nærmeste fremtid.

De fleste store DNS-tjenester som Cloudflare, Cleanbrowsing, Facebook, Cisco, Google, Microsoft og Quad9 vil følge umiddelbart efter.

Målet er, at alle fremover følger EDNS-standarderne fra 1999 (Extension mechanisms for DNS).

Ændringerne vil påvirke alle seriøse DNS-servere, som ikke stringent følger den første DNS-standard fra 1997 kaldet RFC10356, eller de nyere EDNS-standarder RFC2671 og RFC6891.

Hvis man eksempelvis vil benytte sikkerhedsprotokollen DNSSEC er det en forudsætning, at man følger EDNS

Hvis man vil teste sit eget domæne, kan det gøres på DNS Flag Days hjemmeside, som du finder her.

Ifølge Internetstiftelsen i Sverige (IIS), der svarer til DK Hostmaster, er det er vigtigt for alle virksomheder, som har egen DNS-drift, at være på stikkerne.

Det er ikke kun resolver-softwaren, som kan gøre knuder - firewalls og anden software kan have problemer med at følge standarderne, lyder det.

Et godt råd

Hvis du ejer et domæne men benytter en ekstern DNS-service, kan det være en god ide at tjekke den fremtidige funktion med leverandøren, lyder det gode råd fra IIS.

Den vigtigste gevinst ved dagens store opdatering er, at det bliver betydeligt sværere at gennemføre DDoS-angreb ved at udnytte svagheder i DNS.

Det stopper måske ikke helt, men de protokol-tillæg, som nu bliver fjernet, spiller en afgørende rolle for, at DDoS-angreb kan gennemføres.

Protokol-tillæggene komplicerer og påvirker hele DNS-systemet på en måde, som gør det svært at indføre nye metoder til at bekæmpe angrebene, skriver TechWorld.se.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere