Artikel top billede

Tre ud af 10 organisationer fik hacket deres Office 365-konti i marts

Hackerne går i øjeblikket målrettet efter at angribe Office 365-konti, lyder det fra it-sikkerhedsfirmaet Barracuda.

I løbet af marts fik tre ud af ti organisationer på globalt plan hacket deres Office 365-konti.

Det skriver it-sikkerhedsfirmaet Barracuda i en pressemeddelelse med henvisning til en undersøgelse, som selskabet selv har foretaget.

”Mere end halvdelen af alle globale virksomheder bruger i dag Office 365, og stadig flere kommer til. Hackerne retter derfor målbevidst deres angreb mod Office 365-konti og medarbejdernes e-mail, fordi det kan være en genvej til virksomhedens andre systemer og data. Det bliver derfor stadig vigtigere at have den rette e-mailbeskyttelse, og at medarbejderne trænes i at gennemskue falske e-mails,” siger Peter Gustafsson, chef for Barracuda Networks i Norden, ifølge pressemeddelelsen.

1,5 millioner ondsindede e-mails

Hackerne benytter sig blandt andet af såkaldte account take-over-angreb, og Barracuda oplyser, at selskabet alene i marts registrerede 4.000 kompromitterede Office 365-konti, der blev brugt til at udsende i alt 1,5 millioner ondsindede e-mails.

Ifølge it-sikkerhedsfirmaet holder haclerne desuden ofte øje med medarbejdernes e-mail-adfærd, før de slår til.

”Vi kan se, at hackerne ofte venter med at angribe til efter, de har skaffet sig adgang. I stedet overvåger de medarbejderens adfærd for at lære, hvordan virksomheden kommunikerer, hvilke signaturer der benyttes, og hvordan evt. finansielle transaktioner finder sted. På den måde kan et angreb tilrettelægges med størst mulig chance for succes,” siger Peter Gustafsson ifølge pressemeddelelsen.

Udgiver for at være Microsoft-ansatte

Barracuda oplyser desuden, atsåkladt domæne-spoofing er en af de mest populære teknikker blandt hackerne.

Den indebærer, at hackerne forfalsker afsender-adressen, så det umiddelbart ser ud som om, at mailen kommer fra en kollega eller en virksomhed som folk har tillid til.

Barracuda oplyser, at hackerne i hvert tredje mailangreb udgiver sig for at repræsentere Microsoft.

Læs også: Nyopdaget phishing-angreb rammer Office 365-brugere: Sender falsk login-vindue
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere