"Målet er at oprette et enkelt sted, hvor vi kan samle og opbevare data - også i dens mest rå form - og så katalogisere den og gøre den tilgængelig for machine learning, analytikere, BI og så videre," fortæller lead architect Peter Reetz om Topdanmarks store datalake-projekt. (Foto: Dan Jensen)

Topdanmark satser stort på clouden - dataprojekt vil kunne forandre selskabet helt: "Vi er ved at lave et system-generationsskifte"

Interview, AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Topdanmark ruller ud i clouden i kæmpeprojekt, der skal samle alle data fra alle kilder i en stor datalake. Mulighederne er mange. Og måske kan det ende med, at forsikringsselskabet bliver noget helt andet, end det er i dag. “Det tror vi, at der er rigtigt meget musik i,” siger big data arkitekt Peter Reetz.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Læs om Topdanmarks store datalake-projekt.
  • Læs hvordan projektet kommer til at føre Topdanmark ind i en verden med helt nye muligheder.
  • Se hvad den største overraskelse/erkendelse har været undervejs i det store projekt.
2.186
11 min
AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Forsikringskæmpen Topdanmark er godt i gang med at rulle op i skyen, og fordelene er mange og store - faktisk i en grad, så det er svært at danne sig et komplet overblik over, hvor projektet egentlig skal ende henne.

“Vi er i gang med et system-generationsskifte, hvor de gamle mainframe-systemer langsomt bliver faset ud og erstattet af nogle mere moderne systemer, hvor næsten alt bliver flyttet op i skyen,” siger Peter Reetz, der er big data arkitekt i Topdanmark.

Ham møder Computerworld på Amazon Web Services store re:Invent-konference i Las Vegas.

Her deltager mere end 60.000 mennesker på i alt næsten 3.000 workshops, såkaldte builder session og meget andet om AWS’ meget omfangsrige produktportefølje af avancerede cloud-teknologier.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"

0 Premium-indhold

Microsoft patcher 120 sårbarheder i kæmpe opdatering: Disse systemer er ramt

0 Premium-indhold

Nu begynder sidste kapitel i Atea-sagen: Tidligere Atea-direktør Peter Trans skal for Højesteret: "Jeg render ikke rundt og piver. Jeg fortryder ikke noget"

0 Premium-indhold

Her er Per Koguts forventninger til NNIT's nye finansdirektør: "Carsten og jeg har kendt hinanden i mange år, men det betyder jo ikke, at alt hvad vi laver er genistreger"

0 Premium-indhold

Seks it-virksomheder vinder kæmpe ramme-aftale til tre milliarder kroner under Skatteministeriet: Se dem her


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?