Artikel top billede

IBM fyrer 1.700 medarbejdere som led i stor omstilling

IBM opsiger 1.700 medarbejdere i fyringsrunde. Men har samtidig tusindvis af ledige stillinger.

IBM fyrer 1.700 medarbejdere i en mindre omstrukturering af det store selskab.

Det bekræfter IBM overfor amerikanske CNBC, efter det amerikanske site TheLayoff torsdag bragte oplysningerne for dagen i denne meddelelse.

Ifølge oplysningerne vil IBM afskedige omkring en halv procent af selskabets medarbejdere. Det svarer til omkring 1.700 medarbejdere ud af IBM’s i alt 340.000 ansatte.

“Vi fortsætter med at repositionere vores team,” lyder det i en mail fra IBM til det amerikanske medie.

Her peger selskabet på, at afskedigelserne finder sted som led i bestræbelserne på at omstille IBM til ‘højværdi-segmentet i it-markedet,’ som det hedder.

Samtidig med afskedigelserne har IBM for tiden mere end 7.700 aktive jobopslag.

“Vi fortsætter også med at ansætte massivt i de nye forretningsområder, som skaber værdi for vores kunder og IBM,” lyder det fra selskabet.

Læs også:

IBM Danmark lander første overskud i årevis - efter tab på 2,1 milliarder kroner gennem 10 år tjener selskabet nu penge igen

IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere