Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fårup Sommerland har fået en digital overhaling / Dårlig betjening på cafe i Odense gav ide til millionforretning / Mænd i København er de flittigste podcast-lyttere

Morgen-briefing: Fårup Sommerland har fået en digital overhaling / Dårlig betjening på cafe i Odense gav ide til millionforretning / Mænd i København er de flittigste podcast-lyttere / Endnu en kinesisk telegigant åbner cybersikkerhedslaboratorium i Bruxelles / Den nordiske pasunion blev indført for 67 år siden

Mornings, og velkommen til ugens sidste briefing fra Computerworlds fremskudte lyttepost på Amager. Vi begynder i det digitale sommerland:

Fårup Sommerland har fået en digital overhaling

Fårup Sommerland ved Blokhus i Nordjylland har gennemgået en større digitalisering.

Senest er der lanceret en ny app, der giver gæsterne mulighed for køb og opbevaring af digitale billetter og årskort. Et automatisk flow sikrer, at de besøgende modtager push-beskeder med gode tilbud om for eksempel tilkøb af ekstra dage eller opgradering af dagsbillet til sæsonkort, hvilket alt sammen kan håndteres fra app’en, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Det er lykkedes at skabe en sammenhængende kundeoplevelse hen over billet-og årskortsalg, hotelbooking og hjemmesidens øvrige indhold. Løsningen samler og præsenterer forskellige bagvedliggende systemers data i et brugervenligt udtryk”, siger Jakob Norgaard Mortensen, CEO, Venue Manager A/S, som er en af Fårup Sommerlands leverandører.

Dårlig betjening på cafe i Odense gav ide til millionforretning

Mads Wedderkopp på 23 fik ideen til et digitalt kassesystem til restauranter sammen med en flok venner, da han var på cafe i Odense og ville bestille øl.

“Tjenerne rendte rundt som hovedløse høns, og vi ville bestille endnu en øl, men det kunne vi ikke komme til. Vi tænkte, at det ikke kunne passe, at der ikke var en teknologisk løsning på problemet – men det viste sig, at det var der ikke,” siger Mads Wedderkopp til Finans.

Det blev til selskabet Quick Order, som har 16 ansatte, forventer at omsætte for 10 millioner kroner inden for det næste år, og som for nylig har fået kunde nummer 300 i Danmark.

Virksomheden er på vej ind i Norge. Quick Order fik en investering på 10 millioner kroner i januar.

Mænd i København er de flittigste podcast-lyttere

DR Medieforskning har undersøgt fænomenet podcast i en dansk kontekst.

Det viser sig, at mænd er mere flittige podcastlyttere end kvinder, og at det oftest er indbyggere i København, som kaster sig over det.

Folk i Sønderjylland og på Fyn er de mindst flittige podcastlyttere, skriver DR.

Undersøgelsen viser også, at forbruget af podcast er stigende. 24 procent af befolkningen svarede ved årsskiftet, at de havde hørt en podcast inden for den seneste uge. Året før var tallet 16 procent. Andelen af danskere, der nogen sinde har hørt podcast, er steget fra 44 procent til 52 procent.

Nu findes der en ugentlig hitliste for podcast. Den udkommer hver mandag på podcastindex.dk.

Endnu en kinesisk telegigant åbner cybersikkerhedslaboratorium i Bruxelles

Den kinesiske teleudstyrsproducent ZTE følger nu i Huaweis fodspor og har åbnet et cybersikkerhedslaboratorium i Bruxelles, skriver Reuters.

Her kan kunder, myndigheder og lignende undersøge ZTE’s kildekode og dokumentation og udføre test.

ZTE var tæt på at lukke sidste år, da amerikanske underleverandører blev forbudt at sælge komponenter til ZTE på grund af handel med Iran. ZTE har siden betalt en milliardbøde, og forbuddet blev derfor indstillet.

Den nordiske pasunion blev indført for 67 år siden

Den 12. juli 1952 blev det noget lettere for vi skandinavere at være turist i de nordiske lande. Den nye pasunion betød, at danskere, svenskere, nordmænd og finner ikke længere behøvede at medbringe pas, når de skulle rejse mellem de skandinaviske lande.

Sverige har dog på grund af migrantkrisen indført en midlertidig kontrol ved grænsen til Danmark, så husk lige pas eller kørekort, hvis du kører på sommerferie i eller via vores store naboland, når dagens arbejde er klaret.