Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hemmelig optagelse afslører: Kinas ambassadør pressede Færøerne til at vælge Huawei som 5G-leverandør

Kina pressede Færøerne til at vælge Huawei som leverandør af det kommende 5G-netværk, viser hidtil hemmelig optagelse.

Den kinesiske ambassadør i Danmark, Feng Tie, truede på et møde med den færøske lagmand, Bárður á Steig Nielsen, med, at det ville få konsekvenser for Færøernes handel med Kina, hvis ikke Færøerne valgte kinesiske Huawei som 5G-leverandør.

Det viser en hidtil hemmeligholdt lydoptagelse, som tv-stationen Kringvarp Føroya med et fogedforbud er blevet hindret i at offentliggøre, skriver DR

Ifølge DR skulle Feng Tie på mødet til gengæld have sagt, at det ville åbne for store handelsmuligheder, hvis Færøerne via teleselskabet Føroya Tele rent faktisk valgte Huawei.

Mødet fandt sted 11. november.

Huawei har i et stykke tid været i gang med at teste 5G på Færøerne, hvor det første 5G-opkald blev gennemført 6. juni klokken 14:23.

Du kan læse mere om planerne her: Huawei gennemfører succesfuld 5G-test på Færøerne: Åbner snart lynhurtig forbindelse til udvalgte kunder

Huawei er verdens største leverandør af 5G-udstyr, men har i det seneste års tid været ombrust - ikke mindst i USA og en række andre lande, der mener, at Huawei samarbejder for tæt med den kinesiske regering.

Bekymringerne har blandt andet ført til alvorlige sanktioner i USA, ligesom TDC herhjemme i foråret udskiftede Huawei med Ericsson som hovedleverandør af TDC’s kommende 5G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Så meget kommer mistet TDC-aftale til at koste Huawei: Nu sætter selskabet beløb på

Du kan læse mere om Ericssons planer i Danmark her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.