Artikel top billede

Apple beder amerikanske myndigheder om fritagelse for Trump-skat

Apple beder om told-undtagelser på produkter for i alt 740 milliarder kroner.

Apple søger om at få udvalgte produkter og enheder fritaget for de toldafgifter og skatter rettet mod kinesiske produkter, som den amerikanske Trump-ledede regering indførte 1. september 2019.

I alt 11 produkter, inklusive Apple Watch, iMacs, Homepod, Beats-højttalere samt visse iPhone-, Mac og Airpods-komponenter, søges fritaget for de 15 procent skat som tillægges produkter importeret fra Kina, skriver Bloomberg.

Apple søger om toldfritagelse for produkter der udgør et beskatningsgrundlag på 110 milliarder dollar, svarende til i alt 740 milliarder kroner.

For at kunne fritages for toldafgifterne, skal Apple bevise, at komponenter udelukkende kan hentes i Kina, hvorvidt det er strategisk vigtig komponent eller hvorvidt det vil forvolde ’voldsom økonomisk ulempe’ til virksomheden eller amerikanske interesser.

Mediet noterer, at Apple har haft svigtende held med at overbevise de amerikanske skattemyndigheder om at fritage told fra deres kinesiske fremstillede komponenter.

I 2018 har Apple søgt om fritagelse for 25 procent told på produkter for 200 milliarder dollar. I et produkt som Mac Pro har de amerikanske myndigheder undtaget 10 ud af 15 komponenter. Apple annoncerede i september at fremtidige Mac Pro vil blive samlet i en fabrik i Austin, Texas.

Læs også: Apple flytter Mac-produktion til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere