Artikel top billede

Photo by Roberto Nickson on Unsplash (Foto: Photo by Roberto Nickson on Unsplash)

Ugen i tech: Snart kan du streame Netflix og Youtube i din Tesla / Sony vil redde dig fra heden med aircondition i lommestørrelse / Bilproducent kræver abonnement for adgang til Apple Carplay / Fjernstyr din hund med denne vest

Nu kan du snart se Netflix og Youtube i din Tesla. Sony klar til redde dig fra hedebølge med mobil aircondition. Bilproducent kræver abonnement for adgang til Apple Carplay. Fjernstyr din hund med denne vest og så har Ford lavet et sandt muskelbundt af en elbil.

Nu kan du snart se Netflix og Youtube i din Tesla

Snart bliver det muligt at se både Netflix og Youtube på den skærm, der sidder i midterkonsollen på Teslas biler.

Det oplyser selskabets stifter og administrerende direktør Elon Musk på Twitter.

Udover muligheden for at streame videoer har Tesla ifølge The Verge også offentliggjort, at det bliver muligt at spille Fallout Shelter, skak og diverse klassiske Atari-spil på skærmen i midterkonsollen.

The Verge oplyser, at det vil blive muligt at streame video, når bilen er i bevægelse, mens det kun vil være muligt at spille spil, når bilen holder stille.

Sony vil redde dig fra heden med aircondition i lommestørrelse

I 1979 revolutionerede Sony måden, vi lytter musik på, da selskabet lancerede Walkman.

Nu er Sony - 40 år senere - på vej med en mobil aircondition i Walkman-størrelse ved navn Reon Pocket, der kan blive en potentiel ven i nøden under fremtidige hedebølger

I første omgang bliver den lanceret som et crowd funding-projekt, og Reon Pocket kan tidligst være klar i marts 2020.

Ifølge en produktvideo som er blevet offentliggjort er det meningen, at enheden skal placeres i en særlig lomme i en særlig t-shirt.

Nedkølingen fungerer ifølge The Verge ved temperaturer på over 13 grader celsius, og derudover kan den også afgive varme, hvis temperaturen er under otte grader.

Reon Pocket får ifølge The Verge en battertid på 24 timer ved en enkelt opladning.

Bilproducent kræver abonnement for adgang til Apple Carplay

I fremtiden kan BMW-ejere ende med at skulle betale et årligt abonnement på 80 dollar (cirka 540 kroner), hvis de vil have adgang til Apple CarPlay.

Det skriver det amerikanske bilmedie Jalopnik.

Den nye abonnementsbetaling kommer ifølge mediet til at gælde for BMW-modeller fra 2019 og fremefter.

BMW tilbyder endnu ikke Android Auto, der er Googles pendant til Apple Carplay, eller integration med Amazons Alexa. Men ifølge Jalopnik er det funktioner, der er på vej. Det vides dog ikke om BMW også her vil kræve abonnementsbetaling.

Fjernstyr din hund med denne vest

Forskere fra det israelske universitet Ben-Gurion University har opfundet en vest til hunde, der groft sagt gør det muligt at fjernestyre hundene.

Det beskriver universitetet på sin hjemmeside.

Vesten er udstyret med vibrationsmotorer, der kan fjernstyres via en trådløs forbindelse.

Hunden kan trænes til at reagere på vibrationerne, hvilket eksempelvis kan være brugbart i forbindelse med nødhjælpsarbejde eller andre situationer, hvor det ikke er muligt at at interagere med hunden det direkte.

Se Fords muskelbundt af en elbil trække et godstog

Ford har lavet en el-drevet prototype af amerikanernes foretrukne pickup-truck, Ford F-150.

Pickuptrucken er tydeligvis ikke blevet mindre muskelstærk, fordi den er blevet udstyret med en elmotor. For Ford har netop udgivet en video, hvor den trækker mere end en millioner pund eller cirka 450.000 kilo.

Hidtil har rekorden for hvor stort et læs en elbil kunne trække tilhørt Tesla Model X, der trak en Boeing 787 på 130.000 kilo.

I modsætningen til Forden var der dog ikke tale om en prototype, men en hel almindelig Model X.