Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hemmelig optagelse afslører: Kinas ambassadør pressede Færøerne til at vælge Huawei som 5G-leverandør

Kina pressede Færøerne til at vælge Huawei som leverandør af det kommende 5G-netværk, viser hidtil hemmelig optagelse.

Den kinesiske ambassadør i Danmark, Feng Tie, truede på et møde med den færøske lagmand, Bárður á Steig Nielsen, med, at det ville få konsekvenser for Færøernes handel med Kina, hvis ikke Færøerne valgte kinesiske Huawei som 5G-leverandør.

Det viser en hidtil hemmeligholdt lydoptagelse, som tv-stationen Kringvarp Føroya med et fogedforbud er blevet hindret i at offentliggøre, skriver DR

Ifølge DR skulle Feng Tie på mødet til gengæld have sagt, at det ville åbne for store handelsmuligheder, hvis Færøerne via teleselskabet Føroya Tele rent faktisk valgte Huawei.

Mødet fandt sted 11. november.

Huawei har i et stykke tid været i gang med at teste 5G på Færøerne, hvor det første 5G-opkald blev gennemført 6. juni klokken 14:23.

Du kan læse mere om planerne her: Huawei gennemfører succesfuld 5G-test på Færøerne: Åbner snart lynhurtig forbindelse til udvalgte kunder

Huawei er verdens største leverandør af 5G-udstyr, men har i det seneste års tid været ombrust - ikke mindst i USA og en række andre lande, der mener, at Huawei samarbejder for tæt med den kinesiske regering.

Bekymringerne har blandt andet ført til alvorlige sanktioner i USA, ligesom TDC herhjemme i foråret udskiftede Huawei med Ericsson som hovedleverandør af TDC’s kommende 5G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Så meget kommer mistet TDC-aftale til at koste Huawei: Nu sætter selskabet beløb på

Du kan læse mere om Ericssons planer i Danmark her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere