Artikel top billede

Kolind efter direktør-fyring i Conferize: “Der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde”

Børsnoterede Conferize risikerede at dreje nøglen om, hvis ikke der blev gjort noget, siger storaktionær Lars Kolind til Børsen. “Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde.”

Børsnoterede Conferize stod på afgrunden rand og risikerede at skulle dreje nøglen om, hvis ikke der blev skredet ind.

Sådan lyder budskabet fra storaktionær Lars Kolind i Børsen.

Han foranledigede i slutningen af april, at Conferize-direktør og stifter Martin Ferro-Thomsen blev opsagt og at han selv indtrådte som bestyrelsesformand.

“Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde. Vi stod i en situation, hvor vi kunne se, at hvis vi ikke gjorde noget, risikerede virksomheden at lukke,” siger Lars Kolind til avisen.

I april begrundede Conferize opsigelsen af Martin Ferro-Thomsen, der stiftede selskabet i 2012, med, at selskabet ikke længere er et udviklingsselskab, men ‘en kommerciel virksomhed med fokus på at skabe værdi for kunderne og indtægter til selskabet.’

Conferize indledte i slutningen af marts jagten på nye millioner med udbuddet af en række nytegnede aktier.

Det var målet, at de nye aktier skulle indbringe mellem otte og 28 millioner kroner, hvilket du kan læse mere om her: Danske Conferize på ny kapitaljagt: Vil sælge flere aktier i jagten på millioner

Den plan blev droppet på grund af manglende interesse. Istedet blev der iværksat en ny plan, der ‘indebærer en mere fokuseret strategi samt styrkelse af både ledelse og bestyrelse,” hed det dengang.

“Fokus skal i endnu højere grad rettet mod tiltag, der skal sikre stigende indtægter. Det betyder skærpet kommercielt fokus i den videre udvikling af nye features på platformen, øget marketingbudget og generel optimering af organisationen,” lød det.

Det er blot nogle uger siden, at Conferize meddelte, at selskabet igen ville forsøge sig med en aktieemission med garanti fra Lars Kolind og Morten Mathiasen.

Det kan du læse mere om her: Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Læs også:

Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Danske Conferize tabte ni millioner på driften i 2018

Dansk rigmand siger farvel til 51 millioner kroner efter fejlslagent it-salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere