Artikel top billede

Mikkel Bardram, direktør i EG.

EG foretager næststørste opkøb nogensinde - og skaber ny forretningsenhed

Det danske software-selskab EG har netop afsluttet selskabets andetstørste opkøb nogensinde med erhvervelsen af et norsk it-selskab. Samtidig oprettes der en ny retail-division hos EG.

Danske EG har netop afsluttet et af selskabets største opkøb nogensinde ved købet af norske Lindbak Retail Systems med 130 ansatte.

EG styrker med opkøbet tilstedeværelsen med løsninger til detailbranchen. Der vil nu oprettes en selvstændig retail-division, som direktøren for det norske selskab, Erik Tomren, vil stå i spidsen for.

"Opkøbet er rigtigt godt, for der er et stærkt match mellem Lindbak Retail Systems og EG. Vi har samme fokus på kunderne, og begge virksomheder satser på egen software. Samtidig kan vi se, at Lindbak Retail Systems har den dybe brancheviden inden for detailhandel, som er essentiel for succes," skriver Mikkel Bardram, direktør i EG, i en pressemeddelese.

Lindbak Retail Systems vil blive videreført som et selvstændigt forretningsområde i EG og fokus vil uændret være på de store detailhandelskæder med hovedkvarter i Norge, Sverige eller Danmark, fremgår det.

Læs mere om EG her: Efter flere år med trecifrede millionunderskud forudser EG-direktør nu positiv vækst: Her er planen med den nye amerikanske ejer

"Lindbak Retail Systems er et af de største opkøb i EG's historie. Det er et tydeligt eksempel på, at vi nu tager hul på en helt ny epoke sammen med Francisco Partners," skriver Mikkel Bardram.

Tilbage i april 2019 kom det frem, at den amerikanske kapitalfond Francisco Partners købte EG for 3,7 milliarder kroner fra danske Axcel. Herved er dette kapitalfondens første indkøb siden ejerskiftet.

Opkøbet er netop blevet annoncereret i forbindelse med at Francisco Partners køb af EG er faldet på plads.

Parterne bag handlen har valgt ikke at oplyse købsprisen.

Læs mere om opkøbet her: EG solgt til amerikansk kapitalfond for milliardbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.