Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Region Syddanmark taber rettighedsstrid om sundheds-app til dansk it-virksomhed

Efter tre år er en langtrukken navnestriden mellem Region Syddanmark og det aarhusianske Visikon endelig afgjort.

Efter fem år skal Region Syddanmark nu ændre navnet på sin sundheds-app, Mit Forløb.

Det sker efter, at Patent- og Varemærkestyrelsen har afgjort, at det aarhusianske selskab Visikon har rettigheden til navnet på virksomhedens egen app af samme navn.

Det skriver mediet MedWatch.

Læs også: Ballade i styregruppe for telemedicin: Medlem melder sig ud i protest over dobbeltaftale med CGI

"Det er en stor lettelse og glæde efter tre års kamp endelig at få fred til at fokusere på vores kerneopgave med at levere sundhedsinformation, alle kan forstå. Og at der ikke længere er tvivl om navnet Mit Forløb," siger Anders Nejsum, administrerende direktør i Visikon, til MedWatch.

Retssagen har stået på i tre år mellem it-selskabet og Regionen.

Selskabet kontaktede Region Syddanmark i 2015, da man blev opmærksom på, at Regionen havde en lignende app med præcis det samme navn.

Læs også: Formand for udbudsforening afviser hård kritik fra fratrådt styregruppemedlem: ”Det er foregået lige efter bogen”

Men efter afgørelsen fra Patent- og Varemærkestyrelsen er Region Syddanmark nu altså tvunget til at ændre navnet.

Appen fra Region Syddanmark er patienterne i regionens kontakt med sundhedsvæsnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere