Artikel top billede

Den Europæiske Centralbank er blevet hacket af phishing-kriminelle: Personoplysninger kan være stjålet

Den Europæiske Centralbank er blevet hacket. Ondsindet kode til phishing er uploadet til en server, og kontaktoplysninger på næsten 500 personer kan være stjålet.

Hackere har haft held til at omgå nogle af Den Europæiske Centralbanks sikkerhedssystemer.

Datakriminelle har skaffet sig adgang til det såkaldte ‘Banks’ Integrated Reporting Dictionary (BIRD)’, som er et website, der forsyner finansfolk med informationer til statistik- og ledelsesrapporter.

Det skriver flere internationale medier som Reuters og banken selv i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsbruddet blev opdaget i går torsdag i forbindelse med planlagt vedligehold af systemerne, som en ekstern leverandør håndterer for banken.

Ifølge Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden skal angrebet være sket tilbage i december 2018 - altså næsten ni måneder siden.

Hackerne har haft held til at uploade malware på serveren, som kan bruges til at understøtte phishing-angreb, skriver banken.

De it-kriminelle har også haft adgang til personoplysninger om 481 abonnenter på det såkaldte BIRD-nyhedsbrev fra Banken. De har dog ikke haft adgang til passwords men derimod oplysninger som navn, stilling og mailadresse.

BIRD-websitet er lukket ned, og Den Europæiske Centralbank kontakter alle de personer, der kan være berørt af angrebet.

Banken understreger, at BIRD-websitet er fysisk afskåret fra alle andre af bankens interne og eksterne systemer.

Banken har meldt databruddet til ‘the European Data Protection Supervisor’, som er EU’s uafhængige databeskyttelses-myndighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere