Artikel top billede

Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort

Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.

Efter to år med stadigt mere opskruede priser inden for grafikkort, begynder markedet at finde tilbage til et mere fornuftigt leje.

Efter kryptovalutaerne kollaps igennem 2018, er markedet for grafikkort ikke længere presset af udbredt efterspørgsel efter kort, som kan udvinde de digitale valutaer.

Det afspejler sig i Nvidias nyeste grafikkort, GTX 1660, som med en debutpris på 229 dollar lander i omtrent samme prisleje som sin GTX 1060 3GB forgænger. Den debuterede i sin tid til 199 dollar.

Omsat til danske priser svarer det til omkring 1.500 kroner, medregnes moms, lander prisen tættere på 1.800 kroner, når kortet lander i den danske handel i de kommende uger.

Ydelsesmæssigt leverer GTX 1660 omkring en tredjedel højere ydelse end GTX 1060 3GB. Det rækker til at placere kortet halvvejs mellem GTX 1060 6GB og Nvidias andet mainstream-kort fra foråret, GTX 1660 Ti.

Se også: Prisvenligt Nvidia GTX-grafikkort på vej: Her er det, der kan forventes

Færre avancerede funktioner

Geforce GTX 1660 er bygget op omkring samme processor som i GTX 1660 Ti. Her er vist antal af CUDA-kernerne skåret fra, så den sammenlagt har 1.408 kerner mod sin storebrors 1.536. Kernerne snurrer her med op til 1.785 Mhz mod 1.770 Mhz i Ti-modellen.

Den grafiske processor er assisteret af 6GB VRAM igennem en 192-bit forbindelse, men er udstyret med den ældre GDDR5 teknologi i stedet for GDDR6, hvilket kapper omkring en tredjedel af hukommelsens båndbredde i forhold til den omtrent fem hundrede kroner dyrere Ti-variant.

Kortet trækker op til 120 Watt, ligesom både GTX 1060 og GTX 1660 Ti. Nvidia GTX 1660’s processor er dog fremstillet med den mere strømbesparende 12nm procesteknik.

I forhold til vinterens øvrige topmodeller fra Nvidia, dem fra RTX-serien, må GTX 1660 kortet undvære de raytracing- og AI-features som kendetegner RTX-modellerne.

Nvidias nyeste kort sætter yderlige pres på konkurrerende kort fra AMD, som døjer med at levere kort, som kan levere samme ydelse som Nvidias.

AMD’s nærmeste konkurrenter i RX590 og Vega 56 serierne er i dag væsentligt dyrere og strømforbrugende.

Læs også: Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere