Artikel top billede

(Foto: Volkswagen AG / Bodo Kräling)

Ugen i tech: Lynhurtig elbil fra Volkswagen sætter ny rekord / Amazon bygger nyt højhus til medarbejdere / Comeback til populær Netflix-serie / Tysk fly lander af sig selv for første gang

Amazon bygger et nyt højhus til medarbejdere. En lynhurtig elbil fra Volkswagen sætter ny rekord. Den populære Netflix-serie Stranger Things har fået comeback og så betyder en ny teknologi, at fly er i stand til at lande på egen hånd.

Amazon bygger nyt højhus til medarbejdere

Det er velkendt, at det er svært - og dyrt - at finde en bolig på den amerikanske vestkyst, hvor de store tech-giganter holder til.

Det er sandsynligvis en del af forklaringen på, at Amazon har planer om at opføre et helt nyt højhus på 43. etager i Seattle.

Den amerikanske avis Seattle Times kunne tidligere på ugen fortælle, at det nye højhus skal indeholde lejligheder til selskabets ansatte, og det vil rumme plads til mindst 4200 ansatte

Den 43. etage-høje bygninger bliver opført i bydelen Bellevue, og det forventes at boligerne vil stå færdige i 2024.

Lynhurtig elbil fra Volkswagen sætter ny rekord

Volkswagens elektriske racerbil ID.R har slået 20 år gammel banerekord.

Det skete i denne weekend ved den årlige bilfestival Goodwood Festival of Speed i West Sussex i England. Det oplyser Volkswagen på sin hjemmeside

Her er knap 100.000 mennesker samlet for at se bilerne dyste om at komme hurtigt gennem en bane, der snor sig op ad en stejl bakke ved slottet Goodwood House.

Ifølge techmediet The Verge har banerekorden hidtil tilhørt den tidligere Formel 1-kører Nick Heidfeld, der i 1999 satte rekorden i en McLaren Formel 1-bil udstyret med en V10 motor, der kunne yde 780 heste.

Men i år blev rekorden altså slået af den tidligere Le Mans-vinder Romain Dumas, der sad bag rattet i Volkswagens heftige el-racer.

Comeback til populær Netflix-serie

Den populære Netflix-serie Stranger Things, hvor vi følger fire nørdede knægte og deres veninde Eleven, er tilbage med en 3. sæson.

Den seneste sæson fik premiere på den amerikanske uafhængighedsdag, den 4. juli, og den giver ligesom de øvrige sæsoner et garanteret nostalgi-trip tilbage til starten af 80’erne, hvor walki-talkier, spillehaller og BMX-cykler herskede.

På anmeldelsessiden Rotten Tomtatoes får den tredje sæson en rating på 90 procent, hvilket er en solid karakter, men dog en anelse lavere end de forrige sæsoner.

Tysk fly lander af sig selv for første gang

I 80'erne var der garanti for klapsalver hver gang en charterpilot landede et Spies-fly fyldt med blege, Sangria-hungrende danskere på den spanske solkyst.

I dag bliver der længere og længere mellem de tidligere så traditionsrige landingsklapsalver, men en ny opfindelse fra en række forskere på det tekniske universitet i München fortjener dog alligevel en applaus.

De har nemlig udviklet et helt nyt autonomt landingssystem til fly.

Systemet gør flyene i stand at lande på egen hånd. Groft sagt på samme måde, som de automatiske parkeringssystem, der sidder i flere og flere personbiler.

De tyske forskeres system gør ifølge det amerikanske medie Engadget brug af blandet andet gps og computervision.

Mange større passagerfly kan i dag ganske vist også lande automatisk, men ifølge Engadget sker det ikke alene ved hjælp af teknologi på flyet.

Det kan ifølge mediet kun lade sig gøre, fordi flyene bliver guidet af et radiosignal, som lufthavnen udsender. En funktion der ikke bliver tilbudt i alle lufthavne.

Du kan se det nye fuldautomatiske landingssystem i drift herunder: