Artikel top billede

Region Syddanmark taber rettighedsstrid om sundheds-app til dansk it-virksomhed

Efter tre år er en langtrukken navnestriden mellem Region Syddanmark og det aarhusianske Visikon endelig afgjort.

Efter fem år skal Region Syddanmark nu ændre navnet på sin sundheds-app, Mit Forløb.

Det sker efter, at Patent- og Varemærkestyrelsen har afgjort, at det aarhusianske selskab Visikon har rettigheden til navnet på virksomhedens egen app af samme navn.

Det skriver mediet MedWatch.

Læs også: Ballade i styregruppe for telemedicin: Medlem melder sig ud i protest over dobbeltaftale med CGI

"Det er en stor lettelse og glæde efter tre års kamp endelig at få fred til at fokusere på vores kerneopgave med at levere sundhedsinformation, alle kan forstå. Og at der ikke længere er tvivl om navnet Mit Forløb," siger Anders Nejsum, administrerende direktør i Visikon, til MedWatch.

Retssagen har stået på i tre år mellem it-selskabet og Regionen.

Selskabet kontaktede Region Syddanmark i 2015, da man blev opmærksom på, at Regionen havde en lignende app med præcis det samme navn.

Læs også: Formand for udbudsforening afviser hård kritik fra fratrådt styregruppemedlem: ”Det er foregået lige efter bogen”

Men efter afgørelsen fra Patent- og Varemærkestyrelsen er Region Syddanmark nu altså tvunget til at ændre navnet.

Appen fra Region Syddanmark er patienterne i regionens kontakt med sundhedsvæsnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.