Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nyt bank-tilbud: Opret selv et digitalt Visa-kort på mobilen / Drop AWS og bliv mere klimavenlig / Iran beslaglægger 1.000 ulovlige bitcoin-maskiner / Apple News skuffer medier

Nyt bank-tilbud: Opret selv et digitalt Visa-kort på mobilen. Drop AWS og bliv mere klimavenlig. Iran beslaglægger 1.000 ulovlige bitcoin-maskiner. Apple News skuffer medier. Dansk fintech-virksomhed indgår aftale med norsk bank og så får
en dansk tech-tænketank tilført 10 millioner kroner.

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter dagens nyhedsfix med noget, der kan vise sig at blive en god nyhed for jer, der skal på sommerferie uden for landets grænser.

For hvis I er kunder i Jyske Bank, behøver I ikke længere at skulle være afhængige af kontanter, hvis jeres betalingskort bliver stjålet.

Nyt bank-tilbud: Opret selv et digitalt Visa-kort på mobilen

Jyske Bank giver nu kunderne mulighed for at oprette et digitalt Visa-kort på deres mobiltelefoner, hvis deres fysiske kort bliver stjålet under ferien.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det nye tilbud giver kunderne adgang til selv at oprette det digitale erstatningskort via Apple Pay eller Google Pay

“Det er ikke ualmindeligt, at folk får stjålet deres taske i udlandet, men mobilen har de sjovt nok altid i lommen. Derfor kan de selv oprette et erstatningskort, også uden for bankens åbningstid, og betale i kontaktløse butikker og automater med de samme,” siger Katrine Bak Primdahl, afdelingsdirektør for Kort & Betalinger i Jyske Bank, til Jyllands-Posten.

Medie: Drop AWS og bliv mere klimavenlig

Vil du drive en mere klimavenlig virksomhed, så kan du med fordel droppe Amazon Web Services (AWS) og bruge Google Cloud i stedet.

Det skriver det danske net-medie Zetland i en artikel, der handler om mediets egne erfaringer med at nedbringe CO2-udledningen

Ifølge artiklen har Zetland erfaret, at mediet kan nedbringe sin CO2-udledning på lydstreaming med cirka 40 procent og spare omkring 1,5 ton CO2 alene ved at flytte sine lydfiler fra AWS til Google Cloud.

For i modsætning til AWS så hævder Google Cloud at være baseret på 100 procent vedvarende energi, og DTU-professor Leif Katsuo Oxenløwe bekræfter over for Zetland, at Google er klimaduks blandt tech-giganterne.

“Sammen med Facebook og Apple er Google gået forrest. De er faktisk verdens største private køber af grøn energi, så de er gået all in,” siger han i artiklen.

AWS har ifølge Zetland afvist at kommentere på historien.

Iran beslaglægger 1.000 ulovlige bitcoin-maskiner

I to nedlagte fabrikshaller har de iranske myndigheder beslaglagt 1.000 bitcoin-mining-maskiner, der har gjort brug af statsstøttet strøm.

Det oplyser iransk stats-tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Det er blevet fastslået, at to af disse bitcoin-farm har et energiforbrug på en mega-watt,” siger Arash Navab, der arbejder i den statslige energisektor i den iranske provins Yazd ifølge iransk tv.

Maskiner til mining af kryptovalutaer er ulovlige i Iran, og denne type mining-maskiner har ifølge myndighederne været skyld i, at irans energiforbrug i måneden frem til den 21. juni steg med syv procent.

Apple News skuffer medier

Apples betalingstjeneste for skrevne medier, Apples News +, har været en undervældende oplevelser for medierne på platformen. Det skriver mediet Business Insider.

Ifølge Business Insider har medierne på den nye platform indtil videre ikke været i stand til at skabe de forventede indtægter.

Apple News+, der indtil videre kun er tilgængelig i USA og Canada, giver brugerne adgang til artikler fra udvalgte medier og magasiner for 9,99 amerikanske dollar om måneden

Dansk fintech-virksomhed indgår aftale med norsk bank

Fintech-virksmnhed Subaio, der stammer fra Aalborg, har fået den norske bank Sparebanken som kunde. Det skriver Børsen.

Subaio har udviklet en løsning, der gør det let for folk at opsige deres abonnementsordninger, og den løsning ønsker Sparebanken blandt andet at bruge i sin nye mobilbank Boulder Bank.

"Rigtigt mange banker ser nu deres kunders udfordringer med abonnementer, hvilket gør, at vi i dag har en anden dialog," siger medstifter Subaio Thomas Kjølby Laursen til Børsen.

Sunbaios løsning bliver ifølge Børsen allerede anvendt af Spar Nord og Nordea.

Dansk tech-tænketank får tilført 10 millioner

Den danske tænketank Akademiet for de Tekninske Videnskaber (ATV) får tilført 10 millioner kroner fra den almennyttige fond Villum-fonden. Det oplyser ATV på sin hjemmeside.

Den nye kapital falder som en bevilling på to millioner kroner om året i de næste fem år.

”Bevillingen fra Villum Fonden vil gøre det muligt at føre ideerne ud i livet – og dermed styrke Danmark som science & engineering-region,” siger Lia Leffland, direktør i ATV ifølge tænketankens hjemmeside.

Villum-fonden er grundlagt af Velux-stifteren Villum Kann Rasmussen, og den uddeler hvert år 625 millioner kroner til miljømæssige, sociale og kulturelle formål.

Dagen i dag:

I dag, den 1. juli, er det 20 år siden, at nonprofit-organisationen DK-Hostmaster, der administrerer de danske domæner, blev stiftet.

I forbindelse jubilæet lancerer DK-Hostmaster hjemmesiden heledanmarks.dk, der fortæller historien om det danske internet. Siden bliver gjort tilgængelig ved DK-Hostmaster jubilæumsreception, som finder sted i dag mellen klokken 14 og 16.

DK-Hostmaster administrerer i omegnen af 1,3 millioner domæner med endenlsen .dk, og organisationen er ejet af foreningen Dansk Internet Forum (DIFO).