Artikel top billede

Testlab hos Oticon. Benyttes til at fremvise og afprøve høreapparaterne i en hverdagskontekst koblet sammen med forskellige smarte ting som tv, Amazon Alexa og internetforbundne elpærer.

Billede: Oticon.

Oticon har sat turbo på agil udvikling med rammeværket SAFe: "Det giver bedre styring og en ro i organisationen og en større arbejdsglæde blandt medarbejderne"

Danske Oticon brugte to et halvt år på at implementere det agile rammeværk SAFe. Det har været nødvendigt i takt med at software fylder mere og mere i organisationen og det rigtige valg, lyder det fra Oticons udviklingsdirektør.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Derfor valgte Oticon at basere softwareudvikling på rammeværket SAFe
  • Sådan satte Oticon gang i en agile transformation
  • Derfor mener Oticons Udviklingsdirektør at SAFe var det rigtige valg
  • Disse gevinster har Oticon hentet som følge af SAFe
1.149
5:45 min
Når man som den danske producent af høreapparater Oticon går fra en virkelighed, hvor hardware fylder det hele, til at software sætter takten for udviklingen af nye produkter, er der behov for en ny måde at arbejde på.

Avancerede algoritmer, kunstig intelligens og kodearbejdet fylder mere og mere i de højteknologiske høreapparter fra Oticon, og her bliver traditionelle vandfaldsmodeller hurtigt for langsomme og for klodsede til at understøtte den udviklingsturbo, som der kræves.

Som så mange andre virksomheder valgte Oticon for et par år siden også at gå ned ad den agile vej.

Finn Møhring, der er direktør for Oticons flere hundredmand store udviklingsafdeling, fortæller,

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter