Artikel top billede

Mikkel Bardram, direktør i EG. (Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

EG foretager næststørste opkøb nogensinde - og skaber ny forretningsenhed

Det danske software-selskab EG har netop afsluttet selskabets andetstørste opkøb nogensinde med erhvervelsen af et norsk it-selskab. Samtidig oprettes der en ny retail-division hos EG.

Danske EG har netop afsluttet et af selskabets største opkøb nogensinde ved købet af norske Lindbak Retail Systems med 130 ansatte.

EG styrker med opkøbet tilstedeværelsen med løsninger til detailbranchen. Der vil nu oprettes en selvstændig retail-division, som direktøren for det norske selskab, Erik Tomren, vil stå i spidsen for.

"Opkøbet er rigtigt godt, for der er et stærkt match mellem Lindbak Retail Systems og EG. Vi har samme fokus på kunderne, og begge virksomheder satser på egen software. Samtidig kan vi se, at Lindbak Retail Systems har den dybe brancheviden inden for detailhandel, som er essentiel for succes," skriver Mikkel Bardram, direktør i EG, i en pressemeddelese.

Lindbak Retail Systems vil blive videreført som et selvstændigt forretningsområde i EG og fokus vil uændret være på de store detailhandelskæder med hovedkvarter i Norge, Sverige eller Danmark, fremgår det.

Læs mere om EG her: Efter flere år med trecifrede millionunderskud forudser EG-direktør nu positiv vækst: Her er planen med den nye amerikanske ejer

"Lindbak Retail Systems er et af de største opkøb i EG's historie. Det er et tydeligt eksempel på, at vi nu tager hul på en helt ny epoke sammen med Francisco Partners," skriver Mikkel Bardram.

Tilbage i april 2019 kom det frem, at den amerikanske kapitalfond Francisco Partners købte EG for 3,7 milliarder kroner fra danske Axcel. Herved er dette kapitalfondens første indkøb siden ejerskiftet.

Opkøbet er netop blevet annoncereret i forbindelse med at Francisco Partners køb af EG er faldet på plads.

Parterne bag handlen har valgt ikke at oplyse købsprisen.

Læs mere om opkøbet her: EG solgt til amerikansk kapitalfond for milliardbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere