"Målet er at oprette et enkelt sted, hvor vi kan samle og opbevare data - også i dens mest rå form - og så katalogisere den og gøre den tilgængelig for machine learning, analytikere, BI og så videre," fortæller lead architect Peter Reetz om Topdanmarks store datalake-projekt. (Foto: Dan Jensen)

Topdanmark satser stort på clouden - dataprojekt vil kunne forandre selskabet helt: "Vi er ved at lave et system-generationsskifte"

Interview, AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Topdanmark ruller ud i clouden i kæmpeprojekt, der skal samle alle data fra alle kilder i en stor datalake. Mulighederne er mange. Og måske kan det ende med, at forsikringsselskabet bliver noget helt andet, end det er i dag. “Det tror vi, at der er rigtigt meget musik i,” siger big data arkitekt Peter Reetz.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Læs om Topdanmarks store datalake-projekt.
  • Læs hvordan projektet kommer til at føre Topdanmark ind i en verden med helt nye muligheder.
  • Se hvad den største overraskelse/erkendelse har været undervejs i det store projekt.
2.186
11 min
AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Forsikringskæmpen Topdanmark er godt i gang med at rulle op i skyen, og fordelene er mange og store - faktisk i en grad, så det er svært at danne sig et komplet overblik over, hvor projektet egentlig skal ende henne.

“Vi er i gang med et system-generationsskifte, hvor de gamle mainframe-systemer langsomt bliver faset ud og erstattet af nogle mere moderne systemer, hvor næsten alt bliver flyttet op i skyen,” siger Peter Reetz, der er big data arkitekt i Topdanmark.

Ham møder Computerworld på Amazon Web Services store re:Invent-konference i Las Vegas.

Her deltager mere end 60.000 mennesker på i alt næsten 3.000 workshops, såkaldte builder session og meget andet om AWS’ meget omfangsrige produktportefølje af avancerede cloud-teknologier.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Vinterens bedste laptops: Her er Computerworlds favoritter i alle prislag og genrer

0 Premium-indhold

Brat stop for markedsdialog om nyt skattesystem: Udbud bliver sat på pause på ubestemt tid

0 Premium-indhold

Danske IO Interactive i topform - omsætningen buldrer i vejret: "Rent kommercielt har vi haft et rigtig godt år"

0 Premium-indhold

Rigsrevisionen efter analyse af 96 statslige it-projekter til 7,6 milliarder kroner: Ingen metode eller teknologi virker bedre end andre

0 Premium-indhold

CIO Morten Gade indfører 100 procent agil organisation i Energinet: "Det er den største it-organisationsændring, som jeg nogensinde har været med til"


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.