Huawei P30 Pro – Denne mobil slår konkurrenterne ud på teknisk knock-out

Huawei stiller igen højt med sin nyeste stjernetelefon, der både kan se i mørke og komme helt tæt på.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Få Computerworlds dom over Huaweis nyeste topmobil
  • Se, hvor effektive kameraerne er ombord på P30 Pro
  • Læs omm hvor Huaweis svaghed ligger
1.381
7 min
Man er ikke i tvivl.

Huawei vil være klodens førende mobilproducent, og for hvert år der går, synes mobilproducenten at være et skridt nærmere den målsætning.

Sidste år blev da også året, hvor Huawei kunne passere Apple, når det gjaldt styksalg.

Opskriften bag den succes er både enkel og effektiv.

Selskabet går efter at byde stadigt mere avancerede smartphones til en favorabel pris. Det kan selv eventuelle amerikanske boycotts ikke gøre meget ved.

I år er ingen undtagelse.

Nyeste kreation fra Huawei, toptelefonen P30 Pro, er skabt for at imponere og samtidig cementere selskabets position som hardware-leverandør.

Se også: Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30

Designet er ikke vigtigst
Tidligere var det designet, som Huawei plejede at fremhæve i deres P-telefoner. Der blev igen og igen satset på stadigt slankere og mere elegante smartphones.

Med P30 Pro går selskabet ikke så entydigt efter designpriserne, med et ydre der ikke har ændret sig synderligt i forhold til selskabets Mate-flagskib fra efteråret.

Der bydes dog på interessante farvesammensætninger med kulørte navne som ’Amber Sunrise’, ’Pearl White’ eller dagens testemne: Den perlemorslignende ’Breathing Crystal’.

Det ser utraditionelt ud, omend det nok ikke er alle, der er lige vilde med, hvad der ligner totonede billakeringer.

Resten af mobilen byder på det, der forventes af en high-end telefon anno 2019. Den er vandtæt, byder på buede glas- og metalflader og alt virker pænt og elegant.

Jeg har endda en vis fidus til placeringen af knapper og fingeraftrykslæser, som alle sammen er nemme at nå, mens fingeraftrykslæser arbejder effektivt, der hvor den bor under selve displayet.

Ansigtsgenkendelse er dog også til stede som et ganske velfungerende alternativt – undtagen når det bliver mørkt, hvor den ikke er lige pålidelig.

Læs også: Prøvekørt: Huaweis Mate 20 Pro er en tag-selv-buffet af imponerende hardware

Frodig storskærm
Det er tilsyneladende et flot syn, der møder en, når P30 Pro tænder op for sit 6,5 tommer store OLED-skærm.

Ved nærsyn opdager man dog, at Full HD+ opløsningen ikke helt rækker til, at alt står pivskarpt.

Det overordnede indtryk er dog stadig rigtig godt med OLED-teknologiens dybe kontrast og de livlige farver, der tilbydes. Lysstyrken er samtidig glimrende, hvorfor skærmen altid er let at læse, selv i den skarpe forårssol.

Skærmen har desværre en tendens til at styre mod det blålige, hvilket der heldigvis kan kompenseres for inde i selve indstillingerne.

Den komplementerende lydside leveres af en ret speciel løsning: Her er det skærmen, der bijobber som den ene højttaler, mens en anden højttaler i bunden af telefonen giver ekstra bund til telefonens toner.

Se også: Samsung skruer endelig op for ambitionerne med Galaxy S10+: Det er der kommet en ualmindelig helstøbt toptelefon ud af

Stærk mekanik
Inde i selve motorrummet regerer et kinesisk kraftværk, Kirin 980, fremstillet af Huawei selv.

Det er den samme, som man finder i selskabets anden toptelefon fra efteråret, Huawei Mate 20 Pro.

Her får den også 8gb RAM at arbejde med, når ombordværende Android 9.0 skal drives frem. Og det fungerer. Der er fart over feltet, og alle opgaver klares uden tøven.

Ikke nok med det er P30 Pro koblet op med klassens største batteri og en af de kraftigste mobilopladere, markedet har at byde på. 40W - det er mere, end hvad der følger med visse laptops derude.

Selvom batteriet har hele 4.200 mAh at byde på, tager det derfor kun en halv time at tanke 70 procent op – og det rækker til en hel dags brug og lidt mere til.

Huawei P30 Pro byder også på både almindelig og omvendt trådløs opladning. Sidstnævnte giver mulighed for at lade trådløst tilbehør, eller en anden mobil, op trådløst - desværre virker det ikke, mens P30 Pro samtidig lader op. Det kan Samsung konkurrerende S10'ere ellers.

På netværksfronten er Huawei P30 Pro udstyret med en 4G-forbindelse, der kan levere netværkshastigheder på op til 1,4 Gbit/sekund – det kan din mobiloperatør næppe matche før om flere år.

Forbindelsen er skam også bundstabil, og man kan arbejde med to SIM-kort, hvis behovet skulle være der.

Huaweis akilleshæl
Mens Huawei P30 Pro ikke nøjes med nogle halve løsning nogen steder, bliver billedet et andet, når softwaren og interface tages i brug.

Hvor der ikke kan sættes en finger på Huaweis hardware, er selskabets tilpasning af Android mindre opmuntrende.

Huawei synes stadigvæk at have svært ved at vælge, hvorvidt det er iOS eller Googles eget Android interface, det skal lade sig inspirere af. Resultatet virker som et miskmask af både Android og iOS løsninger, som ikke altid virker lige gennemtænkt.

Det afhjælper heller ikke situationen, at Huawei fortsat tyr til en maskinoversat interface i det danske interface. Det virker en smule tarveligt i en mobil i dette prisleje.

Læs også: Samsung har skabt et lille hit: Selskabets mindste toptelefon er en ren fornøjelse at bruge

Fotografisk mesterstykke
Huawei skabte en ny standard for mobilfotografering med efterårets Mate 20 Pro.

I denne omgang formår Huawei at hæve baren yderligere.

Her er igen et trippel kameramodul, men Huawei innoverer her ved at tilbyde en særlig foldeoptik ombord, hvilket giver hidtil usete muligheder for at zoome ind.

Dertil kommer det samme ultravidvinklede objektiv fra Huawei Mate 20 Pro og et ambitiøst 40 megapixels modul, som er blevet styrket yderligere.

I hverdagen viser Huawei P30 Pro sig at byde på et væld af fotomuligheder ved både at kunne knipse motiver, som er tæt på, langt væk, skjult i mørket, eller hvor det hele skal med.

Altså en yderst komplet fotopakke.

Der er dog enkelte momenter, hvor nogle af de andre topkameraer på markedet kan dyste med. Eksempelvis får det ultravidvinklede kamera i Samsung Galaxy S10 mere med og fungerer bedre i mørke.

De vilde 40 megapixels, der reklameres med, skal man heller ikke forvente enormt detaljerede billeder ud af, for optikken leverer reelt set ikke flere detaljer end Samsungs og Apples 12 megapixels moduler.

Huawei har også en tendens til at foretrække mere neutrale farver end Samsung med mere matte resultater til følge.

Der, hvor P30 for alvor skiller sig ud, er, når der zoomes ind (så længe der er lys nok) eller i mørke. Teleoptikken giver nemlig fem gange zoom – hvilket virkeligt trækker motivet ind.

Se også: Her er fire grunde til, at 2019-smartphones vil byde på fænomenale fotoevner

Samme overlegenhed kommer til udtryk i mørke, hvor Huawei takket været en yderst ambitiøs sensor og snedige softwarealgoritmer formår at hive detaljer frem som ingen anden.

Benytter man den særlige nattemodus, kan man endda få detaljer frem som ikke er til at se med det menneskelige øje – det kræver dog, at mobilen holdes bomstille, mens der fotograferes.

Huawei vinder på teknisk knock-out
Med P30 Pro beviser den kinesiske mobilproducent igen, at det er i stand til ikke bare at matche, men også overgå konkurrenterne, når det gælder hardware.

Der diskes igen op med imponerende hardware, særligt når det gælder kameraerne, som ikke har sit lige hos nogen anden mobilproducent.

Når det er sagt, bør Huawei også se nærmere på softwaresiden. Tiden er ved at være moden til en overhaling, for småfejl her og der bliver stadigt sværere at tilgive i takt med Huawei hæver priserne.

Det tekniske overtag gør dog, at P30 Pro stadig fortjener en varm anbefaling, for Android som software er heldigvis en smidig sag, der let kan skræddersys af brugeren selv.

Se også: Test: Apples iPhone Xs er den bedste smartphone, der kan købes i dag – men prisen er derefter


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test af super-NAS og 10 gigabit netværk: Flyt terabyte af data med op til 1.000 megabyte i sekundet

0 Premium-indhold

Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på

0 Premium-indhold

Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets rygrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“

0 Premium-indhold

Faxe Kommune prøver igen efter to kuldsejlede forsøg: Sender ERP-udbud i markedet for tredje gang

0 Premium-indhold

Coronakrisen satte ild under den danske e-handel i 2020: Rekord-omsætning på 154 milliarder kroner


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.