Lego: Nej til danske spilfirmaer

Den danske legetøjsproducent Lego har efter en ny strategiplan i foråret valgt at lægge hele ansvaret for udviklingen af computerspil hos et engelsk selskab. Lego har samtidig skiftet distributør til Hitman-ejeren Eidos, hvis første opgave bliver storsatsningen Lego Star Wars. Dansk spiludvikler forstår udmærket Legos beslutning.

Det bliver tre engelske selskaber, der skal skaffe danske Lego succes på spilfronten, når spillet Lego Star Wars næste år sendes på gaden til både pc og flere spilkonsoller.

Lego har hidtil selv stået for den omfattende spiludvikling, men efter en strategiplan i foråret har den danske legetøjsgigant valgt at lægge produktionen ud af huset.

- En del af handlingsplanen er at sætte fokus på kerneforretningen. Det er ikke vores kerneforretning at udvikle spil, så det har vi indgået aftaler med andre om, siger pressechef Charlotte Simonsen.

Dansk spilindustri er for ung

Satsningen på udenlandske selskaber kommer på trods af en voksende dansk spilindustri ført an af IO Interactive og selskabets storsælgende serie af Hitman-spil.

Alligevel møder Legos beslutning om at lægge spiludviklingen i England stor forståelse hos administrerende direktør Chris Mottes fra spiludvikleren Deadline Games.

Han er samtidig talsmand for de danske spilproducenter, og han mener, at den danske spilindustri endnu er for ung til den slags leje-opgaver.

- Vi har i Danmark ikke været ude tidligt nok og lavet nok spil til at etablere os som en samarbejdspartner. Det er et kæmpe ansvar, man lægger fra sig, når man lægger et varemærke som Lego over i hænderne på nogen, siger Chris Mottes.

Tidligere Lego-chef

Lego har således et indgående kendskab til det britiske selskab Giant Interactive, der fremover skal producere Legos spil. Chef for selskabet er nemlig Tom Stone, der tidligere har stået i spidsen for Lego Interactive.

Det første spil bliver Lego Star Wars, som udkommer næste år til både pc, Xbox, Playstation 2 og Game Boy Advance.

Et spil af den type til flere platforme vil typisk koste mindst 20 millioner kroner at skabe, og selve udviklingen kommer til at foregå hos den rutinerede engelske spiludvikler Traveller's Tales.

Chris Mottes kan dog godt forestille sig, at fremtidige opgaver kunne komme til at ligge hos en dansk spiludvikler.

- I Deadline Games kunne vi nemt finde på at byde ind, hvis der kom et projekt, som vi mente havde et stort salgspotentiale. Jeg er sikker på, at kommer der en dansk udvikler med de rigtige erfaringer til Giant Interactive og gerne vil byde ind på et Lego-produkt, så skal vi nok blive hørt, siger han.

Hitman-ejer ny distributør

Samtidig med, at Lego har lagt produktionen af computerspil ud af huset, har den danske legetøjsgigant også skiftet distributør.

Det bliver fremover britiske Eidos - som i marts købte danske IO Interactive for en kvart milliard kroner - der skal distribuere spilprodukterne fra Lego. Eidos erstatter verdens største spilforlag Electronic Arts, som hidtil har haft opgaven.

Forventningerne til Legos kommende Star Wars-spil viser sig tydeligst i, at Eidos' topchef, Mike McGarvey, kalder den nye distributionsaftale for et "kæmpe kup".




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere