Artikel top billede

Tre ud af 10 organisationer fik hacket deres Office 365-konti i marts

Hackerne går i øjeblikket målrettet efter at angribe Office 365-konti, lyder det fra it-sikkerhedsfirmaet Barracuda.

I løbet af marts fik tre ud af ti organisationer på globalt plan hacket deres Office 365-konti.

Det skriver it-sikkerhedsfirmaet Barracuda i en pressemeddelelse med henvisning til en undersøgelse, som selskabet selv har foretaget.

”Mere end halvdelen af alle globale virksomheder bruger i dag Office 365, og stadig flere kommer til. Hackerne retter derfor målbevidst deres angreb mod Office 365-konti og medarbejdernes e-mail, fordi det kan være en genvej til virksomhedens andre systemer og data. Det bliver derfor stadig vigtigere at have den rette e-mailbeskyttelse, og at medarbejderne trænes i at gennemskue falske e-mails,” siger Peter Gustafsson, chef for Barracuda Networks i Norden, ifølge pressemeddelelsen.

1,5 millioner ondsindede e-mails

Hackerne benytter sig blandt andet af såkaldte account take-over-angreb, og Barracuda oplyser, at selskabet alene i marts registrerede 4.000 kompromitterede Office 365-konti, der blev brugt til at udsende i alt 1,5 millioner ondsindede e-mails.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet holder haclerne desuden ofte øje med medarbejdernes e-mail-adfærd, før de slår til.

”Vi kan se, at hackerne ofte venter med at angribe til efter, de har skaffet sig adgang. I stedet overvåger de medarbejderens adfærd for at lære, hvordan virksomheden kommunikerer, hvilke signaturer der benyttes, og hvordan evt. finansielle transaktioner finder sted. På den måde kan et angreb tilrettelægges med størst mulig chance for succes,” siger Peter Gustafsson ifølge pressemeddelelsen.

Udgiver for at være Microsoft-ansatte

Barracuda oplyser desuden, atsåkladt domæne-spoofing er en af de mest populære teknikker blandt hackerne.

Den indebærer, at hackerne forfalsker afsender-adressen, så det umiddelbart ser ud som om, at mailen kommer fra en kollega eller en virksomhed som folk har tillid til.

Barracuda oplyser, at hackerne i hvert tredje mailangreb udgiver sig for at repræsentere Microsoft.

Læs også: Nyopdaget phishing-angreb rammer Office 365-brugere: Sender falsk login-vindue
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.