Artikel top billede

Testlab hos Oticon. Benyttes til at fremvise og afprøve høreapparaterne i en hverdagskontekst koblet sammen med forskellige smarte ting som tv, Amazon Alexa og internetforbundne elpærer.

Billede: Oticon.

Oticon har sat turbo på agil udvikling med rammeværket SAFe: "Det giver bedre styring og en ro i organisationen og en større arbejdsglæde blandt medarbejderne"

Danske Oticon brugte to et halvt år på at implementere det agile rammeværk SAFe. Det har været nødvendigt i takt med at software fylder mere og mere i organisationen og det rigtige valg, lyder det fra Oticons udviklingsdirektør.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Derfor valgte Oticon at basere softwareudvikling på rammeværket SAFe
  • Sådan satte Oticon gang i en agile transformation
  • Derfor mener Oticons Udviklingsdirektør at SAFe var det rigtige valg
  • Disse gevinster har Oticon hentet som følge af SAFe
1.149
5:45 min
Når man som den danske producent af høreapparater Oticon går fra en virkelighed, hvor hardware fylder det hele, til at software sætter takten for udviklingen af nye produkter, er der behov for en ny måde at arbejde på.

Avancerede algoritmer, kunstig intelligens og kodearbejdet fylder mere og mere i de højteknologiske høreapparter fra Oticon, og her bliver traditionelle vandfaldsmodeller hurtigt for langsomme og for klodsede til at understøtte den udviklingsturbo, som der kræves.

Som så mange andre virksomheder valgte Oticon for et par år siden også at gå ned ad den agile vej.

Finn Møhring, der er direktør for Oticons flere hundredmand store udviklingsafdeling, fortæller,

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu kan du afprøve det nye Microsoft Visual Studio 2022 – hent det her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Advarer om alvorlige mangler: 75 procent af de danske virksomheder er for dårlige til logning

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Pandoras store it-investeringer har ført til fordobling af onlinesalget under corona

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.