Artikel top billede

AMD lægger op til comeback: Det kan der forventes at selskabets nye grafikkort

AMD løfter sløret for deres RX 5700 grafikkort – flere detaljer om kortet er dog ikke offentliggjort endnu.

Den amerikanske teknologi-koncern AMD har længe ligget underdrejet i kampen mod Nvidia om gamernes gunst.

Dyre grafikkort med voldsomt strømforbrug og middelmådig ydelse har præget produkterne fra selskabet, mens Nvidia i det seneste halve år er kommet med nye generationer af grafikkort med blandt andet avanceret raytracing-teknologi ombord.

Det skal skal AMD’s nye serie af RX 5000 grafikkort forsøge at rette op på.

Ved Computex-messen i Taiwan præsenterede selskabet det, der vil være et nyt kort til entusiasterne med en helt ny ’RDNA’-arkitektur, som AMD lover vil give 25 procent højere ydelse og en tredjedel lavere strømforbrug end den nuværende GCN-arkitektur fra selskabets portefølje.

Sigter efter Nvidias 2070 RTX

Første kort i serien bliver et Radeon RX 5700, som samtidigt bliver det første AMD-kort udstyret med GDDR6 VRAM – samme type som i Nvidias kollektion af RTX-grafikkort.

RX 5700 skal ifølge AMD konkurrere med Nvidias RTX 2070-kort, og er ifølge producenten i stand til at overhale Nvidia-rivalen med omkring 10 procent i spillet ’Strange Brigade’.

Her er dog tale om et spil, som ofte favoriserer AMD’s arkitektur.

Kortet vil understøtte den nye PCI-e 4.0-standard, hvilket minimerer enhver form for eventelle flaskehals-problemer i samspillet med systemets øvrige komponenter.

Hvordan kortet kommer til at præstere, når det gælder det endelige strømforbrug, er ikke helt afklaret endnu.

Ifølge netmediet Anandtech, stammer AMD’s løfter om en tredjedel lavere strømforbrug ud fra både optimeringer i forhold til både arkitekturen ombord samt en ny procesteknik.

Det er derfor ikke klart, hvorvidt AMD’s tal kommer fra en sammenligning med Vega 10 eller de nyeste Vega 20 kort, som selskabets lancerede i foråret 2019.

RX 5700 kortene står overfor en lancering 7. juli. Flere detaljer om AMD’s kommende kort vil sandsynligvis blive offentliggjort ved den kommende E3-messe.

Se også: Her er AMD’s nye monster-grafikkort: Med Radeon VII blander selskabet sig igen i gaming-toppen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.