Artikel top billede

AMD lægger op til comeback: Det kan der forventes at selskabets nye grafikkort

AMD løfter sløret for deres RX 5700 grafikkort – flere detaljer om kortet er dog ikke offentliggjort endnu.

Den amerikanske teknologi-koncern AMD har længe ligget underdrejet i kampen mod Nvidia om gamernes gunst.

Dyre grafikkort med voldsomt strømforbrug og middelmådig ydelse har præget produkterne fra selskabet, mens Nvidia i det seneste halve år er kommet med nye generationer af grafikkort med blandt andet avanceret raytracing-teknologi ombord.

Det skal skal AMD’s nye serie af RX 5000 grafikkort forsøge at rette op på.

Ved Computex-messen i Taiwan præsenterede selskabet det, der vil være et nyt kort til entusiasterne med en helt ny ’RDNA’-arkitektur, som AMD lover vil give 25 procent højere ydelse og en tredjedel lavere strømforbrug end den nuværende GCN-arkitektur fra selskabets portefølje.

Sigter efter Nvidias 2070 RTX

Første kort i serien bliver et Radeon RX 5700, som samtidigt bliver det første AMD-kort udstyret med GDDR6 VRAM – samme type som i Nvidias kollektion af RTX-grafikkort.

RX 5700 skal ifølge AMD konkurrere med Nvidias RTX 2070-kort, og er ifølge producenten i stand til at overhale Nvidia-rivalen med omkring 10 procent i spillet ’Strange Brigade’.

Her er dog tale om et spil, som ofte favoriserer AMD’s arkitektur.

Kortet vil understøtte den nye PCI-e 4.0-standard, hvilket minimerer enhver form for eventelle flaskehals-problemer i samspillet med systemets øvrige komponenter.

Hvordan kortet kommer til at præstere, når det gælder det endelige strømforbrug, er ikke helt afklaret endnu.

Ifølge netmediet Anandtech, stammer AMD’s løfter om en tredjedel lavere strømforbrug ud fra både optimeringer i forhold til både arkitekturen ombord samt en ny procesteknik.

Det er derfor ikke klart, hvorvidt AMD’s tal kommer fra en sammenligning med Vega 10 eller de nyeste Vega 20 kort, som selskabets lancerede i foråret 2019.

RX 5700 kortene står overfor en lancering 7. juli. Flere detaljer om AMD’s kommende kort vil sandsynligvis blive offentliggjort ved den kommende E3-messe.

Se også: Her er AMD’s nye monster-grafikkort: Med Radeon VII blander selskabet sig igen i gaming-toppen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere