Artikel top billede

Telenor kan være på vej i kæmpe fusion: Vil skabe helt nyt teleselskab med 300 millioner kunder

Et nyt asiatiske teleselskab med 300 millioner kunder kan blive realiteten, hvis en fusion mellem Telenor og Axiata Group bliver en realitet.

Den norske teleselskab Telenor forhandler i øjeblikket med det malaysiske teleselskab Axiata Group Berhad om en fusion, der betyder, at de to selskabers infrastruktur bliver sammenlagt.

Det oplyser Telenor Group i en pressemeddelelse.

”I dag annoncerer vi, at Telenor og Axiata er i forhandlinger om en sammenlægning i Asien, en af verdens mest dynamiske og innovative regioner. Sammen vil vi skabe et ledende og diversificeret pan-asiatisk tele- og infrastrukturselskab med substansielle synergier,” siger Gunn Wærsted, bestyrelsesformand i Telenor Group ifølge en pressemeddelelse.

Et af asiens største teleselskaber

Det fusionerede selskab vil samlet set få 300 millioner kunder, og vil dermed blive et af Asiens største teleselskaber, og Telenord vurderer at fusionen vil skabe synergier for 5,5 milliarder dollar.

Bliver fusionen en realitet vil Telenor kommer til at eje 56,5 procent af det fusionerede selskab, mens resten vil blive ejet af Axiata

Der skal dog først gennemføres en due dilligence-proces før at fusionen kan blive effektueret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere