Artikel top billede

Ugen i tech: Audis nyeste firhjulede el-køretøj koster mindre end 15.000 kr. / Huaweis første produkt med HarmonyOS er et smart-TV / Dette 6K-kamera giver studiekvalitet til Canon-ejere

Audis nyeste firhjulede el-køretøj koster mindre end 15.000 kr. / Huaweis første produkt med HarmonyOS er et smart-TV / Dette 6K-kamera giver studiekvalitet til Canon-ejere

Audis nyeste firhjulede el-køretøj koster mindre end 15.000 kroner

Audis nyeste køretøj har fire hjul, kører på batterier og hedder e-tron. Og så stopper enhver anden sammenligning med selskabets luksuselbil, Audi E-tron.

Audi e-tron Scooter er nemlig en foldbar mellemting mellem en scooter og et motoriseret skateboard, som skal den såkaldte ’last mile’, den sidste mil mellem offentlig transport og hjemmet eller arbejdet nemmere.

Den er udstyret med et unikt håndtag som også fungerer som styr til enhåndsbetjening. Selve styringen foregår ved at brugeren læner sig ind i kurverne, ligesom på et skateboard.

E-tron scooter vejer 12 kilo, omtrent det samme som en klassisk cykel, og kan køre op til 20 km i timen.

Debutprisen lyder på 2.000 euro eller knap 15.000 kroner for herligheden, væsentligt højere end markedets øvrige el-scootere, men så har man også fornøjelsen af at trille omkring på en Audi.

Huaweis første produkt med HarmonyOS er et smart-TV

Huaweis længe rygtede alternativ til Android-styresystemet får debut på et smart-tv, fra selskabets datterselskab Honor.

TV’et hedder Vision Pro og byder på et 55 tommer stort lærred med UHD opløsning som drives frem af en quad-core processor med HarmonyOS styresystemet ombord.

Dertil kommer et web-cam gemt i en særlig mekanisme, som popper op efter behov.

Harmony-styresystemet har længe været rygtet som et alternativ til Android på Huaweis sanktionstruede smartphones, men er i første omgang forbeholdt IoT-enheder som Vision-kollektionen af fjernsyn, lød det fra selskabet, skriver The Verge.

Fjernsynet er i første omgang kun tænkt til det kinesiske marked, hvor det vil blive solgt til vejledende 4.799 yuan, svarende til godt 4.500 kroner.

Læs også: Huawei har netop lanceret nyt styresystem - men har ingen planer om at droppe Android

Dette kamera giver 6K-studiekvalitet til Canon-ejere

Filmkamera-selskabet Blackmagic giver Canon-ejere nye muligheder for at få filmoptagelser i særklasse med den nyligt offentliggjorte Pocket Cinema Camera 6K.

Kameraet byder på en 6K sensor (6.144 x 3.456 pixels) i det cinematografiske Super 35 format som kan monteres på Canons EF-objektiver.

Kameraet kan optage i op til 120 billeder per/sekund i 3K opløsning, men er begrænset til 50 billeder per sekund i fulde 6K.

Det kan tilsluttes med meget tilbehør via sit store udvalg af dedikerede porte til mini-XLR lyd, USB-C, HDMI samt mikrofon og headset.

Prisen debuterer ved 2.495 amerikanske dollar, hvilket vil svare til godt 16.600 kroner før eventuel told og afgifter.Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.