Artikel top billede

Kolind efter direktør-fyring i Conferize: “Der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde”

Børsnoterede Conferize risikerede at dreje nøglen om, hvis ikke der blev gjort noget, siger storaktionær Lars Kolind til Børsen. “Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde.”

Børsnoterede Conferize stod på afgrunden rand og risikerede at skulle dreje nøglen om, hvis ikke der blev skredet ind.

Sådan lyder budskabet fra storaktionær Lars Kolind i Børsen.

Han foranledigede i slutningen af april, at Conferize-direktør og stifter Martin Ferro-Thomsen blev opsagt og at han selv indtrådte som bestyrelsesformand.

“Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde. Vi stod i en situation, hvor vi kunne se, at hvis vi ikke gjorde noget, risikerede virksomheden at lukke,” siger Lars Kolind til avisen.

I april begrundede Conferize opsigelsen af Martin Ferro-Thomsen, der stiftede selskabet i 2012, med, at selskabet ikke længere er et udviklingsselskab, men ‘en kommerciel virksomhed med fokus på at skabe værdi for kunderne og indtægter til selskabet.’

Conferize indledte i slutningen af marts jagten på nye millioner med udbuddet af en række nytegnede aktier.

Det var målet, at de nye aktier skulle indbringe mellem otte og 28 millioner kroner, hvilket du kan læse mere om her: Danske Conferize på ny kapitaljagt: Vil sælge flere aktier i jagten på millioner

Den plan blev droppet på grund af manglende interesse. Istedet blev der iværksat en ny plan, der ‘indebærer en mere fokuseret strategi samt styrkelse af både ledelse og bestyrelse,” hed det dengang.

“Fokus skal i endnu højere grad rettet mod tiltag, der skal sikre stigende indtægter. Det betyder skærpet kommercielt fokus i den videre udvikling af nye features på platformen, øget marketingbudget og generel optimering af organisationen,” lød det.

Det er blot nogle uger siden, at Conferize meddelte, at selskabet igen ville forsøge sig med en aktieemission med garanti fra Lars Kolind og Morten Mathiasen.

Det kan du læse mere om her: Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Læs også:

Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Danske Conferize tabte ni millioner på driften i 2018

Dansk rigmand siger farvel til 51 millioner kroner efter fejlslagent it-salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere