Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skoleleder i Nyborg får 70.000 kroner i erstatning efter penetrations-test

Nyborg Kommune betaler 70.000 kroner til skoleleder efter kommunen får et år siden udførte it-penetrationstest på skolen.

Nyborg Kommune betaler 70.000 kroner i bod til skoleleder på 4kloverskolen i Ørbæk, Palle Graae Nielsen, som undskyldning for, at kommunen for et års tid siden i al hemmelighed udførte en penetrations-test på skolen, skriver DR.

Testen udløste en langtidssygemelding fra skolelederen samt en hård kritik af den metode, som der blev anvendt.

Det skyldes, at test-selskabet, Prueba Cybersecurity, anvendte en muldvarp, som udgav sig for at være en it-medarbejder i Nyborg Kommune.

Han forsøgte derefter at narre skolens medarbejdere til at udlevere personfølsomme oplysninger.

Til DR siger kommunal-direktør i Nyborg, Lars Svenningsen, at testen var ‘en krænkelse af de værdier, som vi arbejder efter i Nyborg Kommune.”

"Hvis man skal lave kontrolbesøg, skal de være varslede. Det skal ikke handle om at lave angreb på hinanden, det skal handle om at lære af hinanden," siger han.

Flere it-sikkerhedsfolk fortalte for et år siden til Computerworld, at den praksis, der blev anvendt til at kontrollere it-sikkerheden på skolen, er helt almindelig.

Det kan du læse mere om her: Stor historie i DR- men Nyborg Kommunes kontrol-metode af it-sikkerhed er helt almindelig praksis: “Det her er side to i håndbogen for etiske hackere”.

Læs også:

Sådan får dansk hacker adgang til virksomheders netværk: “Jeg bruger stort set ikke nogen automatiserede værktøjer, men bevæger mig stille og roligt ind i systemlandskabet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere