Artikel top billede

Den infamøse 'notch' øverst på skærmen ser ud til at forsvinde i de næste toptelefoner fra OnePlus. Herover ses den nyeste OnePlus 6T.

Få dage til lanceringen af OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro: Dette kan du forvente

OnePlus ser ud til at sigte højt med selskabets kommende OnePlus 7 Pro-toptelefon.

Den kinesiske mobilproducent OnePlus har allerede nu kridtet banen op til selskabets størst lancering nogensinde.

14. maj går det løs, når selskabet for første gang løfter sløret for ikke bare en, men to toptelefoner: OnePlus 7 og OnePlus 7 Pro.

Nu vil selskabet, som tidligere har markeret sig ved at levere en enkel topmodel til en skarp pris, satse på to heste, mens priserne endnu engang ser ud til at få et nøk opad.

Herunder kan du se, hvad du kan forvente af OnePlus' kommende forårskollektion.

Se også: Test af OnePlus 6T: Er OnePlus ved at løbe tør for nye idéer?

Eminente skærme og snedigt selfiekamera

Både OnePlus 7 og 7 Pro vil gå helt til kanten, når det gælder skærme. Bogstavelig talt.

Trenden med stødt voksende skærme fortsætter her i en sådan grad, at skærmen vil udfylde hele fronten – uden hverken den infamøse ’notch’ eller andet der kan skæmme udsynet.

OnePlus 7 Pro vil være størst, erfarer mediet Androidcentral som erfarer, at OnePlus 7 Pro får hele 6,7 tommer Quad-HD+ skærm, mens OnePlus vil nøjes med en stor 6,5 tommers Full HD skærm.

Væg-til-væg løsningen kræver dog, at OnePlus flytter rundt på elementer som højtalere og selfiekameraet.

Højttaleren er ikke til at se på de hidtil lækkede billeder, men selfiekameraet ser ud til at være skjult i en popup-anordning, som gør at selfiekameraet kan klappes af vejen, når der ikke er behov for det.

OnePlus 7 Pro vil også byde på et andet trick, med et displaypanel som opdateres ved 90Hz, halvanden gange hurtigere end sædvanlige skærme, hvilket skal sikre en flydende oplevelse i spil eller apps på mobilen.

Alt tyder på, at det vil blive en eminent skærmoplevelse, man får med Pro-modellen, som skærmspecialisterne fra DisplayMate allerede har tildelt karakteren ’A+’ – en karakter som kun få smartphones kan bryste sig af.

Se også: OnePlus lancerer 6T i turboladet McLaren Edition: 10GB RAM og en dags drift på 20 minutter

Topspecifikationer

OnePlus plejer sjældent at holde igen i motorrummet på deres telefoner, og denne ombæring bliver ingen undtagelse.

Regnekræfterne skal Qualcomm sandsynligvis sikre, eftersom at en 5G-variant er i bedene ifølge entusiastmediet Android Police.

Derfor bliver det med al sandsynlighed selskabets spritnye Snapdragon 855 der skal drive den nye OnePlus-kollektion.

Dertil kommer et stort batteri til OnePlus 7 Pro, som med 4.000 mAh ombord får over 20 procent juice i tanken i forhold til sin forgænger. Denne suppleres af en yderst kraftig 30W-oplader og USB-C 3.1 forbindelse.

Se også: Her er klodens billigste 5G-smartphone – og andre prisstærke overraskelser fra kinesiske Xiaomi

Vilde kameraer

OnePlus tilbagevendende akilleshæl har ligget i telefonernes kameramoduler, som hidtil har haft svært ved at matche det kamera-setup der kunne findes i blandt andre Apples, Samsungs eller Huaweis topmobiler.

Men i denne omgang synes kameraanordningen at være mere ambitiøs end tidligere.

I et tweet får selskabet slået fast, at der vil bydes på hele tre moduler på bagsiden. Hvorvidt det vil gælde for både 7 og 7 Pro er fortsat uvist.

Står tidligere rygter fra til troende, vil fotografier og film, ifølge BGR, sikres af en kameratrio der byder på 16 megapixels ultravidvinkel, vilde 48 megapixels standardmodul samt en tre gange optisk zoom.

Ud over at byde på en overflod af pixels, vil kameraet samtidig råde over en meget lysstærk f/1,5 optik med både elektronisk og optisk stabilisering.

Forvent højere priser

Mens OnePlus hidtil har været garant for stærke komponenter til skarpe priser, lader det til, at selskabet vil skrue priserne yderligere op med OnePlus 7 Pro.

Ifølge Androidcentral vil debutprisen her lyde på 749 euro for en model med 8gb RAM og 256gb lagerplads ombord, mens en variant med i alt 12gb RAM og 256gb lagerplads vil løbe op i 819 euro. Det ville svare til danske priser på henholdsvis 5.620 og 6.100 kroner.

En billigere variant med 6gb RAM og 128gb lager nævnes også, men der foreligger ikke nogen prisindikationer om den model endnu.

Den formentlige billigere OnePlus 7 model endelige pris foreligger der heller ikke nogen oplysninger om.

OnePlus 6T debuterede i efteråret 2018 til en europæisk debutpris på 549 euro eller 4.199 kroner herhjemme.

Læs også: Prøvekørt: Entusiasttelefonen OnePlus 6T er blevet bedre, men den er også blevet dyrere