Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

VW's første bud på en CO2-neutral bil hedder ID.3 (Foto: Volkswagen AG)

Ugen i tech: VW sætter pris sin første eldrevne folkevogn / Samsung på vej med den ’perfekte’ mobilskærm / Dells nyeste laptops er skræddersyede til virksomhederne

VW sætter sin eldrevne folkevogn til forsalg / Samsung på vej med den ’perfekte’ mobilskærm / Dells nyeste laptops er skræddersyede til virksomhederne

VW sætter sin eldrevne folkevogn til forsalg

Tyske VW indleder nu forsalget på deres første ’rene’ elbil, som er bygget fra grunden op som en elbil: ID.3.

Bilen debuterer i mellemklassesegmentet, hvor den sigter efter at være en eldreven udgave af ’folkets vogn’.

ID.3 lanceres i tre udgaver med varierende batteristørrelser. Indstigermodellen får en WLTP-rækkevidde på 330 km (45 kWh), efterfulgt af en model med 420 km (58 kWh) i tanken, mens topmodellen kan klare sig med 550 kilometer mellem hver opladning (77 kWh).

Samtlige biler vil inkludere op til et års gratis strøm det første år (eller op til 2.000 kWh).

Bilen får salgsdebut fra midten af 2020, men kan allerede nu forudbestilles mod et depositum på et tusinde euro.

Debutprisen lyder på 30.000 euro, godt 224.000 kroner, men vil først blive tilgængelig i 30.000 styk ’1st’ særudgaver med det mellemstore batteri til ”mindre en 40.000 euro”, oplyser selskabet.

Indenfor de første 24 timers forsalg har over 10.000 kunder skrevet sig op. VW forventer at levere mere end 100.000 ID.3 biler indenfor det første år.

VW siger, at ID.3 er fremstillet ved CO2-fri produktion, ved at produktionen udelukkende er baseret på bæredygtig energi og ved køb af CO2-projekter for at modvirke eventuelle udledninger i fremstillingen.

Se også: Tesla på vej med milliard-stor kapitaltilførelse efter blodrødt regnskab

Samsung på vej med den ’perfekte’ mobilskærm

Flere sydkoreanske medier beretter denne uge om, hvordan Samsung i øjebklikket er i færd med at fuldende den ’perfekte mobilskærm’.

Her agter Samsung at få skærmen til at fylde hele mobilens front, uden behov for hverken udskæring til frontkamera eller fingeraftrykslæser, ved at bygge begge dele ind i selve display-panelet. Det skriver netmediet Tomsguide.

Lykkedes det for Samsung, vil det blive den første mobilproducent som lykkedes med at gemme et selfiekamera i selve skærmen.

Den første mobil med ’perfekt skærm’, står ikke til at debutere lige foreløbigt. Mediet vurderer, at teknologien sandsynligvis vil debutere ombord på Samsung Galaxy S11 toptelefon i begyndelsen af 2020.

Inden da forventes OnePlus at lancere en fuldskærmsmobil i deres kommende OnePlus 7 Pro den 14. maj. Her er kameraet i stedet skjult ved hjælp af en popup-mekanisme, som skyder kameraet op efter behov.

Dells nye Latitude-bærbare er skræddersyet til virksomhederne

Dell slipper en ny kollektion af forretningsmaskiner ud på markedet i Latitude 7000-, 5000- og 3000-serierne.

Fælles for maskinerne bliver understøttelse af Intels Core vPro processorer og lynhurtig opladere der kan tanke op fra 0 til 35 procent og 80 procent på henholdsvis 20 minutter og en time. Dertil kommer selskabets ExpressConnect-teknologi, som sikrer op til 40 procent højere hastighed på wi-fi netværket.

7000-serierne bliver lette og kompakte med deres 13 elle 14 tommer store skærm i kabinetter af både aluminium og kulfiber. Serien byder på op til 20 timers drift på en opladning samt mulighed for at udstyre den med Dells ’SafeScreen’ der gør synsfeltet markant smallere.

5000-serien kommer i både 13, 14 og 15 tommer varianter med vægt fra 1,42 kilogram. Der er her mulighed for at få Narrow-border HD, Full HD eller touchskærm med anti-glare .

3000-serien bliver billigst og kommer ligeledes i tre størrelser med 13”, 14” eller 15” skærm.

Læs også: Vi tester klodens letteste laptop: Det her er maskinen, som du vil have med på din næste forretningsrejse