Artikel top billede

Danske medarbejdere klager over arbejds-vilkår i Huawei: Men det kan meget vel være den danske ledelses- og arbejdskultur, der er helt ekstrem

Interview: En ny undersøgelse afslører problemer med arbejdsmiljøet hos Huawei Danmark, hvor en dansk arbejdskultur støder sammen med en kinesisk ledelseskultur. Men ifølge en ekspert er det ofte den danske kultur, der opleves som ekstrem af udlændinge.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliver klogere på, hvordan dansk arbejdsmiljø og ledelseskultur opleves af udlændinge
  • Få indblik i hvilke områder, der kan skabe gnidninger mellem danskere og andre kulturer
900
4:30 min
Det kan føre til store problemer, når danske medarbejdere bliver kastet ind i en virksomhed, som bliver drevet efter udenlandske ledelsesprincipper, som er markant anderledes end de danske.

Det har man blandt andet erfaret hos Huaweis danske afdeling, der ifølge en ny undersøgelse fra den danske jobportal Jobindex, har oplevet store problemer med arbejdsmiljøet.

Det kan du læse mere om her: Huawei i Danmark dumper fælt i arbejdsmiljø: Får benhård kritik af danske ansatte

I undersøgelsen klager flere medarbejder helt specifikt over at blive underkastet en topstyret kinesisk ledelseskultur.

Det kan virke ekstremt på danskere og andre skandinaver.

Men ifølge Heidi Rottbøll Anderen, der er ledelsesekspert og stifter af rådgivningsvirksomheden Living Institute, er det set i et internationalt perspektiv den danske ledelses- og arbejdskultur, der er ekstrem.

Ifølge hende kan det føre til problemer i en it-branche, hvor arbejdsstyrken bliver mere og mere international.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.