Artikel top billede

IBM fyrer 1.700 medarbejdere som led i stor omstilling

IBM opsiger 1.700 medarbejdere i fyringsrunde. Men har samtidig tusindvis af ledige stillinger.

IBM fyrer 1.700 medarbejdere i en mindre omstrukturering af det store selskab.

Det bekræfter IBM overfor amerikanske CNBC, efter det amerikanske site TheLayoff torsdag bragte oplysningerne for dagen i denne meddelelse.

Ifølge oplysningerne vil IBM afskedige omkring en halv procent af selskabets medarbejdere. Det svarer til omkring 1.700 medarbejdere ud af IBM’s i alt 340.000 ansatte.

“Vi fortsætter med at repositionere vores team,” lyder det i en mail fra IBM til det amerikanske medie.

Her peger selskabet på, at afskedigelserne finder sted som led i bestræbelserne på at omstille IBM til ‘højværdi-segmentet i it-markedet,’ som det hedder.

Samtidig med afskedigelserne har IBM for tiden mere end 7.700 aktive jobopslag.

“Vi fortsætter også med at ansætte massivt i de nye forretningsområder, som skaber værdi for vores kunder og IBM,” lyder det fra selskabet.

Læs også:

IBM Danmark lander første overskud i årevis - efter tab på 2,1 milliarder kroner gennem 10 år tjener selskabet nu penge igen

IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.