Artikel top billede

Microsoft har angiveligt arbejdet hårdt på at sørge for at den næste Xbox kommer til at have en mere succesfuld lancering end Xbox One, og vi glæder os til at se hvad Phil Spencer og resten af holdet har planlagt.
Foto: Microsoft

Massevis af nye spil på vej: Vores forhåbninger til E3 2019

Massevis af nye spil og Microsofts næste konsol er blot nogle af emnerne der gør den kommende spilmesse virkelig interessant. Vi har her listet tre af de historier vi glæder os til at høre mere om.

Om lidt mindre end en måneds tid er det igen blevet tid til den årlige E3-messe i Los Angeles, der som altid vil stå klar til at præsentere et væld af de nyeste spil – både dem der er inde for rækkevidde og dem der ligger og venter lidt længere ud i fremtiden.

Sony vil ikke længere være del af showet, da de for et måneder siden meldte ud at E3 ikke længere var i deres planer, hvilket dog blot vil give Microsoft og Nintendo mulighed for at løbe med de fleste af overskrifterne.

Vi fortæller her om tre af de historier vi håber at komme til at høre meget mere om ved årets messe.

1. Microsofts nye konsol

Der er en god chance for at den historie der kommer til at stikke af med det meste af den kollektive opmærksomhed ved årets messe, bliver Microsofts officielle afsløring af deres næste konsol.

Giganten har af flere omgange antydet at det bliver i år det hele kommer til at ske, hvilket støttes godt af at der er flere forskellige brikker i det store konsolpuslespil der begynder at falde på plads.

Som vi nævnte for nyligt i en artikel om spil-streaming, har Microsoft formået at gøre deres nuværende Xbox-forrentning til en massiv succes, til trods for at konsolsalget har haltet gevaldigt efter Sonys. Det er derfor at forvente at den amerikanske gigant vil stå klar med en udvidet version af deres allerede eksisterende abonnements-service, men samtidigt tilføje endnu en service i form af et streaming-tiltag hvor det altså er spil der står på dagsordenen.

Den potentielle streaming-service har medført en snak om to forskellige konsoller – en konsol med alt den nye hardware internt, samt en konsol der hardware-mæssigt er knapt så stærk, men i stedet vil blive solgt billigere og rettet mod streaming af de nyeste spil. Det lyder en smule højtflyvende, men ved at have en billigere, ny konsol som en del af sortimentet, vil Microsoft have mulighed for at appellere til et større segment, hvis altså bare streaming-delen er uden for mange børnesygdomme.

Selv hvis ideen med to konsoller skal vise sig at være sand, skal man dog nok forvente at det er konsollen med den nye hardware indbygget, der kommer til at være mest interessant på messen.

Ligesom Sony, har Microsoft også fortsat samarbejdet med AMD, og ligesom det også har gjort sig gældende i den nuværende konsolgeneration, tyder alt også på at de to fremtidige konsoller kommer til at gøre brug af varianter af den samme hardware: AMD’s kommende Zen 2 processor, i samarbejde med en integreret version af den kommende Navi-grafikproccesor.

Det forlyder dog at Microsoft ikke har nogen intentioner om at gå ind i endnu en konsolfase, hvor deres konsol fra starten vil være på bagbenene hvad angår de tekniske hestekræfter. Rygterne fortæller således at Seattle-giganten har et system på vej, som skulle være markant kraftigere end det projekt som Sony arbejder på. Igen er det dog nok bedst at tage det hele med et gran salt indtil videre.

Microsoft har sjældent haft så åbenlys en mulighed for at score et klokkeklart mål som ved den kommende E3-messe, og med nærmest alt opmærksomheden rettet mod dem, kan man som spilfan kun krydse fingre for at den forhåbentlige offentliggørelse af den næste konsol, kommer til at forløbe perfekt.

2. Cyberpunk 2077.

CD Projekt Red stod for den største overraskelse sidste år, da de ”hackede” slutningen af Xbox-pressekonferencen for at vise den første trailer fra deres kommende Cyberpunk 2077.

Udvikleren som i årevis har forkælet rollespilsfans med den fabelagtige Witcher-serie, har flyttet fokusset mod fremtiden, allieret sig med Mike Pondsmith og er godt i gang med at skabe et digitalt eventyr baseret på dennes Cyberpunk 2020-rollespilsunivers.

Traileren gav et glimt af en fremtidsverden, hvor grænserne mellem menneske og robot var i gang med at blive udvisket, og hvor alt og alle kunne hackes af de der besad evnerne. Det så alt sammen beskidt, voksent, gennemtænkt, vanvittig ambitiøst og helt igennem utroligt ud, og selvom der blot var tale om en tidlig trailer, tydede alt på at udvikleren gik ligeså seriøst til opgaven som de gjorde med Witcher-serien.

Selv har CD Projekt Red fortalt et spillet siden da har gennemgået adskillige forandringer, men det har ikke dæmpet iveren efter at få fingrene i hvad der ser ud til at blive den mest ambitiøse spil-tolkning af cyberpunk-stilen i lang tid.

Udvikleren har bekræftet at Cyberpunk 2077 vil være del af E3-messen i en eller anden form, og trods at vi glæder os til at se en ny trailer, er det en udgivelsesdato der virkelig ville velkommen.

3. Bioshock 4

Bioshock var ved dets udgivelse en af den slags oplevelser som med det samme distancerede sig fra det meste af hvad FPS-genren havde at byde på, grundet dets originale historie, præsentation og helt igennem utrolige stemning. Det samme kunne siges om dets efterfølger Bioshock Infinite, der ligeledes var svimlende ambitiøst, kreativt og en oplevelse de der gennemførte det, sent vil glemme.

Efterfølgende valgte det kreative geni bag spillene, Ken Levine, dog at lukke udvikleren Irrational Games, fordi han i stedet ønskede at arbejde på mindre projekter – det første af hvilke vi stadig venter med stor spænding på at se.

Det forlyder dog at 2K, efter at have givet serien en pause, nu satser stort på et nye eventyr i Bioshock-universet, og at vi potentielt kommer til at se det første glimt af det nye spil i år til E3.

Et af de elementer der gør et nyt spil i serien så interessant, er at forskellighederne mellem det oprindelige eventyr og dets efterfølger Infinite, var så store at grænserne for hvad et nyt kapitel kunne byde på nærmest ikke er eksisterende.

Kan vi se frem til et nyt besøg til undervands-byen Rapture før det hele gik så galt? Eller er det i stedet igen mellem skyerne at det hele foregår som i Infinite? Eller har 2K i stedet fundet på et ny og ligeså original tilgang til det hele? Mulighederne er flere og mere interessante end i de fleste andre spilserier, fordi de spil der allerede findes i serien, så mageløst fortalte historier i nogle af de mest kreative og veludførte verdner i noget spil til dato.

Vi krydser fingre for at 2K igen står klar til at byde på nye Bioshock-oplevelser, og håber at de har taget et nyt spil i serien med til messen.

Læs også: Spil-streaming kan komme til at diktere en helt ny fremtid for digital underholdning


Loading ikon