Artikel top billede

Nets' milliardsalg til Mastercard kan føre til ændringer i omdiskuteret aktieprogram

Ledende medarbejdere i betalingsgiganten Nets får efter alt at dømme ændret vilkårene for det kontroversielle aktieprogram, der ellers kan sikre ledelsen en pæn gevinst.

Nets kunne i sidste uge offentliggøre et salg af en tredjedel af sin forretning til amerikanske Mastercard.

Prisen på handlen lød på 21,3 milliarder kroner og ifølge en ekspert, så vil det også føre til ændringer i det stærkt omdiskuterede incitamentsprogram.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Læs også: Nets-chefer misser kæmpe bonus som følge af milliardhandel med Mastercard

"Jeg vil ikke være overrasket, hvis der skal laves nogle justeringer, for et frasalg i den størrelsesorden er trods alt meget mere end et skvulp i vandoverfladen," siger professor på CBS Ken L. Bechmann.

Ifølge mediet peger Ken L. Bechmann eksempelvis på, at milliardsalget kan placeres i selskabet og eliminere den nettorentebærende gæld på 6,7 milliarder kroner.

Alternativt kan gevinsten ved salget placeres hos ejerne og tælle med i det direkte afkast af investeringen, lyder vurderingen.

Læs også: Mastercard overtager 270 Nets-medarbejdere som del af milliardhandel

Incitamentprogrammet til Nets' ledende medarbejdere betyder, at 60 udvalgte ledere kan tjene op til syv milliarder kroner.

Ifølge dagbladet Børsens beregninger betyder aktieprogrammet, at topchef Bo Nilsson, vil kunne tjene op til 1,9 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.