Artikel top billede

Kolind efter direktør-fyring i Conferize: “Der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde”

Børsnoterede Conferize risikerede at dreje nøglen om, hvis ikke der blev gjort noget, siger storaktionær Lars Kolind til Børsen. “Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde.”

Børsnoterede Conferize stod på afgrunden rand og risikerede at skulle dreje nøglen om, hvis ikke der blev skredet ind.

Sådan lyder budskabet fra storaktionær Lars Kolind i Børsen.

Han foranledigede i slutningen af april, at Conferize-direktør og stifter Martin Ferro-Thomsen blev opsagt og at han selv indtrådte som bestyrelsesformand.

“Nu har vi valgt at tage ansvar. For der har både været tale om dårligt ledelses- og bestyrelsesarbejde. Vi stod i en situation, hvor vi kunne se, at hvis vi ikke gjorde noget, risikerede virksomheden at lukke,” siger Lars Kolind til avisen.

I april begrundede Conferize opsigelsen af Martin Ferro-Thomsen, der stiftede selskabet i 2012, med, at selskabet ikke længere er et udviklingsselskab, men ‘en kommerciel virksomhed med fokus på at skabe værdi for kunderne og indtægter til selskabet.’

Conferize indledte i slutningen af marts jagten på nye millioner med udbuddet af en række nytegnede aktier.

Det var målet, at de nye aktier skulle indbringe mellem otte og 28 millioner kroner, hvilket du kan læse mere om her: Danske Conferize på ny kapitaljagt: Vil sælge flere aktier i jagten på millioner

Den plan blev droppet på grund af manglende interesse. Istedet blev der iværksat en ny plan, der ‘indebærer en mere fokuseret strategi samt styrkelse af både ledelse og bestyrelse,” hed det dengang.

“Fokus skal i endnu højere grad rettet mod tiltag, der skal sikre stigende indtægter. Det betyder skærpet kommercielt fokus i den videre udvikling af nye features på platformen, øget marketingbudget og generel optimering af organisationen,” lød det.

Det er blot nogle uger siden, at Conferize meddelte, at selskabet igen ville forsøge sig med en aktieemission med garanti fra Lars Kolind og Morten Mathiasen.

Det kan du læse mere om her: Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Læs også:

Conferize vil forsøge at hente millioner igen: Gør klar til ny aktie-emission

Danske Conferize tabte ni millioner på driften i 2018

Dansk rigmand siger farvel til 51 millioner kroner efter fejlslagent it-salg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere