Artikel top billede

Ugen i tech: Google Nest Hub får dansk debut / Oversigt: Her er de største nyheder fra årets Computex-messe

Google Nest Hub får dansk debut / Oversigt: Her er dDe største nyheder fra årets Computex-messe

Google første bud på et smart-display lander denne uge i de danske netbutikker: Google Nest Hub, også tidligere kendt som Google Home Hub, som Computerworld tidligere har anmeldt her.

Med sit syv tommer store display og en særlig variant af Android styresystemet tilpasset til stemmebetjening tilbyder Google en assistent tiltænkt til hjemmet.

Her serveres nyheder, digital fotoalbum, video-streaming over blandt andet YouTube eller Chromecast samt de stemmestyrede funktioner som kendetegner Google Home smart-højtalerne.

Prisen debuterer ved 999 kroner og smartskærmen kommer i to farver hvid eller ’charcoal grey’.

Læs også: Nu kan danskerne omsider få den snedige Google Home til hjemmet

Nyt fra Computex ’19

En af fjernøstens allerstørste elektronikmesse lukker ned for i år.

Det sker efter at alle industriens tenorer, indenfor særlig pc-elektronik, præsenterede nogle årets store nyheder for deres 2019-portefølje.

Største nyhed sørgede amerikanske AMD for, med en af selskabets største processorlanceringer i flere år.

Her så tredje generations af Ryzen-CPU’erne dagens lys med løfter om særlig høj ydelse, skarpe priser og lavt strømforbrug.

Læs alt om den nye processorkollektion her.

Intel var ikke længe om at svare igen på AMD angrebet med lanceringen af deres hurtigst snurrendeIntel processor til dato samt en tidslinje for lanceringen af deres længe ventede 10nm CPU-platform.

Den kan du læse mere om her: Efter fem års ventetid: Det vil Intels længe ventede 10nm CPU levere

Dertil løftede AMD sløret for hvad der kan blive deres mest konkurrencedygtige grafikkort i lang tid med den nye serie af RX 5700 kort. Læs alt om dem her.

Computex lægger som sædvanligt også scenen for offentliggørelse af alskens nye spændende computerprodukter, herunder den vilde Asus Zenbook Pro Duo som klemmer to 4K skærme ned i en enkel power-maskine.

HP var også leveringsdygtig i spændende laptop-nyt, med en ny kollektion af træ-beklædte laptops i ’Envy’-serien. Udgangspunktet her er den samme som selskabets stærke-design maskiner, men altså med mulighed for træpaneler spredt omkring på kabinettet.

Processor-producenten Qualcomm gik sammen med Lenovo også ud og skabte overskrifter, ved at kombinere Qualcomms kommende Snapdragon 8cx CPU-platform med 5G-antenne ned i en Lenovo prototype, som kan matche Core i5 kræfter i op til et helt døgn på en enkel opladning.

Se også: Her er den første 5G-pc: Den ydmyger din bærbar ved at holde strøm i 24 timerPremium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.