Nets' milliardsalg til Mastercard kan føre til ændringer i omdiskuteret aktieprogram

Ledende medarbejdere i betalingsgiganten Nets får efter alt at dømme ændret vilkårene for det kontroversielle aktieprogram, der ellers kan sikre ledelsen en pæn gevinst.

Nets kunne i sidste uge offentliggøre et salg af en tredjedel af sin forretning til amerikanske Mastercard.

Prisen på handlen lød på 21,3 milliarder kroner og ifølge en ekspert, så vil det også føre til ændringer i det stærkt omdiskuterede incitamentsprogram.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Læs også: Nets-chefer misser kæmpe bonus som følge af milliardhandel med Mastercard

"Jeg vil ikke være overrasket, hvis der skal laves nogle justeringer, for et frasalg i den størrelsesorden er trods alt meget mere end et skvulp i vandoverfladen," siger professor på CBS Ken L. Bechmann.

Ifølge mediet peger Ken L. Bechmann eksempelvis på, at milliardsalget kan placeres i selskabet og eliminere den nettorentebærende gæld på 6,7 milliarder kroner.

Alternativt kan gevinsten ved salget placeres hos ejerne og tælle med i det direkte afkast af investeringen, lyder vurderingen.

Læs også: Mastercard overtager 270 Nets-medarbejdere som del af milliardhandel

Incitamentprogrammet til Nets' ledende medarbejdere betyder, at 60 udvalgte ledere kan tjene op til syv milliarder kroner.

Ifølge dagbladet Børsens beregninger betyder aktieprogrammet, at topchef Bo Nilsson, vil kunne tjene op til 1,9 milliarder kroner.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.