Står de mange overbevisende læk til troende vil søgegiganten præsentere to, relativt billiger smartphones den 7. maj: Pixel 3a samt en større Pixel 3a XL.
De første salgsæsker og billeder af telefonerne er allerede blevet spottet ude i felten, og af dem kan man se, at der vil bydes på skærmstørrelse på henholdsvis 5,6 tommer 3a’eren og 6,0 tommer i XL-varianten.
Mest overraskende bliver sandsynligvis prisen, som skulle debutere ved 399 amerikanske dollar for 3a og 479 dollar for storebroren, begge med 64gb lagerplads ombord. Det svarer til henholdsvis 2.660 og 3.190 kroner før eventuelle afgifter herhjemme.
Holder prisen, vil Google altså rundt regnet halvere prisen i forhold til efterårets Pixel 3 toptelefoner og deres respektive debutpriser på 799 og 899 amerikanske dollar.
Se også:
Googles Pixel 3a XL æskerne er allerede dukket på nogle tilbudshylder i USA. (Foto: AndroidPolice.com)
Det får du for pengene
Udseendet på de nye telefoner læner sig tæt op af efteråret Pixel 3 telefoner, hvorfor der ikke skal forventes noget revolutionerende, når det gælder hverken design, materialer eller formgivning. Intet nyt og vildt her.
Det, der kendetegner Googles Pixel-telefoner, er dog ikke selve det ydre, men rettere den software, som Google skræddersyr til deres telefoner.
Selskabets bag Android-styresystemet sørger nemlig for, at integrere alt hvad de kan af software-kneb for at hive det bedst ud af selv beskeden hardware.
Maskinlærende algoritmer assisterer med alt fra stemmestyrede assistance, såsom den revolutionerende ’Duplex’ funktion, der kan foretage opkald for brugerne, når der eksempelvis skal bookes tid hos frisøren eller fotografiske algoritmer, der via kunstig intelligens sikrer glimrende foto- og videoresultater.
Samtidig sørger Google at holde sine Pixel opdateret i længere tid, end nogen anden producent af Android-telefoner, ved at garantere mindst tre år med softwareopdateringer til nyeste version af Android: Android 10.
Her er der sparet
Når prisen er halveret, er der sandsynligvis også sparet på komponenterne her og der.
Et sted er processoren, som rygtes af PCWorld, til at komme fra Qualcomms Snapdragon 670 serie. Ydelsesmæssigt spiller den i samme liga som toptelefoner fra to til tre år siden. Her er samtidig kun 64gb lager i standardmodellen.
Et åbent spørgsmål er hvor ambitiøs Google har i sinde at være med kameraet. Meget af selskabets ekspertise indenfor intelligent billedbehandling vil sikkert være til stede, men hvor avanceret selve kameramodulet bliver er stadig uvist. De lækkede fotos indikerer dog, at der kun vil være tale om et enkelt kamera modul.
Resultaterne af Googles overvejelser, får at vi med stor sandsynlighed at se 7. maj, når selskabets I/O messe skydes i gang.
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.