Artikel top billede

(Foto: Nets)

Nets' milliardsalg til Mastercard kan føre til ændringer i omdiskuteret aktieprogram

Ledende medarbejdere i betalingsgiganten Nets får efter alt at dømme ændret vilkårene for det kontroversielle aktieprogram, der ellers kan sikre ledelsen en pæn gevinst.

Nets kunne i sidste uge offentliggøre et salg af en tredjedel af sin forretning til amerikanske Mastercard.

Prisen på handlen lød på 21,3 milliarder kroner og ifølge en ekspert, så vil det også føre til ændringer i det stærkt omdiskuterede incitamentsprogram.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Læs også: Nets-chefer misser kæmpe bonus som følge af milliardhandel med Mastercard

"Jeg vil ikke være overrasket, hvis der skal laves nogle justeringer, for et frasalg i den størrelsesorden er trods alt meget mere end et skvulp i vandoverfladen," siger professor på CBS Ken L. Bechmann.

Ifølge mediet peger Ken L. Bechmann eksempelvis på, at milliardsalget kan placeres i selskabet og eliminere den nettorentebærende gæld på 6,7 milliarder kroner.

Alternativt kan gevinsten ved salget placeres hos ejerne og tælle med i det direkte afkast af investeringen, lyder vurderingen.

Læs også: Mastercard overtager 270 Nets-medarbejdere som del af milliardhandel

Incitamentprogrammet til Nets' ledende medarbejdere betyder, at 60 udvalgte ledere kan tjene op til syv milliarder kroner.

Ifølge dagbladet Børsens beregninger betyder aktieprogrammet, at topchef Bo Nilsson, vil kunne tjene op til 1,9 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere