Artikel top billede

Apple beder amerikanske myndigheder om fritagelse for Trump-skat

Apple beder om told-undtagelser på produkter for i alt 740 milliarder kroner.

Apple søger om at få udvalgte produkter og enheder fritaget for de toldafgifter og skatter rettet mod kinesiske produkter, som den amerikanske Trump-ledede regering indførte 1. september 2019.

I alt 11 produkter, inklusive Apple Watch, iMacs, Homepod, Beats-højttalere samt visse iPhone-, Mac og Airpods-komponenter, søges fritaget for de 15 procent skat som tillægges produkter importeret fra Kina, skriver Bloomberg.

Apple søger om toldfritagelse for produkter der udgør et beskatningsgrundlag på 110 milliarder dollar, svarende til i alt 740 milliarder kroner.

For at kunne fritages for toldafgifterne, skal Apple bevise, at komponenter udelukkende kan hentes i Kina, hvorvidt det er strategisk vigtig komponent eller hvorvidt det vil forvolde ’voldsom økonomisk ulempe’ til virksomheden eller amerikanske interesser.

Mediet noterer, at Apple har haft svigtende held med at overbevise de amerikanske skattemyndigheder om at fritage told fra deres kinesiske fremstillede komponenter.

I 2018 har Apple søgt om fritagelse for 25 procent told på produkter for 200 milliarder dollar. I et produkt som Mac Pro har de amerikanske myndigheder undtaget 10 ud af 15 komponenter. Apple annoncerede i september at fremtidige Mac Pro vil blive samlet i en fabrik i Austin, Texas.

Læs også: Apple flytter Mac-produktion til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere