Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Den offentlige sektor står foran afgørende beslutning: Skal vælge mellem gammeldags teknologi eller kontroltab

ComputerViews: Offentlige myndigheder er blevet vant til at være i fuld kontrol, når det kommer til it. Men hvis den offentlige sektor fremover vil omfavne moderne teknologi som cloud-tjenester fra verdens it-giganter, må myndighederne acceptere et tab af kontrol. Derfor står det offentlige Danmark over for et afgørende valg i de kommende år. Vil man fortsætte med gammeldags teknologi, eller er man klar til at acceptere et tab af kontrol?

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i det valg den offentlige sektor står over for i forhold til public cloud
  • Her skal de offentlige kunder gå på kompromis, hvis de vil bruge public cloud
  • Hvorfor public cloud-giganterne ikke kan gå med til særkrav
  • Læren af den offentlige sektors tilgang til public cloud
1.481
7:30 min
ComputerViews: Bølgerne er gået højt i den offentlige debat i de seneste uger, efter at Computerworld afslørede, hvordan det landsdækkende fællesudbud for telemedicin, FUT, droppede Amazon Web Services (AWS) som underleverandør af it-driften.

Med kommunerne og regionernes fravalg af AWS er en afgørende bold blevet smidt op i luften i en offentlig sektor, der over de seneste år har taget public cloud mere til sig.

For kan man egentlig acceptere at placere de offentlige it-løsninger med borgerdata og vigtig infrastruktur her og der i datacentrene hos de store giganter som AWS og Microsoft?

Når røgen har lagt sig er det, der står tilbage, at de offentlige myndigheder i Danmark står over for et afgørende valg, når fremtidens it-projekter sættes i udbud:

Bliv på gammeldags teknologi og bevar kontrollen eller omfavn den nyeste teknologi og afgiv kontrol.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter