Artikel top billede

"Målet er at oprette et enkelt sted, hvor vi kan samle og opbevare data - også i dens mest rå form - og så katalogisere den og gøre den tilgængelig for machine learning, analytikere, BI og så videre," fortæller lead architect Peter Reetz om Topdanmarks store datalake-projekt. (Foto: Dan Jensen)

Topdanmark satser stort på clouden - dataprojekt vil kunne forandre selskabet helt: "Vi er ved at lave et system-generationsskifte"

Interview, AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Topdanmark ruller ud i clouden i kæmpeprojekt, der skal samle alle data fra alle kilder i en stor datalake. Mulighederne er mange. Og måske kan det ende med, at forsikringsselskabet bliver noget helt andet, end det er i dag. “Det tror vi, at der er rigtigt meget musik i,” siger big data arkitekt Peter Reetz.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs om Topdanmarks store datalake-projekt.
  • Læs hvordan projektet kommer til at føre Topdanmark ind i en verden med helt nye muligheder.
  • Se hvad den største overraskelse/erkendelse har været undervejs i det store projekt.
2.186
11 min
AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Forsikringskæmpen Topdanmark er godt i gang med at rulle op i skyen, og fordelene er mange og store - faktisk i en grad, så det er svært at danne sig et komplet overblik over, hvor projektet egentlig skal ende henne.

“Vi er i gang med et system-generationsskifte, hvor de gamle mainframe-systemer langsomt bliver faset ud og erstattet af nogle mere moderne systemer, hvor næsten alt bliver flyttet op i skyen,” siger Peter Reetz, der er big data arkitekt i Topdanmark.

Ham møder Computerworld på Amazon Web Services store re:Invent-konference i Las Vegas.

Her deltager mere end 60.000 mennesker på i alt næsten 3.000 workshops, såkaldte builder session og meget andet om AWS’ meget omfangsrige produktportefølje af avancerede cloud-teknologier.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk cybersikkerhedsekspert: Sådan har FBI ramt REvil med deres egen medicin

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu sker det: Om to uger er IBM og Kyndryl to fuldstændigt adskilte virksomheder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

USA bruger nu den store hammer mod cyberkriminelle: Den berygtede russiske REvil-hackergruppe blev udslettet af FBI