Artikel top billede

Lige nu opgraderes DNS-systemet for at sætte en stopper for DDoS-angreb

I dag er det DNS Flag Day, og alle store DNS-leverandører skal i sving med at opdatere deres tjenester for at sætte en stopper for DNS-angrebene. Husk at opdatere, hvis du driver din egen DNS.

I dag er det store-opdaterings-dag for DNS-tjenester verden over.

Softwaren skal opdateres dels for at give hurtigere opslag, dels for at give operatørerne mulighed for at indføre ny funktionalitet til beskyttelse mod de tilbagevendende DDoS-angreb, skriver Computerworlds svenske søstermedie Techworld.se.

Opgraderingen handler konkret om at komme af med en sværm af tillæg til DNS-protokollen og udvidelser af den såkaldte resolver-software, som i mange tilfælde ligefrem bidrager til, at DDoS-angrebene kan gennemføres.

Techworld skriver, at opdateringen af eksempelvis BIND og Microsoft Azure DNS vil ske i dag eller i den nærmeste fremtid.

De fleste store DNS-tjenester som Cloudflare, Cleanbrowsing, Facebook, Cisco, Google, Microsoft og Quad9 vil følge umiddelbart efter.

Målet er, at alle fremover følger EDNS-standarderne fra 1999 (Extension mechanisms for DNS).

Ændringerne vil påvirke alle seriøse DNS-servere, som ikke stringent følger den første DNS-standard fra 1997 kaldet RFC10356, eller de nyere EDNS-standarder RFC2671 og RFC6891.

Hvis man eksempelvis vil benytte sikkerhedsprotokollen DNSSEC er det en forudsætning, at man følger EDNS

Hvis man vil teste sit eget domæne, kan det gøres på DNS Flag Days hjemmeside, som du finder her.

Ifølge Internetstiftelsen i Sverige (IIS), der svarer til DK Hostmaster, er det er vigtigt for alle virksomheder, som har egen DNS-drift, at være på stikkerne.

Det er ikke kun resolver-softwaren, som kan gøre knuder - firewalls og anden software kan have problemer med at følge standarderne, lyder det.

Et godt råd

Hvis du ejer et domæne men benytter en ekstern DNS-service, kan det være en god ide at tjekke den fremtidige funktion med leverandøren, lyder det gode råd fra IIS.

Den vigtigste gevinst ved dagens store opdatering er, at det bliver betydeligt sværere at gennemføre DDoS-angreb ved at udnytte svagheder i DNS.

Det stopper måske ikke helt, men de protokol-tillæg, som nu bliver fjernet, spiller en afgørende rolle for, at DDoS-angreb kan gennemføres.

Protokol-tillæggene komplicerer og påvirker hele DNS-systemet på en måde, som gør det svært at indføre nye metoder til at bekæmpe angrebene, skriver TechWorld.se.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.