Artikel top billede

It-professor Stephen Alstrup har tjent millioner på at kombinere sin viden om algoritmer med teknologi

Tech fra Toppen: Professor Stephen Alstrup er ekspert i algoritmer og AI - og succesfuld iværksætter. Hør hans fortælling om at medstifte it-universitetet, om hvordan han bruger algoritmer til at løse forretningsmæssige problemer og hvad Regeringens netop lancerede AI-strategi kommer til at betyde for Danmark.

Stephen Alstrup er professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, ekspert i algoritmer og AI og succesfuld iværksætter med Octoshape, som blev solgt for over 750 millioner kroner.

I denne episode af Tech fra Toppen fortæller den erfarne it-forsker om, hvordan han var med til at skabe IT-Universitetet, hvordan han sagde nej til et job hos den dengange ukendte startup Google, og hvordan han har brugt sin matematiske og tekniske viden til at finde problemer, som kan løses gennem den specifikke viden.

Du kan desuden høre mere om regeringens netop lancerede AI-strategi og hvad Stephen Alstrup vurderer det kommer til at betyde for Danmark.

Værter på denne episode er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworl, og Torben Ruberg, CIO hos Mærsk Tankers.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her