Artikel top billede

Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser

Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.

Afløseren til den aldrende sms og mms-teknologi, kaldet RCS (Rich Communication Services), lader vente på sig, tilsyneladende på grund af en del tovtrækning mellem mobilproducenter og teleoperatører, skriver The Verge.

Det vil Google, som står bag Android-styresystemet til smartphones, ændre ved, skriver mediet.

Senere på måneden vil Google give Android-brugere i både Storbritannien og Frankrig mulighed for at benytte RCS fremfor sms og mms, når der chattes. I stedet for at lade teleoperatørerne levere tjenesten, vil Google selv levere RCS-kommunikation.

Googles nye tiltag kan betyde, at RCS på sigt gøres tilgængelig for samtlige Android-brugere, lyder det. Android vil understøtte RCS-beskeder i flere lande inden udgangen af året, oplyser selskabet.

Med RCS-beskeder, vil brugerne fremover kunne få en rig, åben chatplatform, som ikke kræver en dedikeret chat-app som Whatsapp, Messenger eller FaceTime.

RCS-teknologien er dog, modsat Whatsapp, Signal eller Facetime, ikke ’end-to-end’ krypteret.

Google anerkender dog behovet for at krypterede beskedtjenester

”Vi tror grundlæggende på at kommunikation, og særligt besked-tjenester, er personfølsomme data og at brugere har krav på privat kommunikation. Vi er fuldt ud investerede i at finde sådanne løsninger.” lyder beskeden fra Googles leder af ’Android Messages’ Sanaz Ahari.

I sin nuværende form er RCS-beskeder krypteret mens de er i transit, men en RCS-udbyder kan potentielt få adgang til beskedens indhold.

I Googles besked-app, kan RCS-funktionaliteten slås til, ved at trykke på ’chat’ inde i app’en. Dette kræver at både sender og modtagers enheder understøtter RCS.

Se også: Google inviterer Telenor med ind i eksklusiv klub: Vil sammen bygge fremtidens sms-system
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere