Apple beder amerikanske myndigheder om fritagelse for Trump-skat

Apple beder om told-undtagelser på produkter for i alt 740 milliarder kroner.

Apple søger om at få udvalgte produkter og enheder fritaget for de toldafgifter og skatter rettet mod kinesiske produkter, som den amerikanske Trump-ledede regering indførte 1. september 2019.

I alt 11 produkter, inklusive Apple Watch, iMacs, Homepod, Beats-højttalere samt visse iPhone-, Mac og Airpods-komponenter, søges fritaget for de 15 procent skat som tillægges produkter importeret fra Kina, skriver Bloomberg.

Apple søger om toldfritagelse for produkter der udgør et beskatningsgrundlag på 110 milliarder dollar, svarende til i alt 740 milliarder kroner.

For at kunne fritages for toldafgifterne, skal Apple bevise, at komponenter udelukkende kan hentes i Kina, hvorvidt det er strategisk vigtig komponent eller hvorvidt det vil forvolde ’voldsom økonomisk ulempe’ til virksomheden eller amerikanske interesser.

Mediet noterer, at Apple har haft svigtende held med at overbevise de amerikanske skattemyndigheder om at fritage told fra deres kinesiske fremstillede komponenter.

I 2018 har Apple søgt om fritagelse for 25 procent told på produkter for 200 milliarder dollar. I et produkt som Mac Pro har de amerikanske myndigheder undtaget 10 ud af 15 komponenter. Apple annoncerede i september at fremtidige Mac Pro vil blive samlet i en fabrik i Austin, Texas.

Læs også: Apple flytter Mac-produktion til USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.