Artikel top billede

Den Europæiske Centralbank er blevet hacket af phishing-kriminelle: Personoplysninger kan være stjålet

Den Europæiske Centralbank er blevet hacket. Ondsindet kode til phishing er uploadet til en server, og kontaktoplysninger på næsten 500 personer kan være stjålet.

Hackere har haft held til at omgå nogle af Den Europæiske Centralbanks sikkerhedssystemer.

Datakriminelle har skaffet sig adgang til det såkaldte ‘Banks’ Integrated Reporting Dictionary (BIRD)’, som er et website, der forsyner finansfolk med informationer til statistik- og ledelsesrapporter.

Det skriver flere internationale medier som Reuters og banken selv i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsbruddet blev opdaget i går torsdag i forbindelse med planlagt vedligehold af systemerne, som en ekstern leverandør håndterer for banken.

Ifølge Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden skal angrebet være sket tilbage i december 2018 - altså næsten ni måneder siden.

Hackerne har haft held til at uploade malware på serveren, som kan bruges til at understøtte phishing-angreb, skriver banken.

De it-kriminelle har også haft adgang til personoplysninger om 481 abonnenter på det såkaldte BIRD-nyhedsbrev fra Banken. De har dog ikke haft adgang til passwords men derimod oplysninger som navn, stilling og mailadresse.

BIRD-websitet er lukket ned, og Den Europæiske Centralbank kontakter alle de personer, der kan være berørt af angrebet.

Banken understreger, at BIRD-websitet er fysisk afskåret fra alle andre af bankens interne og eksterne systemer.

Banken har meldt databruddet til ‘the European Data Protection Supervisor’, som er EU’s uafhængige databeskyttelses-myndighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.