Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Den Europæiske Centralbank er blevet hacket af phishing-kriminelle: Personoplysninger kan være stjålet

Den Europæiske Centralbank er blevet hacket. Ondsindet kode til phishing er uploadet til en server, og kontaktoplysninger på næsten 500 personer kan være stjålet.

Hackere har haft held til at omgå nogle af Den Europæiske Centralbanks sikkerhedssystemer.

Datakriminelle har skaffet sig adgang til det såkaldte ‘Banks’ Integrated Reporting Dictionary (BIRD)’, som er et website, der forsyner finansfolk med informationer til statistik- og ledelsesrapporter.

Det skriver flere internationale medier som Reuters og banken selv i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsbruddet blev opdaget i går torsdag i forbindelse med planlagt vedligehold af systemerne, som en ekstern leverandør håndterer for banken.

Ifølge Computerworlds svenske søstermedie ComputerSweden skal angrebet være sket tilbage i december 2018 - altså næsten ni måneder siden.

Hackerne har haft held til at uploade malware på serveren, som kan bruges til at understøtte phishing-angreb, skriver banken.

De it-kriminelle har også haft adgang til personoplysninger om 481 abonnenter på det såkaldte BIRD-nyhedsbrev fra Banken. De har dog ikke haft adgang til passwords men derimod oplysninger som navn, stilling og mailadresse.

BIRD-websitet er lukket ned, og Den Europæiske Centralbank kontakter alle de personer, der kan være berørt af angrebet.

Banken understreger, at BIRD-websitet er fysisk afskåret fra alle andre af bankens interne og eksterne systemer.

Banken har meldt databruddet til ‘the European Data Protection Supervisor’, som er EU’s uafhængige databeskyttelses-myndighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere