Kolind efter direktør-fyring i Conferize: “Der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde”

Børsnoterede Conferize risikerede at dreje nøglen om, hvis ikke der blev gjort noget, siger storaktionær Lars Kolind til Børsen. “Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde.”

Børsnoterede Conferize stod på afgrunden rand og risikerede at skulle dreje nøglen om, hvis ikke der blev skredet ind.

Sådan lyder budskabet fra storaktionær Lars Kolind i Børsen.

Han foranledigede i slutningen af april, at Conferize-direktør og stifter Martin Ferro-Thomsen blev opsagt og at han selv indtrådte som bestyrelsesformand.

“Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde. Vi stod i en situation, hvor vi kunne se, at hvis vi ikke gjorde noget, risikerede virksomheden at lukke,” siger Lars Kolind til avisen.

I april begrundede Conferize opsigelsen af Martin Ferro-Thomsen, der stiftede selskabet i 2012, med, at selskabet ikke længere er et udviklingsselskab, men ‘en kommerciel virksomhed med fokus på at skabe værdi for kunderne og indtægter til selskabet.’

Conferize indledte i slutningen af marts jagten på nye millioner med udbuddet af en række nytegnede aktier.

Det var målet, at de nye aktier skulle indbringe mellem otte og 28 millioner kroner, hvilket du kan læse mere om her: Danske Conferize på ny kapitaljagt: Vil sælge flere aktier i jagten på millioner

Den plan blev droppet på grund af manglende interesse. Istedet blev der iværksat en ny plan, der ‘indebærer en mere fokuseret strategi samt styrkelse af både ledelse og bestyrelse,” hed det dengang.

“Fokus skal i endnu højere grad rettet mod tiltag, der skal sikre stigende indtægter. Det betyder skærpet kommercielt fokus i den videre udvikling af nye features på platformen, øget marketingbudget og generel optimering af organisationen,” lød det.

Det er blot nogle uger siden, at Conferize meddelte, at selskabet igen ville forsøge sig med en aktieemission med garanti fra Lars Kolind og Morten Mathiasen.

Det kan du læse mere om her: Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Læs også:

Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Danske Conferize tabte ni millioner på driften i 2018

Dansk rigmand siger farvel til 51 millioner kroner efter fejlslagent it-salg

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.