Artikel top billede

Mikkel Bardram, direktør i EG. (Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

EG foretager næststørste opkøb nogensinde - og skaber ny forretningsenhed

Det danske software-selskab EG har netop afsluttet selskabets andetstørste opkøb nogensinde med erhvervelsen af et norsk it-selskab. Samtidig oprettes der en ny retail-division hos EG.

Danske EG har netop afsluttet et af selskabets største opkøb nogensinde ved købet af norske Lindbak Retail Systems med 130 ansatte.

EG styrker med opkøbet tilstedeværelsen med løsninger til detailbranchen. Der vil nu oprettes en selvstændig retail-division, som direktøren for det norske selskab, Erik Tomren, vil stå i spidsen for.

"Opkøbet er rigtigt godt, for der er et stærkt match mellem Lindbak Retail Systems og EG. Vi har samme fokus på kunderne, og begge virksomheder satser på egen software. Samtidig kan vi se, at Lindbak Retail Systems har den dybe brancheviden inden for detailhandel, som er essentiel for succes," skriver Mikkel Bardram, direktør i EG, i en pressemeddelese.

Lindbak Retail Systems vil blive videreført som et selvstændigt forretningsområde i EG og fokus vil uændret være på de store detailhandelskæder med hovedkvarter i Norge, Sverige eller Danmark, fremgår det.

Læs mere om EG her: Efter flere år med trecifrede millionunderskud forudser EG-direktør nu positiv vækst: Her er planen med den nye amerikanske ejer

"Lindbak Retail Systems er et af de største opkøb i EG's historie. Det er et tydeligt eksempel på, at vi nu tager hul på en helt ny epoke sammen med Francisco Partners," skriver Mikkel Bardram.

Tilbage i april 2019 kom det frem, at den amerikanske kapitalfond Francisco Partners købte EG for 3,7 milliarder kroner fra danske Axcel. Herved er dette kapitalfondens første indkøb siden ejerskiftet.

Opkøbet er netop blevet annoncereret i forbindelse med at Francisco Partners køb af EG er faldet på plads.

Parterne bag handlen har valgt ikke at oplyse købsprisen.

Læs mere om opkøbet her: EG solgt til amerikansk kapitalfond for milliardbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere