Artikel top billede

AMD lægger op til comeback: Det kan der forventes at selskabets nye grafikkort

AMD løfter sløret for deres RX 5700 grafikkort – flere detaljer om kortet er dog ikke offentliggjort endnu.

Den amerikanske teknologi-koncern AMD har længe ligget underdrejet i kampen mod Nvidia om gamernes gunst.

Dyre grafikkort med voldsomt strømforbrug og middelmådig ydelse har præget produkterne fra selskabet, mens Nvidia i det seneste halve år er kommet med nye generationer af grafikkort med blandt andet avanceret raytracing-teknologi ombord.

Det skal skal AMD’s nye serie af RX 5000 grafikkort forsøge at rette op på.

Ved Computex-messen i Taiwan præsenterede selskabet det, der vil være et nyt kort til entusiasterne med en helt ny ’RDNA’-arkitektur, som AMD lover vil give 25 procent højere ydelse og en tredjedel lavere strømforbrug end den nuværende GCN-arkitektur fra selskabets portefølje.

Sigter efter Nvidias 2070 RTX

Første kort i serien bliver et Radeon RX 5700, som samtidigt bliver det første AMD-kort udstyret med GDDR6 VRAM – samme type som i Nvidias kollektion af RTX-grafikkort.

RX 5700 skal ifølge AMD konkurrere med Nvidias RTX 2070-kort, og er ifølge producenten i stand til at overhale Nvidia-rivalen med omkring 10 procent i spillet ’Strange Brigade’.

Her er dog tale om et spil, som ofte favoriserer AMD’s arkitektur.

Kortet vil understøtte den nye PCI-e 4.0-standard, hvilket minimerer enhver form for eventelle flaskehals-problemer i samspillet med systemets øvrige komponenter.

Hvordan kortet kommer til at præstere, når det gælder det endelige strømforbrug, er ikke helt afklaret endnu.

Ifølge netmediet Anandtech, stammer AMD’s løfter om en tredjedel lavere strømforbrug ud fra både optimeringer i forhold til både arkitekturen ombord samt en ny procesteknik.

Det er derfor ikke klart, hvorvidt AMD’s tal kommer fra en sammenligning med Vega 10 eller de nyeste Vega 20 kort, som selskabets lancerede i foråret 2019.

RX 5700 kortene står overfor en lancering 7. juli. Flere detaljer om AMD’s kommende kort vil sandsynligvis blive offentliggjort ved den kommende E3-messe.

Se også: Her er AMD’s nye monster-grafikkort: Med Radeon VII blander selskabet sig igen i gaming-toppen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere