Artikel top billede

It-sikkerhedschef Peter Winkel advarer mod brugervenlig sikkerhed: “Jeg er begyndt at tro, at it-sikkerhed faktisk kan blive for godt”

Interview: It-sikkerheden kan faktisk blive for god, mener Peter Winkel Madsen, der har ansvaret for it-sikkerheden hos Bunker Holding. Han mener nemlig ikke længere, at det er et mål at forstyrre brugerne mindst muligt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor Peter Winkel Madsen mener itsikkerhed kan bliver for godt
  • Læs hvordan Bunker Holdings it-sikkerhed er blevet mindre godt for at øge sikkerheden
744
3:45 min
Peter Winkel Madsen har ansvaret for den digitale sikkerhed hos mere end 700 medarbejdere hos den fynske olie-virksomhed Bunker Holding.

Efter 15 år som it-sikkerhedsansvarlig er han nået frem til den måske provokerende erkendelse, at it-sikkerhed måske kan blive for godt.

“Jeg er begyndt at tro, at it-sikkerhed faktisk kan blive for godt. De seneste 15 år har jeg arbejdet for, at sikkerheden skal forstyrre brugerne mindst muligt. Men det er jeg ikke sikker på er den rigtige tilgang længere,” siger Peter Winkel Madsen.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Gigabit dropper navnet - nu skal selskabet hedde Wizer: Og det er der særlige grunde til, fortæller direktør Claus Østergaard Olesen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor gik det galt: Her er grunden til at det nye coronapas har været ramt af tre nedbrud på en uge

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Peter Kyhn stopper som CIO hos Nemlig.com

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Jeg har aldrig set en person have så stor indflydelse på et aktivs værdi, som Elon Musk har med et enkelt tweet”


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.