"Målet er at oprette et enkelt sted, hvor vi kan samle og opbevare data - også i dens mest rå form - og så katalogisere den og gøre den tilgængelig for machine learning, analytikere, BI og så videre," fortæller lead architect Peter Reetz om Topdanmarks store datalake-projekt. (Foto: Dan Jensen)

Topdanmark satser stort på clouden - dataprojekt vil kunne forandre selskabet helt: "Vi er ved at lave et system-generationsskifte"

Interview, AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Topdanmark ruller ud i clouden i kæmpeprojekt, der skal samle alle data fra alle kilder i en stor datalake. Mulighederne er mange. Og måske kan det ende med, at forsikringsselskabet bliver noget helt andet, end det er i dag. “Det tror vi, at der er rigtigt meget musik i,” siger big data arkitekt Peter Reetz.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Læs om Topdanmarks store datalake-projekt.
  • Læs hvordan projektet kommer til at føre Topdanmark ind i en verden med helt nye muligheder.
  • Se hvad den største overraskelse/erkendelse har været undervejs i det store projekt.
2.186
11 min
AWS re:Invent 2019, Las Vegas: Forsikringskæmpen Topdanmark er godt i gang med at rulle op i skyen, og fordelene er mange og store - faktisk i en grad, så det er svært at danne sig et komplet overblik over, hvor projektet egentlig skal ende henne.

“Vi er i gang med et system-generationsskifte, hvor de gamle mainframe-systemer langsomt bliver faset ud og erstattet af nogle mere moderne systemer, hvor næsten alt bliver flyttet op i skyen,” siger Peter Reetz, der er big data arkitekt i Topdanmark.

Ham møder Computerworld på Amazon Web Services store re:Invent-konference i Las Vegas.

Her deltager mere end 60.000 mennesker på i alt næsten 3.000 workshops, såkaldte builder session og meget andet om AWS’ meget omfangsrige produktportefølje af avancerede cloud-teknologier.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.