Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Autobutler-stifter smider millionbeløb i ny platform / Trump til Apple: Hjem-knappen var bedre / Halvdelen af alt e-handel sker på mobilen

Autobutler-stifter smider millionbeløb i ny platform. Trump til Apple: Hjem-knappen var bedre. Halvdelen af alt e-handel sker på mobilen. Dårligt cloud-salg for Amazon skuffer investorer. Sydbank udpeger ny it-ansvarlig som medlem af bestyrelsen. Better Collective vinder to priser til award-show.

Godmorgen og velkommen inden for til ugens første morgen-briefing, der som altid giver dig overblikket over dagens it-nyheder.

Autobutler-stifter smider millionbeløb i ny platform

En af medstifterne af den danske værkstedsplaform Autobutler, Peter Zigler, er klar med et mindre millionbeløb til en ny platform.

Denne gang kaster Zigler sig ind i Worksome, der giver virksomheder mulighed for at matche med freelancerer inden for flere brancher.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Onlineportalen har i alt samlet seks millioner ind, hvor Peter Zigler altså har lagt en del af millionbeløbet. Målet er dog noget større end det ét cifret millionbeløb.

Worksome regner med at kunne blive en spiller på størrelse med både Amazon og Google.

"Enhver startup er død, hvis den ikke tør drømme. Men hvis Worksome på global vis bliver markedspladsen for freelancere, så er det realistisk, at vi kan have unicorn-status relativt hurtigt," siger Peter Zigler til avisen.

Trump til Apple: Hjem-knappen var bedre

Noget kunne tyde på, at lederen af den vestelige verden, USA's præsident Donald Trump, har opgraderet sin iPhone.

I hvert fald langer han ud efter den manglende hjem-knap, som Apple afskaffede på sine telefoner, da selskabet lancerede iPhone X.

På præsidentens yndlingsmedie, Twitter, gav Donald Trump lørdag aften topchefen for et af verdens største virksomheder klar besked. Han opfordrer Apples CEO Tim Cook til at få den fysiske knap tilbage.

"Til Tim (Cook, red.): Knappen på iPhonen var MEGET bedre end 'swipet'," skriver den amerikanske præsident på Twitter.

Halvdelen af alt e-handel sker på mobilen

Når danskere forbrugere skal købe tøj, sko, bøger og andre varer på nettet så foregår det i stor stil på mobileenheder.

En undersøgelse fra Salesforce viser, at det er mere end halvdelen af alle køb på nettet i Skandinavien, der sker på brugernes mobiltelefon.

"Mobil er fortsat det oplagte valg for forbrugerne, hvad enten det er søgning, køb eller betaling. E-handlere, der endnu ikke har tilpasset deres forretning og tilbud til mobile platforme, risikerer i dag at blive valgt fra af forbrugerne," siger Lars Grønkjaer detailekspert hos Salesforce i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen er den samlede trafik til e-handel steget med 10 procent sammenlignet med sidste år.

Hele 69 procent af besøgende sker faktisk fra mobileenheder, hvis man regner brugerne med, der ikke køber noget på siderne.

Dårligt cloud-salg for Amazon skuffer investorer

Fredag fremlagde det amerikanske kæmpeselskab Amazon regnskab for tredjekvartal.

Det skabte ikke begejstring på børsen, hvor selskabets aktiekurs tog et dyk, der blandt andet fratog topchefen Jeff Bezos tiltlen som verdens rigeste mand.

Fredag endte aktiekursen med et fald på tre procent og det skyldes særligt investorernes frygt for, at Amazon går en tid i møde med faldende salg af selskabets cloud-løsninger.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Ser man fremed er det svært at se, hvornår Amazon igen vil begynde at levere profit," lyder det fra en analytiker ifølge Reuters.

Sydbank udpeger ny it-ansvarlig som medlem af bestyrelsen

Den sønderjyske bank Sydbank udvider bestyrelsen og giver samtidig det nyeste medlem ansvaret for it, økonomi og drift.

Det er nuværende økonomidirektør Jørn Adam Møller, der fremover får plads i bestyrelsen og altså fremover også skal have ansvaret for it-afdelingen og driften i banken.

"Vi justerer organisationen i Sydbank, for at styrke fokus og beslutningskraft i den del af organisationen der betjener kunderne, og har i den forbindelse besluttet at udvide direktionen. Samtidig har vi i bestyrelsen vurderet, at det er det rigtige tidspunkt også at foretage et lederskifte, og Jan Svarre fratræder derfor sin stilling. Bestyrelsen takker Jan Svarre for hans store bidrag til Sydbank," siger bestyrelsesformand Lars Mikkelgaard-Jensen i en meddelelse, skriver Dagbladet Børsen.

Better Collective vinder to priser til award-show

Software-virksomheden Better Collective har hevet to priser med hjem fra EGR Operator Awards 2019.

Den danske virksomhed, der bygger platforme til iGaming, vandt priserne Affiliate of the Year og Sports affiliate of the Year.

"At kunne tage to prisern med hjem fra det anerkendte EGR Operator Awards er en fantastisk præstation af hele BC gruppen. Alle teams på tværs af virksomheden har arbejdet hårdt for at innovere og styrke vores virksomhed - og jeg har den dybeste respekt deres store engagement i at støtte op om vores vision om at styrke iGamers," lyder det fra Better Collectives CEO Jesper Søgaard i en pressemeddelelse.