Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Politikere advares mod at bruge FaceApp / Bill Gates er nu kun verdens tredjerigeste person / Instagram klar med store ændringer: Vil skjule dine likes / Assange vil ikke anke dom

Politikere advares mod at bruge FaceApp. Bill Gates er nu kun verdens tredjerigeste person. Instagram klar med store ændringer: Vil skjule dine likes og så vil Julian Assange kke anke sin fængselsdom.

Godmorgen.

Her kommer ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld.

Vi starter denne morgens nyhedskavalkade med historien om den virale app FaceApp, der gennem den seneste uge har taget verden med storm.

Men den populære app, der er udviklet i Rusland, har været under mistanke for at udgøre en sikkerhedsrisiko.

Derfor har Det Demokratiske Parti i USA nu advaret sine politikere mod at tage appen i brug:

Politikere advares mod at bruge FaceApp

Præsidentkandidaterne fra Det Demokratiske Parti i USA er blevet advaret mod at bruge den ekstremt populære app FaceApp. Det skriver CNN.

“Appen gør det muligt for brugerne at foretage forskellige transformationer af deres billeder, eksempelvis ved at få folk til at se ældre ud. Desværre er denne spøg ikke uden risiko: FaceApp er udviklet af russere,” lyder det fra Bob Lord, der er sikkerhedschef for Det Demokratiske Parti.


Partiets mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, har desuden allerede anmodet det amerikanske forbundspoliti FBI om at undersøge appen.


“FaceApp kan udgøre en national sikkerhedstrussel og være til fare for millioner af amerikaneres privatliv,” skriver han ifølge nyhedsbureauet AP i anmodningen til FBI.

I forbindelse med præsidentvalget i 2016 blev demokraternes præsidentkandidat Hillary Clintons valgkampagne samt flere højtplacerede medlemmer af Det Demokratiske Parti udsat for russiske hackerangreb.

Bill Gates er nu kun verdens tredjerigeste person

Franske Bernard Arnault, der er ejer af mode- og luksuskoncernen LVMH, har nu overtaget Microsoft-stifteren Bill Gates plads som verdens næstrigeste person. Det skriver erhvervsmediet Quartz.

Amazons stifter Jeff Bezos er fortsat verdens rigeste person, men ifølge Quartz ville Bill Gates indtage førstepladsen, hvis han ikke i massivt omfang havde valgt at giver sin formue væk til velgørenhed,

LVMH ejer en lang række kendte luksusbrands inden for mode, ure, smykker og spiritus. Her i blandt mærker som Louis Vuitton, Christian Dior, Kenzo, Tag Heuer, Moét og Dom Perignon.

Instagram klar med store ændringer: Vil skjule dine likes

Den Facebook-ejede foto-app Instagram starter nu et eksperiment i en række udvalgte lande, hvor tjenesten gør brugernes likes usynlige. Det skriver CNN.

“Vi tester det, fordi vi vil have at dine følgere skal fokusere på dine billeder og videoer og ikke på, hvor mange likes de har fået,” siger en talsperson fra Instagram til CNN.

Ændringerne betyder, at de enkelte brugere forsat kan se, hvor mange likes deres opslag har fået, men til gengæld bliver det skjult for alle andre.

De danske brugere bliver dog i første omgang ikke påvirket i ændringerne. I første omgang bliver ændringerne afprøvet i Irland, Italien, Brasilien, Australien og New Zealand.

Assange vil ikke anke dom

Wikileaks-stifteren Julian Assange vil ikke anke den dom på 50 ugers fængsel, som en britisk domstol idømte ham for overtræde reglerne om prøveløsladelse, da han valgte skjulte sig på Ecuadors ambassade i London. Det skriver Bloomberg.

Assange risikerer desuden at blive udleveret til USA, hvor han mistænkes for at have bragt den nationale sikkerhed i fare. Høringerne i udleveringssagen starter til februar.

Om dagen i dag:

For 19 år siden - den 19. juli 2000 - blev Apples PowerMac G4 Cube sat til salg for første gang.

En computer, der på den designmæssige front vil blive husket som en af Apples mest ikoniske nogensinde.

Computeren blev dog aldrig et stort salgshit. Det skyldes blandt andet den relative høje pris samt at de første udgaver af computeren var plaget af problemer, hvor computerens ydre i gennemsigtig plastik krakelerede.

Computeren, der er designet af Jonathan Ive, er i dag blandt andet udstillet på MoMa i New York.